Áthalljátok a szomszédot? Hogy bírjátok elviselni?
Nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy a tömbházban tudomásul kell venni a zajongást, és el kell viselni.
Itt sok hozzászóló szerintem még emlékszik arra, hogy ez csak kb. az utóbbi 10 évben van így:
- kikupálódik az új ifjúság, akik a technika világában nőnek fel, játszani nem tudnak egymással, csak zajongani, visongani, hangoskodni
- a legtöbb lakásban lecserélték a padlószőnyeget műpadlóra: a padlószőnyeg tompította a lépteket, míg sok helyen nem tesznek szigetelést a műpadló alá, mondván minek az
- anno mi nem igen futkostunk a lakásban, még nevelve voltunk, és ez nem katonás rendet jelent, de egy gyerek igenis tudomásul tudja venni, hogy illik lakni egy lakásban, és aztán a játszótéren lehet szaladgálni stb.
- a szülőnek legegyszerűbb azt mondani, hogy tömbház - viseld el stb., nehogy rendre kelljen intenie magát és a kölkeit.
Én több mint 20 évig nem foglalkoztam vele, hogy laknak a fejem fölött, mert nem volt zaj, az emberek toleránsak voltak, odafigyeltek a másikra.
Ma, vasárnap reggel húsklopfolásra keltem. Miért is? Mert egy idiótának, aki gumiszobába való (volt már pszichiátrián, és erősen defektes lelkületű, pszichopata tüneteket mutat), az okoz örömet, ha mást bosszanthat.
Sajnos egy antiszociális világban élünk, ahova behálózott a zaj, és a nemtörődömség. Miért is kell nekem az este 10-től reggel 4-5-ig tartó mosógépzajt tolerálnom? Kívánok egy ilyen "szomszédot" (állatot) annak, aki arra hivatkozik, hogy tűrni kell a zajt a tömbházban, egyből máshogy vélekedne, ha mindez vele történne. És ha tényleg tűrni kellene, akkor nem lenne csendháborítás sem, és nem védené a csendben lakó, másokat nem zavaró szomszédokat jogszabály.
Kedves utolsó, én ma falfúrásra ébredtem. A gond az, hogy bármikor fúrhatja a falat az illető, garantáltan lesz olyan ember, akit éppen akkor zavar. Ha reggel 9-kor fúr, ha délben, ha délután 5-kor. Viszont a fal nem csinál csak úgy magára egy lyukat, szépen csendben. Gondolom nem azért fúrt a szomszéd, mert ilyenre támadt kedve.
A szomszéd azért ne csináljon rántott húst mert az másokat zavarhat? Persze ügyelni kell arra, hogy lehetőleg ne zavarjuk a többi lakót, de azért mindennek van határa. Senki ne várja el tőlem, hogy ne használjam a klopfolót. Vagy nehogy azért ne tegyek fel a falra egy polcot, mert a fúró másokat zavarni fog.
Tudjátok ne ítélkezzen, aki nincs benne!
Soha sem szóltam a 4 gyerekesnek, mert minden szomszédjával összeveszett, így felesleges. Mikor vettünk egy kommodot, és 5-kor össze mertük rakni, átszólt, hogy reméli nem tart sokáig
Sajnálom, aki társasházba megy lakni, annak nem csak joga van, hanem kötelessége is.
Szia!
Mi 10 emeletes panelban lakunk, 4.emelet. A 2-on lakó fiatal srác dübörögteti a zenét, állandó jelleggel. Többször szóltam neki, de akkora egy bunkó... új szokása,hogy péntek óta -egy két óra kihagyással- dübörög a zene. Szombaton szólni akartam, csöngettem, lejjebb vette,de nem jött ki. Most is hallom, nemsokára megyek újra próbálkozom.
A 3-on lakó meg hangosan szexel, bár már szóltam nekik is, azóta halkabbak, de szokásuk éjjel szexelni, a legnagyobb csöndben... no komment.
A felettünk lakó meg reggel 5-6 körül már pakol :)
elegem van ebből a házból,de egyenlőre nem tudunk lépni innen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!