Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Postásnak mennyi borravalót...

Postásnak mennyi borravalót szoktatok adni?

Figyelt kérdés

Pl családi pótlékból, nyugdíjból, gyesből stb. Én mindig gondban vagyok. 3-400 ft-ot sokallok adni mondjuk 20 ezerből, de ilyen 40 ft-okat meg szégyellek adni mert az meg kevés...

Pl jár minden hónapban nekem 15.340 ft. A 340-et illő lenne minden hónapban ott hagyni?

2013. jan. 12. 22:35
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Minden hónapban egy pénzfelvét ingyenes :)) Anyukámnak van.

Meg mondjuk soha sem tudom hogy mikor hozza ki a pénzt. A papíron az van hogy pl minden hónap 5ig. És a hónap eleje azzal telik, hogy várom hogy meghozza, nem mehetek el itthonról stb.

2013. jan. 13. 19:55
 22/35 anonim ***** válasza:
Jó akkor csak havi 450-be kerül, plusz a tranzakciós adó :))
2013. jan. 13. 19:57
 23/35 anonim ***** válasza:

tegnap 17:37

Van benne valami :)

2013. jan. 14. 17:05
 24/35 anonim ***** válasza:
45%
Nem vagy köteles neki adni borravalót. Sőt semmilyen illemszabály nem írja elő. Nem kell rászoktatni, és akkor nem leszel gondban. Nem attól leszel jó vagy rossz ember, hogy adsz borravalót neki, vagy sem. Tedd belátásod szerint! Sokan ettől hiszik magukat nagyvonalúnak, vagy mutathatják hogy ők mekkora kegyben tartják a postásukat, mennyivel felette állnak.
2014. febr. 28. 20:18
 25/35 anonim válasza:
55%

én 500 ft ot....

0 ft ott vagy 20 forint normális vagy kérdezem már meg tőled de most őszintén??? nem kell befeküldj véletlen valami idegosztályra....

a futárnak szoktunk adni 200 ft ha csomagot hoz nem hogy postásnak nyugdíjkor..atyám....mivé válik ez a világ....

2015. okt. 15. 22:35
 26/35 anonim ***** válasza:
44%
Utolsó! Talán nem itt kéne kiélned a nagyzolási mániád. 500 Ft borravaló a postásnak amúgy sem egy megszokott összeg, annál jóval több. Mellesleg te festesz úgy a zagyva írományod alapján, mint aki nem normális, vagy zaklatott lelkivilágú.
2015. okt. 16. 01:10
 27/35 anonim ***** válasza:

Én nem is hallottam ilyenről, hogy borravaló a postásnak.

Csak a helyi pizzázóban szoktam 100ft borravalót adni mikor kihozzák, mert heti többször rendelek tőlük. Dokinak még Sosem adtam, pincéreknek sem szoktam, azért mert odébb viszi kb 10 méterrel a tányért Nehogy már pénzt kapjon. Szerencsére mióta kártyával fizetek mindenhol, nem néznek furán, hogy nem hagyom ott az aprót sem, mert nincs

2016. júl. 17. 19:32
 28/35 anonim válasza:

Jézusom, hova kerültem! :DDD Most komolyan 30-90Ft-ért megvagytok halva?! Szerintetek egy postás fél milliót keres havonta? Nekik az egyik legrosszabb, kint vannak szakadó esőben, hóban, 40 fokban a tűző napon... És jó 100-120ezret keresnek, és általában nem 30 milliós Merci áll egyiküknek sem a garázsban, plusz egy 100 milliós házban laknak. Elárulom nektek, hogy van aki az 500, meg 1000 Ft borravalót is odaadja a postásoknak! Mert nem sajnálják tőle.

Nem kötelező adni, hiszen valóban kap fizetést, de ahogy itt pár ember él-hal még a pár forintért is, az kész vicc!

2018. szept. 13. 19:40
 29/35 anonim ***** válasza:
45%
A postásnak sem nehezebb a munkája, mint bárki másé. Mindenki jócskán benne van a taposómalomban, mindenkinek keményen meg kell (jó esetben) dolgoznia a megélhetéséért, meg kell küzdenie a monoton hétköznapokkal. Ennek tudatában baromira nincs kedvem nekem se osztogatni a borravalókat, meg az elveimmel is ellentétes volt mindig ez az adakozás.
2018. szept. 15. 10:27
 30/35 anonim válasza:
41%
vannak itt bunkó emberek...futárként dolgozok egy Y X cégnél.Van mikor az ügyfél kéri hogy vigyem be neki a csomagot a teraszig vagy bármeddig mert ő nem bírja el és annyit se mond hogy húzd meg a faxxom...személy szerint én is sokat rendelek legtöbbször a postás hozza minden esetben hagyok otthon pénzt az asszonynál hogy adjon minimum 300 at ha nem is fizetős.mert TUDOM HOGY JÓLESIK ÉS KIDOLGOZZA A BELÉT IS....NEM KÖTELEZŐ NYILVÁN ADNI DEEEE JÓL ESIK....Az a baj hogy a postást sokan szarxa se nézik...de ha egy levelet nem kapnának meg meg háborognának...
2018. szept. 15. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!