Nyugat felé a szomszéd fűje tényleg zöldebb?
Az ablakokban muskátlik, mert nemcsak egy-két idősnek van türelme gondozni őket.
Sok vidéki ember tart marhát, egyéb haszonállatot, és nem sipítoznak, hogy büdös van a faluban.
A fővárosokban kirakhatják az árut a bolt elé mintegy kirakatként, hívogatóként -> nem csen el belőle semmit naponta több ember.
Ha kertecskét csinálsz a ház mellé, akkor nem pisilik le, nem lopkodják szét a virágokat.
A fővárosokat, nagyobb városokat nem szemetelik szét, illetve ha mégis, azonnal jön az utcaseprő.
Nem fűtik 25-27 fokra a lakásokat.
Bringával járnak az emberek; sokat mozognak, nemcsak a kifogásokat hajtogatják.
Büszkék nemzetükre, városaikra, nevezetességeikre, nagy elődeikre. Nem szégyellik a saját Parlamentjüket, ismerik saját városukat.
Jobban kaphatók a közösségi programokra, a közért való cselekvésre, az önkéntes munkára.
Boldogabbak, kevésbé komorak. Viszont állítólag néhol bunkóbbak.
Ilyesmiket hallani nyugatról.
Tényleg ott sokkal jobbam odafigyelnek egymásra, a saját és a másik egészségére, környezetük állapotára, a javaikra?
Tényleg ismernek igazi értékeket, és azokat megbecsülik?
Tényleg nem nyavalyognak, hogy jaj de lepukkant és koszos a város, hanem vigyáznak, hogy véletlen se szemeteljenek?
Vagy csak a "szomszéd fűje mindig zöldebb", könnyű őket "felbecsülni"? Mi se vagyunk rosszabbak esetleg?
Én voltam Németországban. Pontosabban Münchenben. Na ott pont megtapasztaltam, hogy az utcák szépek és tiszták. Úgy értem sehol egy cigaretta csikk vagy ilyesmi. Amikor a városban sétáltunk sok ember ment el mellettünk biciklivel szépen és elegánsan felöltözve. Feltételezem dolgozni mentek. Ami a muskátlikat illeti. Igen, miközben utaztunk láttunk szép, gyönyörű muskátlikat. De ott mondjuk több eső is esik, és a virágok szebbek. Este a városban járva egy csomó ház előtt mentünk el. Sok bicikli a ház előtt lezárva. Gondolom ott nem félnek kint hagyni a biciklik... ;) Igen sok ember sportol.
Szerintem inkább vigyáznak a városukra hogy ne legyen koszos és lepukkant. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!