Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tervek szerint, (cél) tudatosa...

Tervek szerint, (cél) tudatosan élsz vagy hagyod, hogy minden történjen magától?

Figyelt kérdés

Vannak "rögzített" terveid a mindennapokra, vagy akár hetekre/hónapokra és mindent eszerint csinálsz, tervezed az életed, vagy élsz napról-napra, és csak akkor gondolkodsz el a következő lépésen, ha jön valami?

Melyiket tartod jobbnak?Miét?

2013. jan. 12. 15:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Közép és hosszútávon nagyon sokat tervezek, hogy mi miután jöjjön, mikor mire lesz lehetőség, és mikor mit fogok tudni megtenni, és ahhoz mit kell előtte tenni. Rövid távon pedig napról-napra élek, de nem elfelejtve a következő célt.
2013. jan. 12. 15:30
 2/14 anonim válasza:
100%
Általában a legtöbb dolgot megtervezem az életemben. Ha esetleg valami nem úgy alakul, ahogy terveztem, más választásom úgy sincs, akkor jön a "hagyom megtörténni" és elfogadom.
2013. jan. 12. 15:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Napról-napra élek.
2013. jan. 12. 15:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hosszútávú céljaim vannak, ehhez rendelem a rövidtávúakat. No nem napi szinten, mert azt lehetetlen menedzselni.

Ha a hosszútávúak rajtam kívülálló ok miatt módosulnak, akkor újratervezek.

Egyébként a több lábon állás híve vagyok. Nemrég kaptam fix munkát fix bérrel, komoly előrelépési lehetőségekkel. Az egyik célom ezeket a lépcsőfokokat meglépni.

Mellette egy vállalkozást is szeretnék elindítani, ezt jelenleg előkészítem, információt gyűjtök, osztok-szorzok. Ha minden jól megy, akkor egy éven belül elindul a vállalkozásom, nemsokára gyereket is szeretnék. Így valamennyire tudnék majd itthonról is dolgozni (a fix munkaidős munkahelyre otthonról nem tudnék bedolgozni, az addig szülési szabadság lenne).

Aztán attól függően, hogy alakul a vállalkozás, vagy azt viszem tovább vagy visszamegyek néhány hónap után a fix helyre és a férjem marad otthon a gyerekkel.

Jelenleg ezek a terveim. A korábbiakat már megvalósítottam.

2013. jan. 12. 15:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve még előre terveztem, szőttem az álmaimat. A lehetőségeim felmértem mi hogy alakul nekem kedvezően stb. Erről egy ideje le szoktam, nem mondom hogy hosszútávra nincsenek terveim de nem annyi és nem olyanok mint régen. Inkább sodródok az árral. Viszont ha valamit akarok akkor azt pontosan megtervezem előre és vázolok minden lehetséges opciót. :D
2013. jan. 12. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
A legtöbb dolgot megtervezem. Például napi szinten beosztottam, hogy mit tanulok a vizsgaidőszakokban és hasonló feladatokat. Az életben is voltak célok, amikre ráfeküdtem és elértem a kívánt eredményt. Most is vannak céljaim, amit tudom hogy el fogok érni, mert főként rajtam múlik. A pénzt is beosztom terv alapján. Viszont a mindennapi teendőket nem osztom így be, például ha nincs kedvem takarítani, akkor megcsinálom másnap.
2013. jan. 12. 16:28
 7/14 anonim ***** válasza:
Én mindent megtervezek előre.Viszont néha hajlamos vagyok eltunyulni,ezért csúszik sok minden.
2013. jan. 12. 16:48
 8/14 anonim ***** válasza:
56%

régebben sokat tervezgettem, de rájöttem, h ebben az országban ez képtelenség :)

vannak céljaim, teszek is értük, de határidőket nehéz lenne tartani. annyi biztos, h szeretnék legalább 1 gyermeket szülni, 30 felé közeledve. de ha időközben úgy érzem, h előbb megérek rá, akkor akár hamarabb is.

munkában nem igazán tudok tervezni, lehet én vagyok maga az ördög, de a legtöbb munkahelyem eddig csődbe ment :) bár lehet, h csak a jelen gazdasági helyzet a hibás. :) szóval nem könnyű. mindig van melóm, de néha hamarabb véget ér a munkaviszonyom egyes cégeknél, mint ahogy terveztem volna.

pénzt is teszek félre, h legyen mihez nyúlni, ha valami nagyobb kiadás esedékes.

a páromnak tervezhetőbb a munkahelyi élete, így mi afféle szimbiózisban élünk. ő többet keres, és biztos állása van, én pedig többet teszek a háztartásban, h meglegyen neki a hátország. eddig kiválóan működött. nem szeretném, ha eltartana, nekem fontos, h dolgozhassak, de ez nem csak tőlem függ..

2013. jan. 12. 17:47
 9/14 anonim válasza:
Mindenben tudatos vagyok, kivéve az érzelmi kérdéseket : azaz nem tervek szerint választok barátokat és tervezem el előre kivel szeretném majd leélni az életemet. Ilyen téren azt vallom, hogy jöjjön, aminek jönnie kell.
2013. jan. 12. 18:03
 10/14 anonim ***** válasza:

listát készítek mindenről

igyekszek mindent eltervezni, nem szeretem ha a mindennapi rutinon változtatni kell vagy ha valami nem az előre eltervezett szerint alakul

2013. jan. 12. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!