Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bűntudatkeltés, koldulással....

Bűntudatkeltés, koldulással. Nagyon elegem lett, jogos?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a párommal, pár éve. Magunk keressük meg magunkra a pénzt, senki sem támogatott soha semmivel. A születésnapomon nagyon beteg voltam, ezért csak most tudtunk elmenni megünnepelni egy, a szokásosnál drágább helyre. Nem vagyunk gazdagok, de évi kettő ilyen alkalmat (az ő és az én szülinapomat) mindig megünnepeljük, mivelhogy csak ketten vagyunk egymásnak.

Az utcán mentünk, beszélgettünk magyarul, amikor egy az egyik koldus ránk köszönt magyarul. Mielőtt bárki is lerasszistázna, nem vagyok az. Aki dolgozik, azt becsülöm, aki tarhál és elvár, azt megvetem, tökmindegy, hogy milyen színű.

Szóval, úgy tűnik, hogy egy szép nagy magyar cigánycsalád felnőtt tagjai egyenletesen eloszolva az egész főutcát végigtelítették: a mínusz három fokos kövön térdeltek és kőkeményen tarháltak. Nem szép csöndben, nem alázattal, hanem meglehetősen agresszív módon.

A férjemben nagyon felment a pumpa, én viszont bűntudatos lettem. A falat is megkeseredett a számban. Egyfelől sajnáltam, hogy a hideg kövön térdepel órákat, másfelől viszont nagyon dühös voltam rájuk, mert zaklattak.

Gondoltam, legközelebb a magyarul beszélő koldusnak, magyar forintcskát adok, nem eurót. Adok, ha van miből, és adok, ha koldushoz illően alázattal kér, de nem adok, ha erőszakosan tarhál vagy zaklat, ha bűntudatra játszik, senkinek.

Tudom, hogy bunkónak hisznek most sokan, de nagyon felment bennem a pumpa. Ti mit tennétek a helyemben?

Köszönöm.

2013. febr. 5. 19:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ne legyen bűntudatod, bármennyit is adhatsz, attól nem lesz jobb az élete.

Amikor barátomék építkeztek, egy állandóan a közelben lófráló csövesnek felajánlották hogy dolgozzon ott, naponta kapna x ezer forintot, még hónapokig tartani fog az építkezés, így lenne munkája. A hajléktalan röhögve mondta, hogy ennyit még a rosszabb napokon is összekoldul... A napokoban pedig odajött hozzám egy pénzt kérni, én odaadtam neki a szendvicsem, ő meg vállatvonva elvette. Mintha ő tenne szívességet... olyan rosszul éreztem magam tőle.

De még mindig jobbak mint néhány rokon, akiknek nehezebb nemet mondani mert akkor te vagy a szemét gazdag.

2013. febr. 6. 10:44
 22/25 anonim ***** válasza:

Én se adok már soha semmit, Határ úton (Budapest) pl. most az aluljárót ellepték a hajléktalanok, lassan már 10 ember is ott kunyerál mindennap...

Naponta az 1-1,5 órás utamon 10-20 hajléktalannal, kéregetővel találkozom, metróra is felszállnak körbe járni.

2013. febr. 6. 11:19
 23/25 anonim válasza:
Fogsz egy szendvicset, alaposan beinjekciózód hashajtóval, csak aztán bírd röhögés nélkül ahogy válvonogatva elveszi.
2013. febr. 6. 20:08
 24/25 anonim válasza:
*l
2013. febr. 6. 20:09
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem nincs bűntudatom, ha nem adok.. Nem vagyok köteles, meg én is zsebpénzből élek, mert még tanulok... Engem is volt h betaláltak ezek az agressziv majmok, még gyerek is vsn náluk, de nincs mit tenni, hiába szóltam már a rendőrseggnek nem csináltak semmit..........
2013. jún. 8. 22:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!