Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől lett ilyen lelakott,...

Mitől lett ilyen lelakott, szutykos város Budapest?

Figyelt kérdés
20évig budapesti lakos voltam, most vidéken lakom. Egy év után ma felutaztam és nem akartam hinni a szememnek. Az utcák nincsenek eltakarítva, az aluljárók és kapualjak tele vannak hajléktalanokkal. A kukák mellett térdig ér a szemét. Minden második üzlet zárva van, (Rákóczi út) mert eladó/kiadó, a kirakatjai lemeszelve. Tíz éve még Európa egyik legszebb városa volt.
2013. jan. 9. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok odavalósi de havonta többször utazok oda és én ezt sajnos már 2 éve tapasztalom. Nagyon sok helyen le van lakva, omladozik minden, elhagyatott sok hely, aluljárók azok katasztrofálisak. Az a baj hogy nincs pénz, nincsenek munkahelyek, emberek nyomorognak, az üzletek többségébe nincs forgalom mert nincs keresetük az embereknek, nincsenek munkahelyek minden csődbe megy, ezért van a legtöbb üzletbe kirakva az eladó, kiadó tábla, mert nem éri meg üzemeltetni. A hajléktalanok persze hogy az aluljárókba vannak mert ott van fedél felettük meg azért valamivel melegebb van főleg így télen. Az épületek rendbehozatalára szintén nincs pénz. A szemét meg persze hogy halmozódik felfelé, mert sokan odadobálják a szemetüket hogy ne kelljen többet kidobniuk a saját kukájukba ugye a szemétdíj. Egy ismerősöm panelba lakik elég jó környék volt az de ő is mondta hogy már egyre rosszabb, sok a szemét, nagy a bűz, néha félve mer menni nehogy belelépjen valamibe.
2013. jan. 9. 21:41
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Mert az igényes emberek elmennek onnan a külvárosokba, "vidékre".
2013. jan. 9. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Attól függ, melyik része.

Szerintem kb. a város negyede ilyen.

2013. jan. 9. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak máshogy látod, hogy már nem laksz ott. Amikor még csak kirándulni jártam oda, én is így gondoltam. Most már itt élek 6 éve, nem látom szutykosnak.
2013. jan. 9. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Igen, attól függ hogy hol laksz/jársz. Ahol én élek ott a közbiztonság jobb lett és az tiszta minden.
2013. jan. 9. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
26%

Budapest semmivel sem lelakottabb, szutykosabb, mint pl. Párizs vagy London.

Bécs valóban valamivel tisztább, de Ausztria egy teljesen más világ.

Budapest V. kerületével semmi baj nincsen például, minden szempontból megfelel a nyugat-európai elvárásoknak. Ilyen még Újlipótváros és a Palotanegyed is, és egyre inkább ilyenné válik a Belső-Ferencváros is.

Valamint nagyon sok külvárosi kerület is élhetőnek mondható, pl. a IV., XVI., XVII., XXIII. kerületek.

2013. jan. 16. 12:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól,függ melyik részéről beszélünk.
2013. febr. 5. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:
"Budapest semmivel sem lelakottabb, szutykosabb, mint pl. Párizs vagy London." Mutass Londoban olyan utcát, ahol százezer cigicsikk és kutyaszar van. Mert Budapesten kb. minden 5. utca ilyen. Londonban egy két gettó negyed is tízszer tisztább, mint nálunk egy két belvárosi frekventált hely.
2020. márc. 3. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!