Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Házasság, gyerekszülés után...

Házasság, gyerekszülés után miért álszentkeskedik a legtöbb nő?

Figyelt kérdés

A környezetemben és itt a gyakorin is észrevettem, hogy a Férfi/Férj tegyen meg mindent-segítsen be a házimunkában a munkája után, tartsa el a családot, legyen kedves, romantikus, ne nézzen másra, foglalkozzon a gyerekkel, mert ha nem, akkor....ő a bunkó, aki nem szeret, biztos félrelép meg a társai. A Nő/Feleség, meg rettentő fáradt az otthoni munkákban, gyereknevelésben és nincs ideje a Kedvesére. És ha felmerül a szex kérdés, akkor az ilyen nők legtöbbször támadnak, hogy: Ne hogy már a férfinek ilyen igényei legyenek, amikor ők aztán mennyire fáradtak, meg foglalkoznak a gyerekkel..stb.

Pl. Én is takarítok, nem koszos a lakás, van gyermekünk akivel itthon vagyok, dolgozok mellette, és mégis van időm a férjemre, de ha ő velem szeretne lenni, -kár szexuálisan is-nem utasítom el. Mert úgy gondolom, hogy mindkét félnek ki kell elégíteni a másik igényeit. Ő megteremt nekünk mindent, nekem meg ha van valami extra kívánsága este, akkor nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, akkor sem ha fáradt vagyok. (nincsenek a közelben mamák és nem jár bölcsibe a gyerekem) Csak én gondolom így, van még "sorstársam"? Várom a véleményeteket. Köszi!

2013. jan. 24. 17:49
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*akár
2013. jan. 24. 17:52
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Az ilyen nők, akiket leírtál a tipikus HTB-k és az ősanyák...

Sz*rni kell rájuk magasról, te csinálod jól.

2013. jan. 24. 17:55
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom Te hol találsz ilyen nőket, nekem azért nem sok ilyen van a környezetemben! Én tanulok és dolgozom is, plusz háztartást vezetek és a férjemmel és a gyermekemmel is foglalkozom. Imádok mindkettőjükkel lenni, sosem vagyok fáradt sem a romantikázáshoz, sem pedig a szexhez, sőt még nekem kell nyúznom a férjem. Mi megosztjuk a dolgokat, nekem most nem dolgozik a férjem és igen is elvárom, hogy néha segítsen be, ha már én minden mást elvégzek ... Neki sem fog leesni a karikagyűrű az ujjáról ha besegít. :) Ennyi. Nekem sincsen segítségem, csak nagy ritkán. Én ezt teljesen természetesnek veszem, nem verem nagydobra, hogy én milyen szuperanya vagyok. Vannak olyan anyukák akik nem vágynak a szexre, hiába vannak a férfinak igényei. Most attól jobb ha eröltetik? Vagy ha eljátszák, hogy jó? Nem kell így kisarkítani ezt. Itt nem arról van szó, hogy álszent egy nő, de mindenkinek egyénenként változik az a "mennyiség" amennyit elbír a mindennapokban, amitől még nem fárad el.
2013. jan. 24. 17:56
 4/12 anonim ***** válasza:

tudod én is pontosan így gondolom mint te és volt hogy ezért alaposan lepontoztak. -hol voltál akkor? :)-

az én véleményem az hogy egy kissé már már nagyon sokat képzelnek magukról a nők. és hiába próbálom magyarázni hogy ezt nem így kellene (amit te leírtál) egyszerűen lepontoznak, azt mondják fogalmam sincsen a dolgokról, sőt volt már olyan is hogy férfinek tituláltak vagy egy nagyon buta nőnek. és ilyenkor megszeppenve ülök és azon gondolkozom hogy míg én csodás boldogságban élek addig ezek a megkeseredett nők még csak megpróbálni sem hajlandóak a tanácsaimat és maradnak a boldogtalanságukban. egyszerűen képtelen vagyok felfogni miért gondolkodnak így és hogy nem veszik észre hogy az ő "módszerük" nyilvánvalóan nem állja meg a helyét.

2013. jan. 24. 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
teljesen egyetértek..igazából 1-2 hónap az elején,ami tényleg NAGYON fárasztó lehet,főleg ha hasfájós,sírós gyereket kap az ember . De utána fogalmam sincs,mibe lehet ennyire "belehalni" ,meg azon is gondolkoztam már,milyen és mekkora házat lehet egy egész napig takarítani.. rosszabb esetben is egy délelőtt elég a főzésre + takarításra,rendrakásra,de abba már minden beleszámoltam ,portörlést például amit nem cisnálok minden nap .. Valami súlyos vitaminhiánya lehet annak aki a házimunkában meg a gyerekkel való foglalkozásban meghal délutánra.
2013. jan. 24. 17:58
 6/12 A kérdező kommentje:
A legtöbb barátnőm "normális" libidóval rendelkezett, aztán terhesek lettek, és akkor a szexuális étvágyuk is lecsökkent és a gyerek 2éves korára sem változott. Amikor találkozom velük, csak azt hajtogatják, hogy a férjük ilyen-olyan, nem csinál semmit, aztán amikor a romantikázásra kerül a szó, akkor meg mindegyikük marha fáradt...aztán csodálkoznak hogy lelép a pasi
2013. jan. 24. 17:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is 2 picivel vagyok itthon. Az egyetlen segítségem a férjem. Viszont én az a kategória vagyok, hogy , ha nagyon fáradt vagyok, ingerült leszek szex nélkül. :D Úgyhogy tegnap éjszaka felkeltettem a férjem, aminek nagyon örült. Nekem nemhogy leesik a karikagyűrű, hanemmmmm... :)

Egyébként meg nem értelek, miért tetted fel ezt a kérdést. Látok sok tönkrement házasságot, elhidegült kapcsolatot gyerek, és házimunka nélkül is...

2013. jan. 24. 18:00
 8/12 A kérdező kommentje:

:DDD Súlyos vitaminhiány, ez jó! :D

Hát engem is mindig lepontoznak :D

2013. jan. 24. 18:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Pont azért tettem fel, mert valamelyik nap megint le lettem pontozva, és ahogy néztem, akkor egyedül voltam :)
2013. jan. 24. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyilván nem "direktbe" ilyen valaki. Lehet mindenkiben lappang egy olyasmi, hogy fontossági sorrend amiben nem a szex dominál mert ha szülés után akár évekig is a nő már túl van a "párzási ösztönön" akkor a gyereknevelés lép előtérbe. (Csúnyán hangzik de ez így van az egész állatvilágban, nem kezd aktív életet az anya jó ideig nem sárlik direkte ezrét, hogy az utóddal törődjön.)

A szervezőképesség, kombinálás mit hogyan kéne, mire jut idő, mit kéne még pucolni, fogyizni, bevásárolni, jaj fogy a pelenka, a kúszómászónak meg ne sérüljön a lelke mivel minden gyereknevelő könyv (melyek tucatjával lehet olvasni terheskorban) a babakori traumákról, lélek-sérüléstől hemzseg.

Van aki jobban viseli van aki kevésbé, mindegyikünk máshogy ugorja meg az akadályt. Ez persze a férj felé nem szép, főleg ha az mindent megtesz (vagy megtenne csak nem tud talán a női túlbuzgósáktól mert az is létezik.)

Ezt a feszültséget hogy s mint adják le nem mindegy, nem a férjen kéne. A férj is érző lény ő is stresszel a kicsi-anyuka miatt minden oké legyen de....a kispadra küldve könnyebb máshogy kiélni magát, könnyebb fejben tartania az addigi igényeit, programokat stb. Esetleg nem is a nő miatt van kispadon hanem önkényesen, kényelemből.

Így amit a nő lát az, hogy a pasi elvan annyira jól, hogy még tenyészszemlézni is tud míg neki a hajmosás lenne az est fénypontja.

Sajnos középúton kellene találkozniuk esetleg a kádban de...a végletek közelebb állnak sajnos az emberi természetre.

2013. jan. 24. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!