Ön szokott-e adni borravalót a postásnak?
szerintem nem nevetséges.
kis falukban simán előfordulhat, és nincs ebben semmi nevetséges
aki ad, azért ad, hogy ne lopja el a csomagokat, ne gyűrje bele a levelet a postaládába, és csengessen, amikor ajánlott jön, ne cetlit dobjon be.
elég szomorú, hogy ha normális szolgáltatást akarsz bárhol, akkor "borravalót" KELL adni.
Pff. látszik a magyar mentalitás megint. Én voltam postás, igaz, nem sokáig, de láttam milyen a postáslét. Tudjátok ti egyáltalán, hogy mennyit dolgozik egy postás és mennyi pénzért? Látom gőzötök sincs. Szégyellhetitek magatokat. Inkább előbb járjatok ennek utána. Mellesleg kivételt képeznek azok a postások, akik tényleg parasztok, mert vannak ilyenek, de ők vannak kevesebben szerencsére. Gondolkozzatok el ezen. Pff. Szomorú :(
22/F
IGEN!
Én szoktam adni a postásnak és a futárszolgálatosoknak is borravalót, mert ha nekem bármit kézbesítenek, akkor 4 emeletet kell megmászniuk...
A rendes leveles-postásunknak 100-200 Ft-ot szoktam adni, ha ajánlott levelet vagy levélküldemény (kisebb csomag levélként feladva) kihoz. Sajnos, még így is morog, dühöng a 4 emelet miatt, többször megcsinálta már, hogy nem csenget fel a kapucsengőn, hanem egyenesen "Értesítést" dob be a postaládámba, mintha nem lettem volna itthon. Na, ilyenkor betelefonálok a főnökének és ékes magyar nyelven közlöm a véleményem a Magyar Postáról és a helyi kézbesítőről.
Volt már olyan is, hogy egy kisebb csomagocskát nem volt kedve felhozni a 4. emeletre (lift nincs), inkább nekiállt ás kifeszegette a postaládám ajtaját, berakta a csomagocskát és visszafeszegette a postaláda ajtaját...
Azt hittem agyvérzést kapok, amikor megláttam a szétrombolt postaládámat!!! Én meg egész nap vártam a csomagot, mert tudtam, hogy aznap kell megérkeznie.
Adok a csomagos-postásnak is : nekik 200-300 Ft-ot, mert ezek nagyobb küldemények szoktak lenni.
A pénzes-postásnak (ritkán pénzt is kaptam már) is szoktam adni 100-200 Ft-ot.
(Akik rendszeresen kapnak nyugdíjat vagy más pénzeket, azok rendszeresen adnak a postásnak ilyenkor 300-500 Ft-ot!)
A futárszolgálatosoknak is mindig adok 200-300 Ft-ot, nekik is a 4 emelet miatt és ők általában felhívnak kézbesítés előtt.
=============================
Különben az emberek általában elég sok helyen adnak borravalót : az újságosnak, benzinkutasnak, pincérnek, stb.
már neheragudj, kedves expostás, de ki az akit ma magyarországon jól megfizetnek?
ennyi erővel adhatok mindenkinek, a bolti eladótól kezdve a benzinkutasig, mert jaj szegény, de rossz neki, és akkor az én minimálbéremből nem marad semmi. és a gyárimunkások meg sztrájkoljanak, mert ők is sokat dolgoznak kevés pénzért, de senki nem ad nekik borravalót az elkészült cipők után?
12:39 vagyok
Ja, azt elfelejtettem beírni : Bp-en lakom, de 20 évig vidéken laktam (Bp-környéki település).
Én még a szüleimtől így láttam, hogy így "illik", de mint láttam vidéken is ez a szokás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!