Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Láttátok a Loki focista által...

Láttátok a Loki focista által elütött férfi testvérét a tvben? Létezik ilyen, hogy valakit ennyire nem ráz meg a testvére halála?

Figyelt kérdés

Ti hogy látjátok, szerintem nem nagyon hatotta meg, hogy meghalt a testvére. Ő egyből megbocsájtott a gázolónak. Egy könnycsepp sem volt a szemében, mégcsak megrendültnek sem látszott.

Nekem megdöbbentő, hogy valakit ennyire nem hat meg a testvére halála, más ember a kutyáját is jobban megsiratja.

Mit gondoltok róla?

2009. szept. 1. 07:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
54%

Aha, ha kiállok a villamos sínre este mellényben meg mindenben részegen miközben alkoholista vagyok, sőt drogozom és mondjuk még a p.csöm is kilóg mert mondjuk szatír vagyok, akkor jön a villamos, aki amúgy baromira meg tudna állni ha nem hajtana túl gyorsan , mert egy tök egyenes pályán halad, de nem tud, feldarabol, és akkor utána azt mondod, hogy, egy részeg-drogos-szatír volt az áldozat, a villamossofőrt meg bántja a lelkiismeret, ne csukjuk már börtönbe.

ezekután, hogy ennyien így gondolkodtok, meg gondolom még a fél ország, ne papmogjatok, ha mondjuk egy celeb majd kilapítja egyszer a gyerekedet, vagy ha a szőke r.bancnak a kutyája leszaggatja a nagyanyád arcát, akkor a rendrőség nem bünteti meg, max egy kis aprópénzre, hisz, a magyar nép úgyis megbocsájt neki mert gazdag meg híres. És ha egy focistával lehet kivételt tenni, akkor másokkal is.

2009. szept. 1. 13:49
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Ne állj a sínre, mert jöhet a villamos és akár el is üthet.

Miért állunk egyáltalán valamelyik fél pártjára? Mindkettő hibázott, nem? A gázoló vagy börtönbe kerül, vagy felfüggesztettet kap, de nyoma marad a tettének. Sajnos a másik fél meghalt.

Nekem mindig azt mondták, hogy ha közlekedek, én vagyok a gyengébb (főként gyalogosként, de biciklisként is, sőt autósként is lehetek az). Lehet, hogy neked van elsőbbséged, de nem biztos, hogy meg is adják.

Úgy tudom, hogy egyaránt fontos az, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel (lehetőleg ne a maximálisan megengedettel vagy annál többel) haladjunk, de az is, hogy a vezető nem fogyaszthat alkoholt. Egyik felet sem védem, mindkettő hibás volt.

2009. szept. 1. 14:00
 23/31 anonim ***** válasza:
66%

ne értsed félre, nem mondom, hogy a bringás szent volt.

amit mondok: azt mondom, hogy a sofőrnek jár a börtön, a büntetés.

erre a legtöbben azt mondjátok, hogy elég neki a lelkiismerete is. szerintem nem.

Ezenkívül látható, hogy az embereknek minimum a fele lepontozza amiket ezzel kapcs írtunk, vagyis ez is azt jelenti, hogy az emberek több mint a fele szerint nem baj ha nem kapja meg a törvényes büntetését a sofőr.

OFF

Valaki tud valamit arról a motoros gyerekről aki elgázolta a zebrán az anyukát aki bringázott? Olyan gyorsan ment a gyerek, hogy a nő valami 100m-t repült. Egy szót se szólt róla semmi újság, hogy mi lett a gyerekkel. Nyilván gazdag az is meg a szülei akik 19évesen a segge aláteszik a nagy motorokat és attól félek, hogy eltusolják azt az ügyet is valahogyan.

Barátnőm is mesélte, hogy egyszer arra valami idős nőt elgázolt egy félőrült nő kisteherautóval. Semmit nem kapott, mert valami kapcsolatban volt a polgármesterrel vagy kivel. Az ilyenek bsszák fel plafonra az agyvizemet.

2009. szept. 1. 14:10
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Jár a büntetés, de az nem biztos, hogy börtön. Ez olyan, mintha egy csínytevésért máris kirúgnák a gyereket az iskolából. Pedig lehet, hogy az volt az első csínytevése, és még sok egyéb körülmény enyhíti a tettét. Én is azt mondom, hogy kapja meg a megérdemelt büntetést, ne kivételezzenek vele. De honnan tudjuk, hogy ha mondjuk én gázolok halálra valakit, akkor engem egyenesen börtönbe csuknak? A gázoló ismertsége miatt jobban belelátunk a dolgokba, de nem biztos, hogy nem történt sok száz hasonló eset, amikor az egyik fél meghalt, a másikat meg nem csukták le. És még itt sincs bírói döntés.
2009. szept. 1. 14:20
 25/31 anonim ***** válasza:
75%

nem a bíró döntése zavar (még, mert nem tudjuk mi lesz), hanem az emberek hozzáállása.

Ha én lopok a kisboltból, akkor oké, hogy legyen első csínytevés, főleg ha gyerekről van szó.

De itt egy felnőtt ember volt a sofőr, és nem egy kis csínyt követett el, hanem olyat, amivel egy embert megölt.

Ha átmész a piroson egy kihalt főúton és a rendőr meglátja, akkor súlyos büntiket kaphatsz meg elvehetik a jogsidat is akár.

ha gyorsan hajtassz, akkor méginkább.

És miért? Azért, hogy ne következhessen be olyan mint itt is. Nem tartotta be a szabályokat a srác, ezért halál lett a kimenetel. Oké, hogy a bringás részeg volt, de mint korábban ecseteltem, attól, hogy az út közepén bringázik esetleg kacsázik is, az még nem akkora kreszbeli hiba, hogy a mögötte jövő kocsi ne bírja elkerülni, hogy ne gázolja el.

2009. szept. 1. 14:58
 26/31 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, nem biciklivel, hanem autóval közlekedett volna az út közepén, talán még záróvonal is volt, nem ismerem azt az utat. Nem kreszbeli hiba? Úgy tudom, hogy az úttest jobb oldalán, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni az esetek döntő többségében. És az ittas vezetés?

Viszont akkor sem küldeném börtönbe, hiszen nem szándékos volt az emberölés. Vegyék el a jogsiját, akár örökre is, legyen felfüggesztett börtönbüntetése, fizessen pénzbüntetést. Nem hiszem, hogy a börtönbüntetés ilyen esetben javító hatású lenne. Ha többé nem vezethetne, az oké.

(Úgy látom, szép kis párbeszédet folytatunk. :) )

2009. szept. 1. 15:44
 27/31 anonim ***** válasza:

A kresszbeli hibát úgy értettem, hogy nem olyan hiba, amivel a bringás az okozná, hogy őt elüssék.

Ha te lelépsz a zebrán a pirosban az autók közé, akkor az egy olyan hiba, amivel te érted el, hogy elüssenek.

Ott az autós ha betartja a szabályokat, akkor is simán elüt, nem biztos, hogy meg tud állni.

Itt jelenleg ha az autós nem szegi meg a szabályokat, akkor nem történik meg a baleset, helyette esetleg szitkózódik a bringás miatt, rádudál, mert nem tud tőle elmenni, esetleg szarabb esetben a bringás elesik és a kocsi meg is áll előtte. (ugye követési távolság célja, hogy meg tud állni mindig ha előtted történik valami. ha nekimész valakinek hátulról, akkor a hibás te vagy szinte mindig.)

Azért szeretnék neki börtönbüntetést, mert a pénzbeli bírság nem igazán lenne elegendő. Valszeg zsebből kifizetné, de nemtom milyen az anyagi helyzete. Én úgy érzem, hogy egy emberi élet kioltására kevés ha pénzt kell fizetni az államnak büntiből. (én az állatkínzókat is komolyan sújtanám, de ez egy más téma már)

Az ügy hasonló ahhoz a rib.ncéhoz akinek a kutyája, minek hívták, zeussz, vagy nemtom akit mindig szájkosár nélkül sétáltatott, és már több emberre is rátámadott. Kapott érte egy kis pénzbírságot és jólvan. Igaz ott nem halt meg senki.

(párbeszéd: igyexem értelmesen kommunikálni;))

2009. szept. 1. 16:44
 28/31 anonim ***** válasza:
50%

Én kérdeztem az első oldalon a KRESZ-t ismerő kérdezőt és válaszolót!

Elég éles vita alakult ki és sokan ítélkeznek mások fölött, olyanok is, akik maguk is áldozatok lehetnek.

Legyünk őszinték magunkkal és másokkal szemben is! Mind a két fél nyilvánvalóan hibázott. Azonban nem mindig a halál a legnagyobb büntetés. A sportoló fiatalembernek elég nagy büntetés a lelkiismeret furdalás és aki azt mondja, hogy nem, annak még nem volt igazán. A lelkiismeret furdalás ott van mindenhol. Nem múlik el 5 év felfüggesztettel, 10 év letöltendővel, az ott marad, amíg él. Nem pártolom a sportolót, csak ne becsüljük le a lelkiismeret furdalást. Természetesen, mivel a biciklis úr is hibás volt (Jézusom! Milyen eredek ötlet már a felezővonalon bicajozni!), nem lehet csak a sportolót hibáztatni, ugyanúgy felelősségre kéne vonni az elhunytat, de hát ezt már nem lehet. Szóval nem csak az életben maradottan kell a pálcát törni, csak hát rajta könnyebb.

Kedves Autóvezetők és Gyalogosok!

Mi sem vagyunk tökéletesek, bárki hibázhat... elég nagyot. Emberből vagyunk.

2009. szept. 1. 16:48
 29/31 anonim ***** válasza:

Vannak itt olyan ostobák, akik az eset kapcsán még a válogatott szereplését is idecitálják!Könyörgöm mi köze ennek ahhoz???

Egyébként pedig egy kivilágítatlan keékpárosról aki az út közepén halad nem lehet sötétben látni, hogy jön vagy megy, hiába van rajta mellény. Emiatt ha csak simán a saját sávjában halad, a részeg bármelyik pillanatban elécsapódhat! Aki falun él érti miről beszélek! Szinte kivédhetetlen az ilyen baleset, talán, ha minden biciklis láttán mindenki lelassít 30-40km/h -ra.

De az vesse a focistára az első követ, aki ezt mindíg megteszi!!!!

2009. szept. 1. 18:48
 30/31 anonim ***** válasza:
Bocsi, de az elütött férfi nővére tegnap azt mondta, hogy nem ismeri az esemény minden részletét, ahhoz, hogy teljesen meg tudjon bocsátani, beszélnie kellene a focistával.
2009. szept. 1. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!