Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az a gyerek akinek a szülei...

Az a gyerek akinek a szülei meghaltak, azt sajnálni kell?

Figyelt kérdés
Mondjuk 17 éves korára meghalt az édesanyja és az édesapja is. Azzal a gyerekkel máshogy kell bánni, együttérzőbbnek, megértőbbnek kell vele lenni? Vagy ez nem kifogás és ugyanolyan bánás jár neki mint másnak?
2013. jan. 21. 21:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%

Ugyanolyan bánásmód kell neki, ha azt akarod, hogy egézséges ember legyen belőle a tragédia ellenére is.

Ha a másik oldalt választod, akkor sosem lesz egészséges.

2013. jan. 21. 22:01
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell fölöslegesen sajnálni. Oké, hogy együtt érzel vele, ezt elmondod neki, de nem kell pátyolgatni emiatt senki, szerintem. Nem kell felhozni a témát, vagy csak nagyon finoman és ritkán.
2013. jan. 21. 22:07
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván sajnálja az ember, de ezt nem szabad éreztetni vele. Úgy értem, ne bánjanak vele másképp, mint a többi gyerekkel/kamasszal, hiszen akkor folyamatosan érezni fogja, hogy ő a szülei miatt más, mint a többiek, ráadásul az sem jó, ha hozzászoktatják ehhez a kiemelt státuszhoz. Tegyük fel, hogy pl. a tanárok együttérzőbbek vele, nem feleltetik, elnézik a hibáit... de ez a gyerek pár év múlva dolgozni kezd, ahol senkit nem fog érdekelni, hogy szegénynek nincsenek szülei, és akkor nehéz lesz hozzászoknia a kemény bánásmódhoz.

Persze arra mindig figyelni kell, hogy feleslegesen ne okozzatok neki fájdalmat, tehát a jelenlétében ne kezdjetek bele olyan témába a szülőkkel kapcsolatban, amitől kiborulhat, rosszul eshet neki. Ilyen szempontból tapintatosnak kell lenni, de ez szerintem alap.

2013. jan. 21. 22:09
 4/22 anonim ***** válasza:
Persze néhány napig pátyolgatni kell, és mellette lenni, de idővel visszaállítani az élet normál kerékvágásába.
2013. jan. 21. 22:12
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Hogy merült fel benned ez a kérdés?
2013. jan. 21. 22:17
 6/22 anonim válasza:
Én is erre lennék kíváncsi.
2013. jan. 21. 22:22
 7/22 A kérdező kommentje:

Az egyik barátnőmről van szó. 13 éves volt mikor az anyukája, és 17 mikor az apukája halt meg.

Lehet nem voltunk vele együttérzők, mert a társaságban az anyukáinkról volt szó (3an beszélgettünk Ő + én + egy másik lány) és a másik lánnyal elkezdtük anyukáink szokásait megbeszélni: hogy ébreszt reggel, milyen kajákat szokott bepakolni, hova járnak aerobikra, hogy veszekszik velünk stb. És ezen ő nagyon kiakadt, azt mondta hogy "Hát engem ezek a témák nem érintenek" és láttam hogy a szeme könnyes lett...

2013. jan. 21. 22:23
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben igen, lehettetek volna finomabbak és tapintatosabbak.

Mert nyilván nem lehet állandóan emiatt odafigyelni rá és minden, a társaságában kimondott szóra; de az ilyen emlékek sokáig fájnak, ennyire érzéketlennek nem muszáj lenni.

2013. jan. 21. 22:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
A halált nem lehet feldolgozni. El lehet terelni a gondolatokat meg idővel elfeledni, de teljesen feldolgozni... Tuti nem.
2013. jan. 21. 22:35
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
Tapintatlanok voltatok.
2013. jan. 21. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!