Tényleg ilyen világot élünk?
A mai napon Budapesten jártam,gyalogosan mentem és mikor oldalra pillantottam, egy öreg cigány férfi feküdt a földön, két idősebb 50 év körüli cigány nő állt fölötte.Az egyik elkapta a tekintetem és rám ordított,hogy "Fiatalember segíccsen má'"
Odamentem, "megkértek",hogy segítsem fel az öreget aki alig volt magánál.Felemeltem és az egyik nő segítségével leültettük egy padra, majd megkérdeztem,hogy nincs e szükség mentőre."Mán híjtuk" választ kaptam.Elmondták,hogy kicsit iszákos az öreg és hanyatt esett és beverte a fejét és elájult.Ismét "megkértek" hogy maradjak már,hátha még segíteni kell.
A mentők percek alatt megérkeztek."Hun a g***s pics*ban voltak ennyi ideig?!" köszöntés fogadta őket.(Nem tudom mikor hívták ki, de én alig 5 perce élveztem a romák társaságát mikor megérkeztek,szerencsére)
Jobb dolgom nem akadt, így kíváncsi természetemből fakadóan ott maradtam addig amíg ellátták.
Az ellátás ideje alatt az asszonyok végig rikácsoltak,már-már kioktatták a mentősöket.
Aztán jött a dráma.Az öreg hirtelen eszméletét vesztette és elborult a padon.A fiatal mentős hölgy nem tudta megtartani és az öreg majdnem leesett a földre, de a férfi kollégája elkapta.Erre a feldühödött asszonyság számon kérte a mentős hölgyet,hogy miért nem fogja meg az embert, ott áll mellette és hagyja leesni, majd Bud Spencer féle ütéssel oda suhintott a mentős nő vállára(talán súrolta az ütés).A mentőautó sofőrje fékezte meg az ingerült nőt és mondta neki,hogy ha még egyszer támadó mozdulatot tesz felé vagy bármelyik kollégája felé ő maga fogja kiütni az összes fogát és aztán kihívja a rendőrüket akik őt (az asszonyt) fogják elítélni közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, úgyhogy tőle aztán csinálhatja.
Erre csillapodott a banya, de a másik nő pedig a mentőautó sofőrjével kezdett el veszekedni,hogy hogy mer így beszélni a testévérével,egy nővel, és eszébe ne jusson még egy ilyet mondania mert neki 5 perc és itt van a fél család.
Aztán vitatkoztak még pár sort végül az öregembert meg az idősebbik banyát -mint kísérőt-,elvitték.A másik nő megköszönte,hogy segítettem és útjaink elváltak.
Nem irigylem a mentősöket...felháborítónak tartom,hogy ilyen előfordulhat,hogy vannak ilyen emberek akik ilyen dolgokat megmernek maguknak engedni, már a stílus is felháborító ahogy beszéltek a mentősökkel, de az,hogy még meg is verte volna őket a mocsok, az már mindennek a teteje...mi a véleményed az esetről?
Sajnos ezért gondolom, hogy a közfeladatot ellátók akik sokszor kénytelenek ilyen alpári viselkedéssel és stílussal találkozni/elszenvedni jobbat érdemelnek.
Egyáltalán, hogy mindenkinek kijár az egyetemes bánásmód akkor a tisztelet is. Ha valaki alpári mert ennyi az intelligenciája az még csak fel se fogja, hogy ez nem "normális" hanem primitív és inkább maradna csöndben ne legyen büszke, hogy ekkora sötétség van a fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!