A värosunkban van egy erösen ertelmi fogyatekos ember, aki egesz nap az utcän lofräl, cselleng, idegesiti a järokelöket. Szerintetek miert nem zärjäk el ezeket a bolondokat a szociälis intezetbe?
"gnom fogyatekosnak a pofäjät kell nezegetnem. Tudod te, hogy ez milyen mertekben rontja meg az eletminösegemet?"
Én meg miskolci vagyok, és minden munkanap reggel látom az utcán Lacikát - aki miskolci, tudja, kiről beszélek - és képzeld el, hogy engem meg nem zavar, mert tudom, hogy nem ő választotta a sorsát.
Ő skizofrén, szóval mikor melyik énje jön elő, úgy viselkedik. Sok szemét taknyos k*csög kamasz azzal szórakozik, hogy direkt ordibál vele és felidegesíti csak azért, hogy jót röhögjenek rajta.
Tudod, itt kezdődik a különbség ember és ember között.
Sajnos nincs elég speciális intézmény az országban / a kormánynak nincs rá kerete, vagy inkább nem akar áldozni erre Bezárnak intézményeket, mint pl. az OPNI-t,/ ez nemcsak felelőtlenség, hanem embertelenség is volt / alapítványok sincsenek eléggé támogatva.
Szerintem is meg lenne a helyük az ilyen embereknek, megfelelő intézetben, a hozzá hasonlók közt, ahol gondozzák őket, akár foglalkozást is űzhetnek / festés, gyöngyfűzés, stb. /.
Úgy gondolom, mint ahogy a szülők/nevelők is felelősséggel tartoznak a kiskorú gyermekükért, úgy a súlyos fogyatékosért vagy elmebetegért a gyámjuk!
Ez utóbbival sem ártana szót váltani ez ügyben, persze összefogva a többi lakóval.
Fogyatekosunk legujabb huzasa, hogy kb. fel evvel ezelött szabadon engedett 2 hazinyulat (a sajatjai voltak).
A nyulakat kamasz gyerekekkel összefogadtam, csak az volt a baj, hogy a gyerekek nem adtak oda nekem öket, hanem visszavittek a bolond emberhez.
A bolond azt mondta, ezek mar nem az ö nyulai, hanem elajandekozta öket valakinek (rondan hazudik, mint mindig).
Ket het mulva ujra szabadon eresztette öket, ennek kb, 6 honapja. Az egyik nyul meg el, es a hazam elötti parkban lakik, en etetem.
Gondolkodom arrol, hogy feljelentsem-e allatkinzasert, mert jön a tel es szegeny nyul az utcan lakik.
Amugy ez a fogyatekos egy rosszindulatu, hazudos, pletykas ember, es rendszeresen molesztal masokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!