Budapest mennyivel nevesebb város mint mondjuk Bukarest, Bécs vagy a szomszédos országok fővárosai?
Ha egy külföldinek ,elsősorban egy Európainak azt mondom,hogy Budapest vagy Bukarest melyik lesz az amiről többet hallott?
Például nagyon sok filmet láttam már amiben megemlítik Budapestet, de olyat még nem igazán amiben mondjuk Bukarest vagy akár Belgrád vagy bármelyik, még Kijev az amit sok fimben hallottam, de a többit nem igen.Persze ne csak a filmekre hagyatkozzunk.
Ha itt Közép-Kelet-Európában maradunk, akkor mondjuk 3 kategóriára lehet szerintem osztani:
1. ismertek: Bécs, Prága, Kijev
2. kevésbé ismertek: Budapest, Varsó, Bukarest
3. szinte egyáltalán nem ismertek: Pozsony, Ljubljana, Belgrád, Zágráb
Ez persze az én véleményem, lehet, hogy ténylegesen nem így van, de meg lehet nézni a világvárosi rangsorolást is:
Több kategória van: Alpha++, Alpha+, Alpha, Alpha-, Beta+, Beta, Beta-, Gamma+, Gamma, Gamma-
Értelemszerűen az Alpha++ a legjelentősebb kategória, még a Gamma- a legkevésbé jelentős.
Gamma- : Ljubljana
Gamma : -
Gamma+ : Belgrád, Zágráb
Beta- : Pozsony
Beta : Bukarest, Budapest, Kijev
Beta+ : Prága
Alpha- : Bécs, München, Varsó
Alpha : -
Alpha+: -
Alpha++: -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!