Szégyellnivaló, h külföldre mentem?
Nem tudom, miért mondanak ilyeneket. Talán ők is ezt hallják olyan emberektől, akiknek a véleményére erősen adnak és lelkiismereti kérdést csinálnak ebből.
Nekem az egyik bátyám gondolkodik így és amikor felvetődött a téma és én azt mondtam, hogy ha úgy esne, bizony kimennék külföldre, nem hagynám ki a lehetőséget, hiszen itthon jelenleg nem látok kiutat, ő is tiltakozni kezdett. De amikor megkérdeztem tőle, hogy mit csinálna a helyemben (ismeri a helyzetemet jól), akkor hirtelen nagyon csendben lett.
Nem hiszem, hogy bárki is cserben hagyná a hazáját, ha nem döglik éhen, mert nem talál munkát, hanem megragadja a lehetőségeit.
Szerintem nem szégyellnivaló az ilyesmi. Ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést.
Nekem jelenleg az van kitűzve, hogy ha majd nyugdíjas leszek, akkor hazaköltözök és éldegélek a külföldről kapott nyugdíjamból. Ha Magyarországon maradtam volna, szerintem nyugdíjam se lenne majd, legalábbis a jelenlegi állapotok alapján így érzem. Nekem apukám mondja ezt a szöveget... 63 éves, és szerinte gyáva vagyok, stb. Több, mint egy évig nem volt otthon bejelentett munkám, belefáradtam én is és a férjem is. De apám ezt nem érti meg, mert bezzeg ha ő lenne ennyi idős, akkor ő biztos el tudna helyezkedni... Vagy pl. ha az idjárás miatt a reptéren ragadunk, akkor "maradtál volna itthon, akkor nem lenne ez". Szerintem az a baja, hogy amikor fiatal volt, szeretett volna kimenni Amerikába, de végül nem tette meg. Szerencsére más nem zaklat ezzel és a férjem is úgy gondolkodik, ahogyan én...
Ne foglalkozz velük...
"nem azért jöttem ki, mert különben éhendöglenék"
Ez csak egy példa volt, de végül is teljesen mindegy, milyen motivációk miatt indulsz külföldre, akkor sem kell szégyellned magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!