Az a gyerek akinek a szülei meghaltak, azt sajnálni kell?
Akinek meghaltak a szülei, szerintem arra még pár évig nagyon kell figyelni, hogy mit mondasz előtte, vagy mit adsz neki ajándékba. Pl. van egy macis takaróm, egy nagy és egy kicsi maci van rajta - mindig hiányoltam a másik nagy macit. Mindig figyeltem, hogyha az a barátnőm jön át hozzánk, akinek 5 éve meghalt az anyukája, véletlenül se találkozzon vele.
Más tekintetben nem szabad máshogy bánni velük, ha nem kifejezetten erről a témáról van szó.
14
Nem kell titkos találkákat szervezni, csak okosan úgy alakítani a beszélgetést, hogy neki ne okozzon fájdalmat. Pl. mondjuk ilyenkor beszélhet ő arról, milyen emlékei vannak az anyukájáról vagy apukájáról, ha akar róla beszélni.
17
Szerintem meg, ha tekintettel vannak rá a lányok, pl. megkérdik, akar-e róluk beszélni, akkor nem fakadt volna így ki.
19
Azt kifelejtetted, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen életkorban és kit veszítesz el. A felnőtt szüleid nyilván tisztában voltak vele, hogy ez az élet rendje, oké, ez elvárható egy tinitől is. Csakhogy neki még nagy szüksége lenne a szüleire, míg egy felnőttnek, akinek már van saját családja, könnyebb túltenni magát a szülei elvesztésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!