Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szégyellnivaló, h külföldre...

Szégyellnivaló, h külföldre mentem?

Figyelt kérdés
annyit szidják a mai fiatalokat, akik elhagyják a hazát és külföldre "menekülnek". Én nem értem ezt, legalább nem az ország pénzén taníttatom ki magam, hanem külföldi egyetemen, ahol magam keresem meg a pénzt munkával a tandíjra. Ez miért olyan borzalmas? Miért kell rögtön "megfutamodónak" nevezni, meg h sz.rban hagyom a hazám?
2013. febr. 12. 22:08
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
Sokan meg itt maradnak munkanélkülinek...
2013. febr. 12. 22:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért mondanak ilyeneket. Talán ők is ezt hallják olyan emberektől, akiknek a véleményére erősen adnak és lelkiismereti kérdést csinálnak ebből.

Nekem az egyik bátyám gondolkodik így és amikor felvetődött a téma és én azt mondtam, hogy ha úgy esne, bizony kimennék külföldre, nem hagynám ki a lehetőséget, hiszen itthon jelenleg nem látok kiutat, ő is tiltakozni kezdett. De amikor megkérdeztem tőle, hogy mit csinálna a helyemben (ismeri a helyzetemet jól), akkor hirtelen nagyon csendben lett.

Nem hiszem, hogy bárki is cserben hagyná a hazáját, ha nem döglik éhen, mert nem talál munkát, hanem megragadja a lehetőségeit.

Szerintem nem szégyellnivaló az ilyesmi. Ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést.

2013. febr. 12. 22:36
 13/18 A kérdező kommentje:
nem azért jöttem ki, mert különben éhendöglenék. hanem mert azt éreztem h van bennem annyi lehetőség és képesség, h elvégezzek egy külföldi egyetemet és ha haza is akarok majd menni, máris előnyöm lesz a többiekkel szemben, mert jól beszélek egy nyelvet és vannak külföldi referenciáim. Nem Magyarországgal van bajom, hanem kellett a kihívás
2013. febr. 12. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jelenleg az van kitűzve, hogy ha majd nyugdíjas leszek, akkor hazaköltözök és éldegélek a külföldről kapott nyugdíjamból. Ha Magyarországon maradtam volna, szerintem nyugdíjam se lenne majd, legalábbis a jelenlegi állapotok alapján így érzem. Nekem apukám mondja ezt a szöveget... 63 éves, és szerinte gyáva vagyok, stb. Több, mint egy évig nem volt otthon bejelentett munkám, belefáradtam én is és a férjem is. De apám ezt nem érti meg, mert bezzeg ha ő lenne ennyi idős, akkor ő biztos el tudna helyezkedni... Vagy pl. ha az idjárás miatt a reptéren ragadunk, akkor "maradtál volna itthon, akkor nem lenne ez". Szerintem az a baja, hogy amikor fiatal volt, szeretett volna kimenni Amerikába, de végül nem tette meg. Szerencsére más nem zaklat ezzel és a férjem is úgy gondolkodik, ahogyan én...

Ne foglalkozz velük...

2013. febr. 12. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"nem azért jöttem ki, mert különben éhendöglenék"

Ez csak egy példa volt, de végül is teljesen mindegy, milyen motivációk miatt indulsz külföldre, akkor sem kell szégyellned magad.

2013. febr. 12. 23:24
 16/18 anonim ***** válasza:
szerintem az a hulye aki marad, es ezen meg lehet sertodni, de ez sem nagyobb pofatlansag, mint azokat szidni, akik megleptek. mondhatnam, hogy lustak es gyavak akik nem lepnek, es meg kozben a mellkasukat verik hazaszeretetbol es a talpra esettekre kell mutogatni, mikor bunbakot keresnek (gondolok itt az emigransokra). ragaszkodni a rossz dolgokhoz, nem cselekedni, sot meg mocskolni azokat, akik csinalni akarnak valamit, mert dolgoznanak, es szeretnenek egyrol a kettore jutni? ez szamomra nem hazaszeretet, bar ketsegkivul jol hangzik, hogy ezzel takarozhatanak. es elarulom: magyarnak lenni egy nem magyar mellett lehet a legkontrasztossabban! Azt meg ne gondolja senki, hogy kulfoldon "hijj,dejo!" kapni itt is hideget-meleget, itt is dolgozni kell es meg a csalad sincs itt, de aki meg nem volt ilyen szituacioban, annak - leginkabb annak! - csitt a neve.
2013. febr. 13. 00:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Sok gyáva és egyben irigy ember a hazafiságra fogja a maradását. Azén felfogásom az, hogy nem egy országba születünk, hanem egy bolygóra - rengeteg gyönyörű, érdekes, gazdag hely vár arra, hogy lássuk őket. Értelmes ember, akinek vannak vágyai és igényei, nem éri be kevéssel csak azért, mert ő ,,honfi". Aki meg tud itthon élni, legyen hazafi, de megnézném, mennyire élne bennük a hazaszeretet, ha a hitel súlya alatt rájuk omlana a ház több hónapos-éves éhezés után.
2013. febr. 13. 00:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha megvolt a lehetőséged jól tetted. A többi embert meg nagy ívben le kell sz**ni!
2013. febr. 13. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!