Kell még nekem gyerek? Vagy csak beijedtem?
Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz. :)
5,5 éve vagyunk együtt a férjemmel, júniusban házasodtunk össze. Már régóta szeretne gyereket, és én sem vagyok ellenére, szeretem a gyerekeket, és ő azt mondja, hogy jó anyuka lennék. Ha jön a baba, örülni fogok, és biztos fogom szeretni, de most valahogy mégsem érzem annyira biztosnak magam a dolgomban.
Elmondom, miért gondolom. Nevessetek ki, de szeretem a meséket. Avatár mindkét része, nem egyszerűen szeretem, rajongok érte. Inkább meséket, fantasy filmeket nézek. Imádom a horrort, krimit, akciót, vígjátékot, imádok a barátaimmal lenni, olvasni, de még olyan, mintha mesevilágban élnék, bele tudom magam élni a szerepbe, álmodozok.
Legalább is hétvégén. Hétköznap egy biztosítónál dolgozom, befektetésekkel, gazdasággal foglalkozom ügyfélszolgálaton. Tehát nem vagyok gyerekes, legalább is nem érzem magam annak, de valahogy mégis azt érzem, hogy nem biztos, hogy anyaszerepre lennék való. Vagy ez normális? A férjem azt mondja, hogy inkább ilyeneket nézzek, mint olyan sorozatokat, mint Esmeralda vagy dokumentumfilmeket az ID Discovery műsorán :) De valahogy olyan idiótán érzem magam emiatt, kettős érzésem van.
26 éves vagyok egyébként. A múlt héten kezdtünk el próbálkozni babára, és szeretném is, ha sikerülne, de valahogy mégis félek tőle. Lehet, hogy ezek csak kifogások részemről? Mármint beijedtem most és csak keresem az okokat, hogy mi lehet a baj?
Vagy fog változni, ha már várom a babánkat? Nem feltétlenül mesére gondolok, ezt csak példának hoztam fel, hanem bármire. Volt valaki, aki még nem érezte magát elég felnőttnek a gyerekre? és ez változott?
Hangsúlyozom, hogy szeretnék gyereket, és mindent megadnék, hogy a férjemnek örömet okozzak, és tudom, hogy én is örülnék neki, de nem tudom, hogy most azért nem vagyok lelkes, mert félek, vagy azért, mert gyerekes vagyok? LEHETEK ATTÓL JÓ SZÜLŐ, ANYUKAT, HOGY GYEREKES VAGYOK?
És légyszi ne hurrogjatok le, mert inkább beszélgetni szeretnék erről, mint veszekedni.
A tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm!
Tyűűűűűűűűűű, mennyi válasz jött, és mind pozitív :D Köszönöm nektek :)
Egyébként annyira feltuningoltatok, hogy megint megnéztem a kedvenc mesém legjobb részeit :) Azért aggódtam, hogy pont egy mese, amit szeretek, és hogy fizikai izgalmat érzek, mikor két szereplő összejön, de ezek szerint akkor nincs ezzel semmi baj :)
Kedves utolsó, köszönöm észrevételed, valóban rosszul írtam, az Avatar mindkét sorozatát, a filmet és várom a 2.-at is, remélem kijön :)
NEm vagy gyerekes.
Figyelj, két különböző dologról beszélsz:
- gyerekesség, infantilizmus - nem oké
- gyerekség, gyermekiség - oké!
:)
En csak meseket nezek, masert be se kapcsolom a tv-t.
Nagyon szerettünk volna mar gyereket a ferjemmel, almodoztam rola, valogattam a ruhakat, butorokat, szoval totalis alom vilag :)
Azta mikor kiderült, hogy terhes vagyok annyira ketsegbeestem, hogy azt mondtam a ferjemnek, hogy el akarom vetetni, mert nem vagyok keszen a gyerekre. Nem akartam, feltem töle, rosszul voltam mar akkor is ha veletlenül egy bababolt elött csak elmentünk. Nem tudtam elvezni a dolgot... De nagyon sokan mellettem alltak es tamogattak, igy megtartottuk a babat. Mar 4 eves a kisasszony es ettöl boldogabb meg sosem voltam, eletem legjobb döntese volt, hogy nem vetettem el a kislanyomat! Probalkozok a legjobb anyuka lenni a vilagon, neha összejön, neha nem :) Es most megint terhes vagyok, most mar ki tudom elvezni a terhesseg minden pillanatat, pedig sokkal rosszabul viselem, mint az elsö terhessegemet.
Ha csak a kettösegtöl felsz, akkor hajra, max együtt nezitek a meset a kicsivel :)
Egy banki ügyintezö anyuka
Köszönöm nektek, nagyon aranyosak vagytok :) Sokan mondják, hogy ne foglalkozzunk mások véleményével, nekem mégis fontos, kívülről mások hogy látnak dolgokat :) és örülök, hogy kívülről nem nézek ki őrültnek :)
És egy kis lábjegyzet :) Agyaltam rajta, hogy valaki kérdezte, hogy hogy az avatár mindkét részét??? :D leesett miért kérdezted :D mert te a filmre gondoltál, én a mesére :) Mármint az Aang-os mesére :) de egyébként az Avatár film is nagyon bejött, 4szer láttam :)
Az nembaj, hogy gyerekes vagy! Nem mindegy, hogy gyerekes, vagy gyermeteg!
Ha ez megnyugtat a lányom születésénél 24 voltam, és rengetegszer együtt néztük a kedvenc meséit, pörgőztünk, együtt mászókáztam vele, a mai napig (!!!) hintázok vele a játszótéren, pedig már lassan tízéves! Imádok újra gyerek lenni mellette, sokszor a testvérének néztek nem az anyukájának. :)) Szombatonként bebújik közénk és rendesen közelharc megy, melyik mesecsatorna menjen. (mondjuk én a harry pottert meg társait nem engedem, mert egyszer látta és félt utána sokáig)Szóval, ne izgulj, jó anyuka leszel!!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!