Ön szokott-e adni borravalót a postásnak?
Figyelt kérdés
Valahol ez a kérdés volt feltéve : "Ön szokott-e adni borravalót a postásnak?" Szerintetek nem nevetséges.....? Ennyi erővel bárki kaphatna.2009. szept. 1. 11:33
11/16 anonim válasza:
Azt azt tudni kell, hogy vannak bizonyos állások, amelyek nagyon kevés fizetéssel járnak, de köztudott, hogy ott a dolgozó a "borravalóból keres", ezért éri meg neki ott dolgozni...
Ilyen pl. a benzinkutas, újságos, postás, futár, pincér.
Ezeknek az egész világon mindenütt adnak borravalót!!!
12/16 anonim válasza:
Hat en nem lakom mindenutt az egesz vilagban, csak Nagy-Britannaiaban de itt meg a pincer sem kap am mindig borravalot nemhogy a postas meg a benzinkutas...
13/16 anonim válasza:
Ja, mert ott a pincér borravalója a számlába van beleszámolva külön felszolgálási díjként... :D
(Nálunk is több helyen van már ilyen.)
14/16 anonim válasza:
én mindig adok mert szerintem megérdemlik télen nyáron kihozza a levelet csomagot és sokan még meg is támadják öket
15/16 anonim válasza:
Sosem adtam, csak más rokonom nevében, ha épp nem volt jelen átvételkor, de persze azt se néztem jó szemmel. Első postásunk az előző lakhelyünkön nagyon mohó volt, egy igazi alkesz, szánalmas potyaleső. Mikor anyám emlékeztette a borravalóra ha épp megfeledkezett volna róla, akkor a képébe vágtam volna egy 2 forintost. Az itteni postások kedvesek voltak, legalábbis az elsők, de elvből nekik sem adtam, főleg nem alamizsnából, ha épp segély érkezett. De ennek ellenére is rendesek maradtak, lám vannak még ilyen postások is. A jelenlegi meg sajnos jó eséllyel pályázna a legbunkóbb postás címre, sajnos ilyen is akad köztük, mi meg pont kifogtuk.
16/16 anonim válasza:
Borravaló legfeljebb akkor járhatna neki, ha valami extra szolgáltatást nyújt a szokásoson felül, de ilyenre nálunk nincs lehetőség. Meg borravalót nem a kézbesítendő személynek kéne adnia, hanem a küldőnek, de ez gyakorlatilag lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!