Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az a gyerek akinek a szülei...

Az a gyerek akinek a szülei meghaltak, azt sajnálni kell?

Figyelt kérdés
Mondjuk 17 éves korára meghalt az édesanyja és az édesapja is. Azzal a gyerekkel máshogy kell bánni, együttérzőbbnek, megértőbbnek kell vele lenni? Vagy ez nem kifogás és ugyanolyan bánás jár neki mint másnak?
2013. jan. 21. 21:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
Ez így nagyfokú taplóság volt, sőt, nekem szándékosnak is tűnik. Nem létezik, hogy pont ott és pont akkor kellett ilyen lényegtelen dolgokat megbeszélnetek.
2013. jan. 21. 22:36
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
A tragédia utáni időben egy kicsit tapintatosnak kell lenni, de aztán megy az élet tovább. Ha nem gyerek korában, akkor később úgyis eljött volna ez a pillanat. Akkor 40 évesen otthagyná a munkát, begubózna, mert meghaltak a szülei? Ez egy természetes dolog, a halál mindenkit utólér, ettől még nem kell tönkremenni. Ti máskor egymás közt beszéljétek ki anyukátok szokásait, és ő sem fog kiborulni, bár szerintem túlreagálta.
2013. jan. 21. 22:37
 13/22 anonim ***** válasza:
59%
Akkor nem sajnálni kell, egyébként sem, de lehetnétek együttérzőbbek felé.
2013. jan. 21. 22:51
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Négy éve halt meg az anyja... Istenem szar meg minden, de... Most pl. barátnők, mindig együtt vannak, meg ilyenek, akkor ilyen titkos találkákat kéne szervezni, mikor a szülőkről is lehet beszélni?
2013. jan. 22. 03:40
 15/22 anonim válasza:

Akinek meghaltak a szülei, szerintem arra még pár évig nagyon kell figyelni, hogy mit mondasz előtte, vagy mit adsz neki ajándékba. Pl. van egy macis takaróm, egy nagy és egy kicsi maci van rajta - mindig hiányoltam a másik nagy macit. Mindig figyeltem, hogyha az a barátnőm jön át hozzánk, akinek 5 éve meghalt az anyukája, véletlenül se találkozzon vele.

Más tekintetben nem szabad máshogy bánni velük, ha nem kifejezetten erről a témáról van szó.

2013. jan. 22. 06:17
 16/22 anonim ***** válasza:

14

Nem kell titkos találkákat szervezni, csak okosan úgy alakítani a beszélgetést, hogy neki ne okozzon fájdalmat. Pl. mondjuk ilyenkor beszélhet ő arról, milyen emlékei vannak az anyukájáról vagy apukájáról, ha akar róla beszélni.

2013. jan. 22. 06:40
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
16: a kérdező leírása alapján a lány egyáltalán nem akar beszélni a szüleiről, sőt felháborodik, ha más merészel a sajátjáról szót ejteni. Persze elhiszem, hogy rosszul esik neki, hogy vele már nem lehetnek ott, de akkor ő is tiszteletben tarthatja, hogy másnak még élnek a szülei, és természetes, ha szóba kerül egy-egy beszélgetés folyamán. Neki is természetesnek kéne lenni, hogy beszél róluk, még ha meg is haltak, de nem az neki. Elgondolkodtató, hogy nem szorul-e pszichológusra, mert szerintem nem tudta egyedül feldolgozni a szülei halálát.
2013. jan. 22. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:

17

Szerintem meg, ha tekintettel vannak rá a lányok, pl. megkérdik, akar-e róluk beszélni, akkor nem fakadt volna így ki.

2013. jan. 22. 19:43
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Aztán duzzogva bejelentette volna, hogy nem akar, hogy is merészelik... Az én szüleim még élnek, de nem tudom elképzelni, hogy depresszióba essek, ha egyszer meghalnak. Rajtuk is azt láttam, mikor elveszítették a szüleiket, az én nagyszüleimet, hogy a temetésen se sírás volt, hanem utána hatalmasakat nevettünk a régi sztorikon, amik velük történtek. És a mai napig emlegetjük őket, szinte minden nap, és rengeteget nevetünk ezeken a történeteken. Hiányoznak, de ettől nem áll meg a világ. Maximum egy hónapig normális az szerintem, hogy valaki naponta sírja álomba magát, és bosszankodik mindenkin, aki a szüleiről mer beszélni, és látványosan fejezi ki, hogy mennyire utálja a helyzetet, hogy másnak még vannak szülei. Mindegy, én így látom, légyszi ezt a válaszomat is pontozzátok le, adjátok ki rajtam a felesleges energiátokat. Attól még vállalom a véleményem, hogy sok megkeseredett nem ért velem egyet...
2013. jan. 22. 21:33
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

19

Azt kifelejtetted, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen életkorban és kit veszítesz el. A felnőtt szüleid nyilván tisztában voltak vele, hogy ez az élet rendje, oké, ez elvárható egy tinitől is. Csakhogy neki még nagy szüksége lenne a szüleire, míg egy felnőttnek, akinek már van saját családja, könnyebb túltenni magát a szülei elvesztésén.

2013. jan. 22. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!