Postásnak mennyi borravalót szoktatok adni?
Pl családi pótlékból, nyugdíjból, gyesből stb. Én mindig gondban vagyok. 3-400 ft-ot sokallok adni mondjuk 20 ezerből, de ilyen 40 ft-okat meg szégyellek adni mert az meg kevés...
Pl jár minden hónapban nekem 15.340 ft. A 340-et illő lenne minden hónapban ott hagyni?
Na ja...Mondjuk én lehet hülye vagyok, de az orvosoknak sem szívesen adok.
Nagymamám szokása hogy mindig ad. Neki peacemakere van, és jár évente ellenőrzésre. A doki csinál egy EKG-t, meg valami kütyüvel megnézni hogy működik-e a ritmusszabályzó és ennyi. És ilyenkor a Nagyim ad neki egy 10 ezrest. De a dokinál bármikor megyünk mindig vannak vagy 50en, pl most novemberben megkérdezte tőle hogy "Maga az én betegem?" meg sem ismeri azt aki hozzá tartozik.
Jó, mondjuk mikor fogorvoshoz jártam az SZTK-ba, ott volt egy olyan b*nkó doktornő hogy iszonyat. Ha nem adott volna neki anyukám 1-1 ezrest minden alkalommal, (fogszabályzás) akkor kirántja a fejem a fejéről, meg úgy beszélt velem mint egy kutyával. Mikor megkapta a pénzt rögön "Cicamica légyszíves öblíts" volt.
"Mert nincs bankszámlám, de azon gondolkozom nyitni fogok, kb pont ezért. "
Ez is érdekes felfogás. Hogy ne kelljen 40-250 Ft borravalót adni a minimálbéres postásnak, ezért nyitsz egy bankszámlát, így elmehetsz minden hónapban a pénzedért és a banknak hagysz havonta kb 500Ft "borravalót". (Havi zárlati díj 300Ft, pénzfelvétel 100Ft, éves bankkártyadíj 2000Ft) :))
Odaadod a "szegény" banknak...
Semennyit, és bevallom eszembe se jutott még, pedig én is láthattam ilyet otthon, nagymamám még hubertusszal is itatja őket. Egyetlen hely amiben hajlandó vagyok borravalót adni, az az olyan hely ahol pincér hozza ki az ételeket, piát.
De valószínűleg ezért is utálnak a postások :D Ha ajánlott levelem jön, be se hajlandó csöngetni, hogy otthon vagyok-e, hanem egy cetlit dob a postaládámba, amivel majd MÁSNAP átvehetem a levelemet. Amit neki munkaköri kötelessége lenne hogy eljuttasson hozzám. Jó hogy kiírtad ezt, lehet be is panaszolom a nyomorultat :D
szóval hóban sárban hordja, igen, ennyi erővel bárkinek lehetne adni, mert szegény dolgozik. Ismerős néni a kukásoknak szokott mindig adni.
Az orvos meg, ha nem fogadod fel, meg sem műt, aztán leshetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!