Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az osztálytársaim utálnak a...

Az osztálytársaim utálnak a származásom miatt. Mindig piszkálnak, csúnya dolgokat vágnak a fejemhez. Mit lehet tenni? Minden reggel remegve megyek be.

Figyelt kérdés

Sziasztok

14 éves fiú vagyok és 8. osztályba járok. Anyukám teljesen litván,Apukám magyar.Kevés barátom van,visszahúzódó vagyok,nem szoktam beszólogatni a tanárnak órákon,nem szoktam megbántani senkit.

Az osztályomban szinte mindenki úgy viszonyul hozzám ,mint egy korcshoz.Órákon aki mögöttem ül (fiú) rugdossa a székemet,össze keni a kabátomat.Amikor kimegyek a táblához ,mert kihívnak ,a padtársam (egy lány)összefirkálja a füzetemet,de hiába szólok,semmit sem csinál az oszi..

Anyukámmal csak litvánul beszélek,mert most tanulja a nyelvet.

Pár héttel ezelőtt Anya behozott valamit a suliba,mert otthon hagytam,és ugye beszéltem vele.Mire elment mindenki elkezdett gagyogni,és mondják hogy milyen ocsmány egy nyelv,és nekem illik..

Nem tartom magam csúnyának, átlagos vagyok.

Sértésnek veszem ,hogy ócsárolják a származásomat,az országomat.

Mit csináljak ,hogy ne legyen olyan kellemetlen bemenni minden reggel a suliba?

Otthon szóltam,hogy megaláznak minden nap,de azt mondták ,hogy bírjam ki,mert már mindjárt félév ,és nincs már sok hátra a nyolcadikból.

Szinte mindenki ugyan abba az iskolába jelentkezik,mint én,mert a városban csak ez az egy normális gimi van.

Hogyan bírjam ki velük idén,és esetleg még 4 évig?

Tanárokat nem érdekli ez a problémám....:(

2013. jan. 8. 23:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen hogy írtatok.:)

Távolabbi gimnáziumba azért nem megyek,mert nem bírnám a kollégiumot és a mindennapos buszozást.

Nagyon nehezen fogom kibírni a második félévet,mert tényleg minden napom így telik.

Nem vagyok gonosz senkivel,megütni sem szeretek senkit,semmit.

Csak csendes vagyok,szeretek egyedül lenni,vagy csak egy emberrel,akivel komolyan el lehet beszélgetni.

Lehet ,hogy gyáva vagyok,de egyedül mit csinálhatok?

Néha már azon gondolkozok ,hogy melyik autóval üttessem el magamat hazafelé. :(

2013. jan. 9. 19:23
 12/24 anonim ***** válasza:
85%

Már bocs, de hülye vagy, ha azon agyalsz, melyik autóval akarod magad elüttetni, és egy nagy adag önsajnálat is van, sőt elvárod, hogy mi is sajnáljunk, mert jaj, szegény,, nem bírja a kollégiumot, de akkor nincs más lehetőség, mint újabb négy évik a genyók között lenni.

Márpedig én azt tanácsolom neked, hogy adj esélyt a távolabbi iskolának! Neked is jót fog tenni egy kis önállóság. Különben is, honnan veszed, hogy nem bírnád ki a kollégiumot? Nem apácanevelde az, hogy már este hatkor takarodó van. Jó, vannak szabályok, de megéri.

Én voltam koleszos is hülye szabályok mellett, és voltam a szekálások áldozata is, szóval nem a levegőbe beszélek.

2013. jan. 9. 19:32
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem sajnáltatni szeretném magamat,csak segítséget kapni,mert tényleg idegbajos leszek.

Hát nem tudom most még így komolyabban eldönteni ezt a koleszos témát,mert azon agyalok,hogy mi lesz ha ott négy éven át fognak piszkálni,ráadásul össze leszek zárva velük.

De köszönöm mindenkinek aki írt,megy a zöld kéz .

2013. jan. 9. 19:39
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha azzal kezded ott, hogy előző sulidban piszkáltak, akkor lehet, egyébként nem, mivel nem fognak ismerni. És állj a sarkadra, ne hunyászkodj meg! Barátkozz, keresd meg a közös hangot, a közös témát!

Egyébként szörnyen dedósok az osztálytársaid. Az én ismeretségi körömben olyat, aki nem csak magyarul és a szokásos angol-német-francia-olasz nyelveken tud, hanem valami máson is, az különlegesnek, érdekesnek számít a szó pozitív értelmében.

2013. jan. 9. 20:23
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Fontos lenne, hogy egy jó gimnáziumba menj tovább. Addig meg.. áá, hülyék,hogy ilyenek. A litván csodanyelv! Az ősi indogermán (szanszkrit) névszóragozás 12 esetét már csak az őrzi a nyelvcsaládból. Csak előnyöd, hasznod lesz ebből a továbbiakban, ha ezt az osztályt elhagyod.

Nézd ezt a cikket:

[link]

2013. jan. 9. 23:17
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Elgondolkodtál már azon hogy esetleg litvániában tanulj tovább? Már amennyiben ez megoldható.
2013. jan. 9. 23:37
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát...gimit Litvániában nem tudom hogy tudnám megoldani,majd valahogy kibírom ezt az évet és remélem a gimiben nem lesz ilyen gyerekes osztályom.
2013. jan. 10. 18:20
 18/24 anonim ***** válasza:
Mégis inkább a másik városi gimit vagy a litván iskolát ajánlanám. Ha ugyanezek lesznek az osztálytársaid, akkor ugyanúgy meg fog velük gyűlni a bajod.
2013. jan. 10. 20:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Oszinten, nem tudom mikor irtad ki ezt a kerdest , de hatha meg tudok valami okosat mondani. Az szerintem startbol rossz dontes lenne ha osztalyfonokoddel, tanarokkal beszelnel, marcsak azert mert aztan megjobban piszkalnanak teged! Hidd el, ilyen esetrol mar en is hallottam es nem sult el ugy ahogy kellett volna... Megoldas igazan erre nincs sajnos, csak ha Te gyujtesz annyi erot hogy beszelsz veluktenleg egyenkent ( csakis ) es megkerdezed a problema gyokeret. De talan ezzel se oldasz meg mindent, mert mivan akkor ha azt mondjak ra hogy nem birjak a pofad...? Ez megint bukta. Eros kell legyel ,sarkadra kell allj, szoritsd ossze a fogad es menni fog!
2013. aug. 11. 19:02
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha legközelebb valaki bánt a származásod miatt, boríts rá egy asztalt aztán jól rugdosd össze. Elég volt a sértegetésekből, ne hagyd magad!!! Rohadjon ki az összes rasszista, undorító genny ott ahol van. Te pedig legyél igenis NAGYON büszke a származásodra, és ÁLLJ KI MAGADÉRT, AZ ISTEN SZERELMÉRE!! sok sikert!!!:))
2014. jún. 27. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!