Milyen személyiségnek képzelitek el a világ legokosabb/legintelligensebb emberét?
Nem hiszem, hogy lélekromboló lennék, csak válaszolni szerettem volna a kérdésedre, ehhez viszont némi kiigazítás kellene, mit is értünk "a világ legokosabb/ legintelligensebb emberé"-n. Ez ugyanis hagyományosan magas IQ-t, az egzakt tudományok iránti különös fogékonyságot és elsajátított tudást jelent, ugyanakkor manapság már legalább 8 féle intelligenciát is meghatároznak, így akár abból is kiindulhatunk. Sőt, mondhatjuk, hogy az életbölcsesség határozza meg, ki milyen okos. De műveltség alapján ugyanúgy meghatározhatnánk.
Mind-mind különböző személyiségű embert feltételez. Ráadásul bárki is lenne az illető, biztosan lenne valaki, aki valamiben jobb volna nála, mivel csak néhány szempont alapján választhatunk, ki a legokosabb, minden szempontot nem vehetünk figyelembe.
Szóval megvan a fogalmad arról, milyen az okos ember? Nagyszerű; éppen három kérdés óta azt várom, hogy ezt megoszd velem.
Ha valaki merev, akkor itt Te vagy az: nem tűnt fel, hogy rajtam kívül senki nem válaszolt? Éppen azért, mert nem egyértelmű a kérdésed. De már nem várom, hogy belásd ezt; valószínűbb, hogy következő megjegyzésedben is személyeskedni fogsz.
Abból, köszönöm, nem kérek.
nyugi 67esnek csak zabszem ment a seggébe, majd kijön :D
Én egy nyugodt embernek képzelem el akit semmivel nem lehet felidegesíteni, nem vitatkozik másokkal és mindig jókedve van.
Szerintem meg ahhoz, hogy valaki ekkora tudást szerezzen, nagyon nagy önfegyelemre, kitartásra és tökéletességre törekvésre van szükség. (Jó, a tudásmennyiség és az intelligencia nem ugyanaz, de valamilyen szinten mind a kettő feltételezi egymást.)
Ezek tőlem alapvetően távol álló tulajdonságok, úgyhogy nem hiszem, hogy élvezném a társaságukat.
Viszont szerencsére a nagyon intelligens és művelt emberek elég nagy része szerény, az ilyet bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!