Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ön szokott-e adni borravalót...

Ön szokott-e adni borravalót a postásnak?

Figyelt kérdés
Valahol ez a kérdés volt feltéve : "Ön szokott-e adni borravalót a postásnak?" Szerintetek nem nevetséges.....? Ennyi erővel bárki kaphatna.
2009. szept. 1. 11:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

szerintem nem nevetséges.

kis falukban simán előfordulhat, és nincs ebben semmi nevetséges

2009. szept. 1. 11:46
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Én nem szoktam,pedig kis faluban lakom.Max megkínálják valamivel,(kávéval,süteménnyel,üdítővel stb)de borravalóról még nem hallottam:)
2009. szept. 1. 11:54
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

aki ad, azért ad, hogy ne lopja el a csomagokat, ne gyűrje bele a levelet a postaládába, és csengessen, amikor ajánlott jön, ne cetlit dobjon be.

elég szomorú, hogy ha normális szolgáltatást akarsz bárhol, akkor "borravalót" KELL adni.

2009. szept. 1. 12:06
 4/16 anonim ***** válasza:
50%

Pff. látszik a magyar mentalitás megint. Én voltam postás, igaz, nem sokáig, de láttam milyen a postáslét. Tudjátok ti egyáltalán, hogy mennyit dolgozik egy postás és mennyi pénzért? Látom gőzötök sincs. Szégyellhetitek magatokat. Inkább előbb járjatok ennek utána. Mellesleg kivételt képeznek azok a postások, akik tényleg parasztok, mert vannak ilyenek, de ők vannak kevesebben szerencsére. Gondolkozzatok el ezen. Pff. Szomorú :(

22/F

2009. szept. 1. 12:33
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

IGEN!

Én szoktam adni a postásnak és a futárszolgálatosoknak is borravalót, mert ha nekem bármit kézbesítenek, akkor 4 emeletet kell megmászniuk...

A rendes leveles-postásunknak 100-200 Ft-ot szoktam adni, ha ajánlott levelet vagy levélküldemény (kisebb csomag levélként feladva) kihoz. Sajnos, még így is morog, dühöng a 4 emelet miatt, többször megcsinálta már, hogy nem csenget fel a kapucsengőn, hanem egyenesen "Értesítést" dob be a postaládámba, mintha nem lettem volna itthon. Na, ilyenkor betelefonálok a főnökének és ékes magyar nyelven közlöm a véleményem a Magyar Postáról és a helyi kézbesítőről.

Volt már olyan is, hogy egy kisebb csomagocskát nem volt kedve felhozni a 4. emeletre (lift nincs), inkább nekiállt ás kifeszegette a postaládám ajtaját, berakta a csomagocskát és visszafeszegette a postaláda ajtaját...

Azt hittem agyvérzést kapok, amikor megláttam a szétrombolt postaládámat!!! Én meg egész nap vártam a csomagot, mert tudtam, hogy aznap kell megérkeznie.

Adok a csomagos-postásnak is : nekik 200-300 Ft-ot, mert ezek nagyobb küldemények szoktak lenni.

A pénzes-postásnak (ritkán pénzt is kaptam már) is szoktam adni 100-200 Ft-ot.

(Akik rendszeresen kapnak nyugdíjat vagy más pénzeket, azok rendszeresen adnak a postásnak ilyenkor 300-500 Ft-ot!)

A futárszolgálatosoknak is mindig adok 200-300 Ft-ot, nekik is a 4 emelet miatt és ők általában felhívnak kézbesítés előtt.

=============================

Különben az emberek általában elég sok helyen adnak borravalót : az újságosnak, benzinkutasnak, pincérnek, stb.

2009. szept. 1. 12:39
 6/16 anonim ***** válasza:
79%
Tényleg elég szomorú,hogy ilyen a magyar mentalitás!Lepontoztatok,pedig csak a véleményemet írtam le:(
2009. szept. 1. 12:41
 7/16 anonim ***** válasza:
80%

már neheragudj, kedves expostás, de ki az akit ma magyarországon jól megfizetnek?

ennyi erővel adhatok mindenkinek, a bolti eladótól kezdve a benzinkutasig, mert jaj szegény, de rossz neki, és akkor az én minimálbéremből nem marad semmi. és a gyárimunkások meg sztrájkoljanak, mert ők is sokat dolgoznak kevés pénzért, de senki nem ad nekik borravalót az elkészült cipők után?

2009. szept. 1. 12:43
 8/16 anonim ***** válasza:
96%

12:39 vagyok

Ja, azt elfelejtettem beírni : Bp-en lakom, de 20 évig vidéken laktam (Bp-környéki település).

Én még a szüleimtől így láttam, hogy így "illik", de mint láttam vidéken is ez a szokás!

2009. szept. 1. 12:44
 9/16 anonim ***** válasza:
62%
Én adok és nem szégyenlem :)Igen bárki kaphat borravalót!Leszarom és nem azért adok,hogy ne tűnjön el a levelem,hanem mert otthon is így láttam a szüleimtől.Sőt meg lehet kövezni de nyáron hideg üdítővel,télen forró teával is megvendéglem!Nem tudom milyen postásnak lenni de azt el tudom képzelni,hogy milyen lehet télen nyáron a szabadban járni egész nap.És azt vettem észre azok nem adnak borravalót akik gazdagabbak az átlagnál.Nem nevetséges honorálni más munkáját.
2009. szept. 1. 12:44
 10/16 anonim ***** válasza:
61%
A mi postásunk nem bort iszik, ezért fölösleges lenne számára a borravaló!
2009. szept. 1. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!