Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sértődékeny emberrel hogyan...

Sértődékeny emberrel hogyan kell bánni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Én leszarom, hogy besérül vagy sem. Volt olyan barátnőm, aki mindenen besérül. Addig-addig folytatta, amíg faképnél hagytam, mert meguntam.
2013. jan. 6. 16:44
 2/12 anonim ***** válasza:
49%
Sehogy, a legidegesítőbb embertípus.
2013. jan. 6. 16:45
 3/12 anonim válasza:
100%

Ha nem rokonról van szó, akkor megszakítom vele a kapcsolatot. Ha rokon, akkor igyekszem a lehető legkevesebbet beszélni vele, és akkor is általánosabb dolgokról.

Anya sértődékenységét 20 éven keresztül kellett elviselnem, és megfogadtam, hogy soha nem kezdek semmilyen kapcsolatba olyan emberrel, aki a legapróbb dolgon is felhúzza magát, mert ezen sajnos nemigen lehet változtatni.

Ha mindenképpen beszélni akarsz vele, hagyd, hogy előbb ő fejtse ki a véleményét, és ha úgy van, helyeselj, még ha nem is értesz vele egyet. Neked kell érezned, mikor mondhatsz neki ellent úgy, hogy ne legyen belőle sértődés. Szar dolog és dühítő, de ha nem akarod leépíteni a másikat, óvatosnak kell lenned. De megkérdezhetsz egy közös ismerőst is, mik azok a témák, helyzetek, amiket jobb elkerülnöd. Azonban még így sem garantált a siker, főleg, ha nőről van szó, és nem jut el odáig, hogy ki is mondja, amit gondol. Nehéz dolog ez, tapasztalatból mondom.

L23

2013. jan. 6. 16:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele, ne könyörögj neki! Ő azért csinálja, hogy ezzel zsaroljon téged. Ha nem veszed fel, abba fogja hagyni. Lehet napokig eltart, de ő fogja abbahagyni, és szólni hozzád.

Nekem volt párom volt ilyen, mindig mentem utána, hogy "mondd mi a baj, stb", aztán eluntam. 2 napig a köszönésen kívül nem beszéltünk. Aztán 3. nap ő szólt hozzám békülve, mert nem ért el vele semmit.

2013. jan. 6. 16:59
 5/12 anonim válasza:
90%
elkerülni messziről.
2013. jan. 6. 16:59
 6/12 anonim ***** válasza:

1.) Helyeselsz neki

2.) Teszel rá, hogy sértődékeny, kiállsz a véleményed mellett.

Anyám ilyen sértődőbajnok, öcsém az 1. típust képviseli, én a 2-t. Elmúltam 40, anyám még mindig nem fogadta el, hogy van saját véleményem, és ezt gyakran a szememre is veti. Szerinte én csak vele ellenkezem, különben igazat adnék neki mindig, mint az öcsém. Volt, hogy fél évig nem beszéltünk, de lassan-lassan megtanulja, hogy tiszteletben tartsa a véleményemet. Másokat még mindig manipulál, de ha azoknak úgy jó, hogy ráhagyják, hát az ő dolguk.

2013. jan. 6. 17:01
 7/12 anonim ***** válasza:
57%
Sok-sok nagy szeretettel.
2013. jan. 6. 17:10
 8/12 anonim ***** válasza:
7es: azért ez nem mindig válik be.. egy idő után pláne ha felnőttekről van szó, elfogy az ember türelme.
2013. jan. 6. 17:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Gyerekek, valaki hisztéria ellen vegyen be nyugibógyót és saját magát minúszolja:XDDDD

Jobbulást Amálka:DD

2013. jan. 6. 17:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
én őszintén bevallom h sajnos sértődékeny vagyok. Higgyétek el elég nagy teher ez nekünk sértődékenyeknek is. Utálom magam miatta is mondhatjátok h hát akkor hagyd abba, de nem könnyű. Rengetegszer megbánom h mint vmi kis pisis viselkedtem, és valamilyen szinten valóban csak zsaroltam vele a szeretteimet. Sehova nem vezet, csak egyre kisebbnek és értéktelenebbnek érzem magam, mert hiába érek el vmit a sértődésemmel nem tudok neki örülni. Ez egy hatalmas nagy csapda és nagyin nehéz kitörtni belőle. Ezerszer megfogadtam h nem fogok megsértődni és mégis újra és újra megteszem. Ezért aztán nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek akik ennek ellenére elviselnek és megpróbálnak szeretettel kezelni. A legjobb ha érzem a másikon h határozott és úgyse érek el vele smemit hisztivel, akkor hamar abbahagyom. A barátommal szerencsére így van, nem veszi fel a hisztimet, ez a legjobb amit tehet. Volt olyan tutyimutyi pasim aki ilyenkor jött utánam h mi a baj mi a baj és csak kihasználtam akaratomon kívül. KEll nekünk a tudat h nem érünk el vele semmit, csak akkor tudunk felhagyni vele. Én nagyon küzdök ellene és remélem sikerül leszoknom róla, emrt tényleg megkeseríti az életemet ez a belső kényszer h állandóan besértődjek...:S
2013. jan. 6. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!