Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen erőszakosak?

Miért ilyen erőszakosak?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, de most éppen itthon vagyunk 2 hétre. A külföldből sokaknak az jön le, hogy mi biztos több milliót keresünk együtt. Sokak fantáziájában legalább 2-3 milliót... Közben kettőnknek együtt 800 ezer a fizetésünk, albérlettel(180 ezer), magasabb élelmiszer árakkal(pl: 500 Ft a kenyér), magasabb buszbérlettel(nagyvárosban 20000 Ft fejenként).

Így már nem is vagyunk annyira "menők".

Mégis az terjedt el itthon, hogy van pénzünk.

Amikor legutóbb itthon voltunk(ősszel), kölcsön is akartak kérni.

Állandóan e-mail-eket kapunk, hogy segítsünk kijutni.

Mondjuk nekik, hogy nem tudunk nekik állást szerezni, csak alkalmazottak vagyunk, nem főnökök, vagy HR-esek.

2013. jan. 26. 23:04
1 2
 1/17 anonim válasza:
79%
Az irigység beszél belőlük...
2013. jan. 26. 23:11
 2/17 anonim válasza:
73%
Nem tudom miért hiszi mindíg azt valaki hogy a másiknak sokkal jobb az élete vagy akármi, mikor mindenkinek megvan a saját problémája. Nem biztos hogy más élete jobb mint a sajátja , na nekik ezen kéne elgondolkozni és csak annyi hogy azok foglalkoznak másokkal örökké akik még saját magukkal sincsenek tisztában.
2013. jan. 26. 23:13
 3/17 anonim ***** válasza:
86%

ŐŐŐŐŐ ezeket mi is átéljük, de mi már nem foglalkozunk ilyen dolgokkal. Amikor nekünk írnak hogy kijönnének ők is, mi sok szerencsét kívánunk. Persze munkát mi sem tudunk adni senkinek, örülünk hogy mi dolgozunk. Rólunk is azt hiszik hogy dől a lé, de azt senki nem fogja fel, hogy az én fizetésem úgy ahogy van majdnem el is megy albérletre, rezsire (csak az albérlet és a rezsi 800 font)

De már ezen sem akadok ki. Ha nekik jó akkor higgyék azt hogy milliomosok vagyunk..

2013. jan. 26. 23:15
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

Le kell őket rázni. Abba törődjetek bele, hogy a sok idióta irigyel, mert azt hiszik, külföldön kolbászból van a kerítés, pedig ultra nagy szopás az egész, és különben is miért nem húznak ki ők is irigykedés helyett...

Ne adjatok senkinek, ha megsértődik, ő baja,.

2013. jan. 26. 23:17
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

Az a problema, hogy ha pl. megmondom mennyi a fizetesem, egybol atszamitjak forintra. Pedig nem szabad.

En ilyenkor szepen elmondom nekik, hogy de ezt a penzt nem otthon koltom el. Amikor megtudja, hogy csak az alberletert fizetek 280 ezer fofintnak megfelelo osszeget, mar nem is vagyok olyan gazdag.

2013. jan. 26. 23:24
 6/17 anonim ***** válasza:
85%

A kérdésedben benne van a válasz is.

Meg ahogy írták itt páran: ez a tipikusan tájékozatlan magyar mantra "kinn kolbászból van a kerítés".

Lásd tesóm példája. Kiutazott Angliába, hogy na madj ő, ő ott lazán fog éldegélni (mert bazmg dolgozni nem kell, mi aha), érted munkája sem volt, anyum már bevizonálta, hogy mennyit fog utazgatni tesóm. Én meg a szemét ünneprontó voltam, hogy mondtam az érveket a kiút ellen-ti. nem volt fix melója, sem kilátás rá, hogy lesz. Kiutazott, elélősködött a haverokon, kapott szülőktől pénzt.

Aztán hazajött, és ez benne úgy csapódott le, hogy hát ő nagyon jól el volt kinn. agrdhrbsdNVSVVDJ

És megint tervezi, hogy kimegy, ugyanúgy hozzátok hasonlóan dolgozó ismerőseit nyaggatja. Nagyon sok ilyen magyar, magától elszállt emberke van.

Mi most utazunk ki barátommal Ausztriába, fix munkahelyre, de titokban próbáljuk intézni eleinte, mert sjanos az emberek többsége olyan álomvilágba él, ahogy én vagy Te leírtad.

2013. jan. 26. 23:25
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk is ugyan ilyen a helyzet. Sokan azt gondolják,hogy itt kolbászból van a kerítés. Pedig ha haladni akar az ember (vagy csak egyáltalán fent akarja tartani magát) azért meg kell szenvedni és dolgozni kell keményen bárhol a nagy világban. Mi azér jöttünk külföldre dolgozni, hogy tudjuk a hitelünket törleszteni, nem dőzsölünk, nem járunk nyaralni.Nekünk is be kell osztanunk a pénzt. De sok azt gondolják milyen jó nekünk. Meg az olyan mondatokat még "nagyon szeretem" ,hogy bezzeg nektek könnyű, meg nektek nincs gondotok. Ááá dehogy van!!! (Bár úgy lenne!)
2013. jan. 26. 23:25
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg muszáj az ilyeneket egyik füleden be, a másikon meg kiengedni, mert be lehet dilizni az ilyen eszetlen barmoktól.
2013. jan. 26. 23:32
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

# 6

Szépen leírta, nem tudom miért kellett lepontozni.

Amúgy meg kakild le, én amikor Budapestre költöztem, utána meg Sopronba, ugyanezt kaptam.:D

2013. jan. 26. 23:36
 10/17 anonim ***** válasza:
83%
DE látom mindenkit lepontoznak.:O Ilyenkor amúgy mi értelme?
2013. jan. 26. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!