Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ilyen tolakodó lakótárssal...

Ilyen tolakodó lakótárssal mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eddig 3x aludtam ott, mióta ott van, de kikeszitett.

Első este p.fazott egész este.

Második este 10x bekopogott, még akkor is, amikor elment 10percre. Koptatom lefelé, bunkoskodom vele, mégsem veszi a lapot. Meg hogy egyek a levesebol, illetve egy táskával tettem be a hűtőben a kajam, erre ő kipakolta. Ok ez rendes tőle de senki nem kérte...

Tegnap este is 2x bekopogott és olyan butasagokkal zavar, hogy milyen bankkartyaja van. Harmadszorra mikor kopogott ugy csináltam mint aki nem hallja.

Akkor a telom töltore rakom, hozzányúl, ugy vettem ki a kezéből. Nézi a hajlakkom, meg h ne ilyet hasznaljak... Kuncsorog pénzért erre én tanulok ő dolgozik... A konyhában cigizik stb.

A másik lakotarsam is zavarja, azt mondta h mikor nem voltam ott, a szennyeset szetdobalta, meg egy hatalmas szemeteszsakot hagyott jó ideig az előszobában.

Reggel gondoltam mar elmondom a jatekszabalyaim, mert ok h valamikor jó fej akar lenni, de tolakodó, nem veszi magát észre... Csak mire felkeltem elment a munkába. Én csütörtökön megyek vissza. Szerintetek hogy osszam ki h bunkó se legyek?

Én 21 vagyok, ő 31

2013. jan. 8. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Zárd az ajtód még mikor otthon vagy akkor is, hogy ne tudjon benyitni. Ha kimész és épp akkor akarna pofázni koptasd le, hogy nagyon sokat kell tanulnod.

Mi az, hogy pénzt kér? Három napja laksz ott, azóta ismered és már ezzel jön? Meg amúgy is, milyen már...

Közösen a másik lakótárssal mondjátok el neki azt ami zavar. Az ilyeneket csakis így lehet megoldani, ha nem teszitek minél hamarabb mégjobban elfajulhat a dolog. Tapasztalat.

2013. jan. 8. 10:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg kerek perec, mi a bajod. Együttlakásnál alapvető fontosságú, méghozzá minél előbb, különben tényleg elmérgesedik a dolog.
2013. jan. 8. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyíltan ki kell mondani a szabályokat. Ez nem egy szerelmi kapcsolat, ahol udvariaskodni kell! Hanem lakótársi és valahol anyagi kapcsolat is. Szabályokkal. Szánni kell rá fél órát és átbeszélni, mi fér bele, és mi nem. Ha nyitva az ajtó, szívesen beszélgetsz, ha csukva, tilos kopogni is. Ha elmegy otthonról és üzenni akar neked, írja ki a bejárati ajtóra egy cetlire, vagy a hagyja a konyhaasztalon. A saját használati tárgyak, ételek, és a szoba berendezései tabu, hozzájuk érni csak indokolt esetben szabad. STb. Amit akarsz, ami zavar. Bármi. Csak legyen hangosan kimondva és megbeszélve! Akkor vagy korrekt és egyenes. Nem kell bunkózni, koptatni, stb. Felnőttek vagytok! Viselkedjetek is úgy!
2013. jan. 8. 10:27
 4/5 anonim ***** válasza:
3aska megmondta a tutit, ennél jobbat senki sem tud tanácsolni.
2013. jan. 8. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:

szerencsétlen. nagyon. tuti semmilyen normális emberi kapcsolata nincs, igényli a társaságot, csak mivel jó nevelést sem nagyon kapott, így nem tud másokhoz illendően közeledni.

kőkemény szabályok. mondd, h amúgy sem vagy beszélgetős fajta, lesz kedves másokat terhelni a szövegével.

a bunkózás azért nem jó, mert olyan típusnak tűnik, akivel te a vagy szemét, és még ő kér bocsánatot.

a bagózást pláne bannoljátok, mert undorító a lakásban cigizni, arról nem beszélve, h iszonyat káros.

nekem is volt nehéz eset kategória lakótársam, de ott patthelyzetben voltam. ha nagyon nem kóser a dolog, a költözés még mindig opció.

2013. jan. 8. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!