Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kell még nekem gyerek? Vagy...

Kell még nekem gyerek? Vagy csak beijedtem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit hosszú lesz. :)

5,5 éve vagyunk együtt a férjemmel, júniusban házasodtunk össze. Már régóta szeretne gyereket, és én sem vagyok ellenére, szeretem a gyerekeket, és ő azt mondja, hogy jó anyuka lennék. Ha jön a baba, örülni fogok, és biztos fogom szeretni, de most valahogy mégsem érzem annyira biztosnak magam a dolgomban.

Elmondom, miért gondolom. Nevessetek ki, de szeretem a meséket. Avatár mindkét része, nem egyszerűen szeretem, rajongok érte. Inkább meséket, fantasy filmeket nézek. Imádom a horrort, krimit, akciót, vígjátékot, imádok a barátaimmal lenni, olvasni, de még olyan, mintha mesevilágban élnék, bele tudom magam élni a szerepbe, álmodozok.

Legalább is hétvégén. Hétköznap egy biztosítónál dolgozom, befektetésekkel, gazdasággal foglalkozom ügyfélszolgálaton. Tehát nem vagyok gyerekes, legalább is nem érzem magam annak, de valahogy mégis azt érzem, hogy nem biztos, hogy anyaszerepre lennék való. Vagy ez normális? A férjem azt mondja, hogy inkább ilyeneket nézzek, mint olyan sorozatokat, mint Esmeralda vagy dokumentumfilmeket az ID Discovery műsorán :) De valahogy olyan idiótán érzem magam emiatt, kettős érzésem van.

26 éves vagyok egyébként. A múlt héten kezdtünk el próbálkozni babára, és szeretném is, ha sikerülne, de valahogy mégis félek tőle. Lehet, hogy ezek csak kifogások részemről? Mármint beijedtem most és csak keresem az okokat, hogy mi lehet a baj?

Vagy fog változni, ha már várom a babánkat? Nem feltétlenül mesére gondolok, ezt csak példának hoztam fel, hanem bármire. Volt valaki, aki még nem érezte magát elég felnőttnek a gyerekre? és ez változott?

Hangsúlyozom, hogy szeretnék gyereket, és mindent megadnék, hogy a férjemnek örömet okozzak, és tudom, hogy én is örülnék neki, de nem tudom, hogy most azért nem vagyok lelkes, mert félek, vagy azért, mert gyerekes vagyok? LEHETEK ATTÓL JÓ SZÜLŐ, ANYUKAT, HOGY GYEREKES VAGYOK?

És légyszi ne hurrogjatok le, mert inkább beszélgetni szeretnék erről, mint veszekedni.

A tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm!

2013. jan. 21. 10:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Gondold jól végig, ha szeretnél még 1-2. évet várni akkor az is simán belefér fiatalok vagytok még.

Persze, hogy lehetsz legalább tudtok együtt tv-ni.

2013. jan. 21. 10:46
 2/25 A kérdező kommentje:
pontosítok. Szeretnék gyereket, de attól félek, hogy nem leszek jó anya. Csak eléggé körülírtam a dolgot, hogy értsétek, mitől félek.
 3/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
 4/25 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi rossz nincs abban hogy ilyeneket nézel, és ha tényleg szeretnél kisbabát nem hinném hogy bármi gondod lenne. :) Érthető hogy kicsit megijedtél, de majd ha már tudod hogy ott növekszik a gyereketek biztos sokat fogsz változni és lelkesebb leszel. Biztos jó anyuka leszel. :)
2013. jan. 21. 10:48
 5/25 anonim ***** válasza:
84%

Nem az a gyerekes viselkedés, ha fantasyt nézel hanem ha nem tudsz felelősséget vállalni és csak magaddal foglalkozol.

Egy dolgot már megfigyeltem az életben: azok a szülők akik megvannak győződve arról, hogy ők tökéletesek lelki beteg gyerekeket nevelnek. Nem baj ha van önkritikád és néha elbizonytalanodsz, az csak jót tesz az embernek.

2013. jan. 21. 10:49
 6/25 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem csak beijedtél, hogy változás jön az életedbe. És egyre közeledik az idő, mert már nem csak tervezitek, hanem tesztek is érte. Ez természetes reakció. Minden leendő anyuka megijed egy kicsit ilyenkor, hogy tényleg kész-e erre, jó anya lesz. Megnyugtatlak, hogy akkor is meg fogsz ijedni, amikor már biztos, hogy babád lesz. Ezek az érzések természetesek és semmi köze ahhoz, hogy gyerekes vagy-e vagy nem.
2013. jan. 21. 10:51
 7/25 A kérdező kommentje:

:) De aranyosak vagytok :) Nem hiszitek el, milyen jól esik :) megnyugodtam, azt hittem, hogy valami gond van a lelki világommal :) Nálam ezek egyébként átmeneti időszakok, tehát ha sokat nézek vagy csinálok valamit, egy idő után megunom, és hónapokig elő sem veszem. Csak féltem, hogy emiatt esetleg kinevetnek :( Nem szeretnék tökéletes lenni, csak szeretnék mindent megadni a picinek, jó anya lenni. Sajnos az én családom abszolút nem tökéletes, sőt :(

de tényleg köszönöm nektek :) nagyon aranyosak vagytok :)

2013. jan. 21. 10:54
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem attól leszel jó anya, hogy feladod az egyéniségedet és egyfajta elfogadott nevelő üzemmódra állsz be, hanem attól, hogy rendes értékrendet próbálsz átadni a gyerekednek és szeretetben neveled.
2013. jan. 21. 10:56
 9/25 A kérdező kommentje:
igen, valóban lehet, hogy a változástól félek. Ez óriási döntés az ember életében. Még rémlik az iskolapad, a tanulás, a vizsga, és itt aprócska ember életéért fogok felelni, épségére vigyázni. Na most, hogy leírtam, megint fellelkesültem :) Nálatok hogy volt? mikor kezdtétek felfogni, hogy szülők lesztek?
2013. jan. 21. 10:57
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedvenc könyvem és filmben is szeretem a Harry Potter. Néha, évente egyszer újra olvasom a könyveket. Imádom az animációs filmeket. Shrek, Jégkorszak, Lecsó... A fiam 4 éves és ettől nem gondolom, hogy rosszabb anyukája lennék, mint más anya. Imádok neki meséket olvasni. Vele nézem az Oroszlánkirályt, a Jégkorszakot, amit ő nagyon élvez. Sokat játszunk, bele tudom képzelni magam a szerepjátékokba, amiket imád. Ha csak ez tart vissza, akkor ez csak kifogás, ettől lehetsz még nagyon jó szülő.
2013. jan. 21. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!