Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A värosunkban van egy erösen...

A värosunkban van egy erösen ertelmi fogyatekos ember, aki egesz nap az utcän lofräl, cselleng, idegesiti a järokelöket. Szerintetek miert nem zärjäk el ezeket a bolondokat a szociälis intezetbe?

Figyelt kérdés
A sulyosan ertelmi fogyatekosok sok värosban, faluban kint az utcän elnek. A mi bolondunk egesz nap egy mäsfel kilometeres utszakaszon järkäl fel-le, pechemre pont ebben a "regioban" lakom. Nem tudok ugy kimenni a häzambol, hogy ne ütközzek bele. Räadäsul idönkent zaklat is - nemcsak engem, hanem mindenkit. Sok ilyen van orszägszerte. Mintha nem lenne eleg nehez az elet, meg ezt is el kell türnünk, mert a kormänyt ez (sem) izgatja.

2013. febr. 9. 18:08
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
79%

"gnom fogyatekosnak a pofäjät kell nezegetnem. Tudod te, hogy ez milyen mertekben rontja meg az eletminösegemet?"

Én meg miskolci vagyok, és minden munkanap reggel látom az utcán Lacikát - aki miskolci, tudja, kiről beszélek - és képzeld el, hogy engem meg nem zavar, mert tudom, hogy nem ő választotta a sorsát.

Ő skizofrén, szóval mikor melyik énje jön elő, úgy viselkedik. Sok szemét taknyos k*csög kamasz azzal szórakozik, hogy direkt ordibál vele és felidegesíti csak azért, hogy jót röhögjenek rajta.

Tudod, itt kezdődik a különbség ember és ember között.

2013. febr. 13. 18:15
 32/40 A kérdező kommentje:
Te minden reggel lätod, en meg egesz nap. Es en nem bäntom, nem kiabälok vele, megcsak nem is nezek rä csunyän. Tenyleg nem tudunk ugy kimenni a häzbol, hogy ne talälkozzunk vele. Mig elmegyek oda-vissza a boltba, addig häromszor lätom. Utänna csak kiviszem a szemetet: megegyszer lätom. Kutyät setältatok: lätom. Postära megyek: lätom. Kocsival elindulunk, megerkezünk: lätom. KINYITOM AZ ABLAKOT: elmegy elötte minden alkalommal! Azert te ennyiszer nem lätod a miskolci bolondot.
2013. febr. 13. 18:27
 33/40 A kérdező kommentje:
Evröl-evre egyre több ilyen bolond embert lätok kint az utcäkon. Lassan mär minden övelük lesz tele. Szerintem ezt nem kellene megvärni. Az 5 eves gyerek se tartozkodhat az utcän egyedül. Szerintem önekik is jobb lehetne egy szociälis otthonban. Nem en vagyok "embertelen" meg gonosz, hanem a bolond csalädja! Önekik nem tünik fel, hogy az "äpoltjuk" egesz nap nincs itthon? Bezzeg az äpoläsi dijat felveszi räjuk az anyjuk meg az apjuk, vagy a testverük! Akinek meg nincs senkije, azt meg alapbol küldenem otthonba - ne a järokelöket szekälja, inkäbb tärsasjätekozzon, vagy homokozzon, hintäzzon a többi bolonddal!
2013. febr. 13. 18:49
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek! Ezek fogyatékos emberek rossz szint vetnek a társadalomra! Szerintetek ha tudják hogy egy lakóparkban ott valami értelmi sérült vagy bolond ember él akkor már leesnek az ingatlan árak. Ezek gonoszak.
2013. febr. 13. 19:22
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen emberek akik fogyatékosok(nem tenni fogyatékos és fogyatékos között mind egyformák) azokat jó fel kellene képelni, és intézetbe dugni. A speciális iskolákból kerül ki a bűzözök többsége.
2013. febr. 13. 21:43
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs elég speciális intézmény az országban / a kormánynak nincs rá kerete, vagy inkább nem akar áldozni erre Bezárnak intézményeket, mint pl. az OPNI-t,/ ez nemcsak felelőtlenség, hanem embertelenség is volt / alapítványok sincsenek eléggé támogatva.

Szerintem is meg lenne a helyük az ilyen embereknek, megfelelő intézetben, a hozzá hasonlók közt, ahol gondozzák őket, akár foglalkozást is űzhetnek / festés, gyöngyfűzés, stb. /.

Úgy gondolom, mint ahogy a szülők/nevelők is felelősséggel tartoznak a kiskorú gyermekükért, úgy a súlyos fogyatékosért vagy elmebetegért a gyámjuk!

Ez utóbbival sem ártana szót váltani ez ügyben, persze összefogva a többi lakóval.

2013. febr. 13. 21:55
 37/40 anonim ***** válasza:
92%
Abszolút igazad van az intézményekkel kapcsolatban. De egy értelmes ember megérti szép szóval egy fogyatékos nem. Általában ezekben a speciális iskolákban veréssel lehetne tanítani mint a régi szép időkben, fogni a vonalzót és rácsapni a kezeiére úgy fogy fájjon neki! Egy normális iskolában ezt a tanítási módszert nem kell alkalmazni. Ezekből az intézményekből kerül a bűnözök többsége.
2013. febr. 13. 23:00
 38/40 anonim ***** válasza:
# 10/37 Időpont 02-09 19:41 Ez nem semmi
2013. szept. 6. 20:23
 39/40 A kérdező kommentje:

Fogyatekosunk legujabb huzasa, hogy kb. fel evvel ezelött szabadon engedett 2 hazinyulat (a sajatjai voltak).

A nyulakat kamasz gyerekekkel összefogadtam, csak az volt a baj, hogy a gyerekek nem adtak oda nekem öket, hanem visszavittek a bolond emberhez.

A bolond azt mondta, ezek mar nem az ö nyulai, hanem elajandekozta öket valakinek (rondan hazudik, mint mindig).

Ket het mulva ujra szabadon eresztette öket, ennek kb, 6 honapja. Az egyik nyul meg el, es a hazam elötti parkban lakik, en etetem.

2013. szept. 12. 04:23
 40/40 A kérdező kommentje:

Gondolkodom arrol, hogy feljelentsem-e allatkinzasert, mert jön a tel es szegeny nyul az utcan lakik.

Amugy ez a fogyatekos egy rosszindulatu, hazudos, pletykas ember, es rendszeresen molesztal masokat.

2013. szept. 12. 04:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!