Tervek szerint, (cél) tudatosan élsz vagy hagyod, hogy minden történjen magától?
Vannak "rögzített" terveid a mindennapokra, vagy akár hetekre/hónapokra és mindent eszerint csinálsz, tervezed az életed, vagy élsz napról-napra, és csak akkor gondolkodsz el a következő lépésen, ha jön valami?
Melyiket tartod jobbnak?Miét?
Az a baj, hogy eddig amit elterveztem, sosem úgy alakult. Nem feltétlen miattam, hanem bekövetkezett valami külső ok. Úgyhogy már nem tervezek, viszont céljaim vannak, hogy ezt és ezt megcsinálni, vagy lediplomázni, nyelvet tanulni. De már nem ölöm magam azon hogy minél hamarabb meglegyen, csak haladok a körülményeimnhez mérten megfelelően. Pl. ha egy félévben van 8 egyetemi vizsgám, de az utolsó nem tudok elmenni mert mondjuk 40 fokos lázam lesz, akkor nem fogom magam agyonstrapálni hogy márpediglen akkor is felkészülök a vizsgára, és elmegyek félzombiként is, hanem inkább kikúrálom magam itthon, nehogy szövődménye legyen a betegségnek, és majd teljesítem a vizsgát a következő félévben.
Viszont ha a helyzet komoly volna, hogy évet veszítenék egy ilyen helyzetben, akkor nyilván odatenném magam és félzombiként is levizsgáznék :) Ez csak egy példa volt az életfelfogásomra.
Szóval igyekszem részben tudatosnak részben spontánnak lenni, és a realitás határai között mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!