Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Áthalljátok a szomszédot?...

Áthalljátok a szomszédot? Hogy bírjátok elviselni?

Figyelt kérdés
4 gyerekes család a szomszédom. 24 órás zajongás. Megőrülök tőlük. Mit csináljak?

2013. jan. 5. 20:10
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
7%
aha, értem. akkor te borzasztóan szerencsés vagy.
2013. jan. 5. 21:09
 32/41 A kérdező kommentje:
Szerintem én befejezem veled a kommunikálást. Kívánom neked a szomszédjaimat! Jó éjt!
2013. jan. 5. 21:11
 33/41 anonim ***** válasza:
Fölöttünk egy kamaszlány meg az apja laknak. Sajnos rettentően zavarnak, mindketten trappolnak, éjszaka visonganak, kiabálnak, üvöltve hallgatják a zenét éjjel-nappal, néha mikrofonba énekelnek is hozzá.. Rettentő idegesítő. De ha rájuk hívom a rendőrséget (már voltam fent beszélni velük.. de mintha a falnak beszélnék) ők rám uszítják az egész famíliát..
2013. jan. 5. 21:20
 34/41 anonim ***** válasza:

Nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy a tömbházban tudomásul kell venni a zajongást, és el kell viselni.

Itt sok hozzászóló szerintem még emlékszik arra, hogy ez csak kb. az utóbbi 10 évben van így:

- kikupálódik az új ifjúság, akik a technika világában nőnek fel, játszani nem tudnak egymással, csak zajongani, visongani, hangoskodni

- a legtöbb lakásban lecserélték a padlószőnyeget műpadlóra: a padlószőnyeg tompította a lépteket, míg sok helyen nem tesznek szigetelést a műpadló alá, mondván minek az

- anno mi nem igen futkostunk a lakásban, még nevelve voltunk, és ez nem katonás rendet jelent, de egy gyerek igenis tudomásul tudja venni, hogy illik lakni egy lakásban, és aztán a játszótéren lehet szaladgálni stb.

- a szülőnek legegyszerűbb azt mondani, hogy tömbház - viseld el stb., nehogy rendre kelljen intenie magát és a kölkeit.

Én több mint 20 évig nem foglalkoztam vele, hogy laknak a fejem fölött, mert nem volt zaj, az emberek toleránsak voltak, odafigyeltek a másikra.

Ma, vasárnap reggel húsklopfolásra keltem. Miért is? Mert egy idiótának, aki gumiszobába való (volt már pszichiátrián, és erősen defektes lelkületű, pszichopata tüneteket mutat), az okoz örömet, ha mást bosszanthat.

Sajnos egy antiszociális világban élünk, ahova behálózott a zaj, és a nemtörődömség. Miért is kell nekem az este 10-től reggel 4-5-ig tartó mosógépzajt tolerálnom? Kívánok egy ilyen "szomszédot" (állatot) annak, aki arra hivatkozik, hogy tűrni kell a zajt a tömbházban, egyből máshogy vélekedne, ha mindez vele történne. És ha tényleg tűrni kellene, akkor nem lenne csendháborítás sem, és nem védené a csendben lakó, másokat nem zavaró szomszédokat jogszabály.

2013. jan. 6. 09:51
 35/41 anonim ***** válasza:
53%

Kedves utolsó, én ma falfúrásra ébredtem. A gond az, hogy bármikor fúrhatja a falat az illető, garantáltan lesz olyan ember, akit éppen akkor zavar. Ha reggel 9-kor fúr, ha délben, ha délután 5-kor. Viszont a fal nem csinál csak úgy magára egy lyukat, szépen csendben. Gondolom nem azért fúrt a szomszéd, mert ilyenre támadt kedve.

A szomszéd azért ne csináljon rántott húst mert az másokat zavarhat? Persze ügyelni kell arra, hogy lehetőleg ne zavarjuk a többi lakót, de azért mindennek van határa. Senki ne várja el tőlem, hogy ne használjam a klopfolót. Vagy nehogy azért ne tegyek fel a falra egy polcot, mert a fúró másokat zavarni fog.

2013. jan. 6. 10:19
 36/41 A kérdező kommentje:

Tudjátok ne ítélkezzen, aki nincs benne!

Soha sem szóltam a 4 gyerekesnek, mert minden szomszédjával összeveszett, így felesleges. Mikor vettünk egy kommodot, és 5-kor össze mertük rakni, átszólt, hogy reméli nem tart sokáig

Sajnálom, aki társasházba megy lakni, annak nem csak joga van, hanem kötelessége is.

2013. jan. 6. 10:36
 37/41 anonim ***** válasza:
ez így igaz! csak manapság elfeledkeznek az emberek a kötelezettségeikről, de verik az asztalt, hogy nekik jogaik vannak.
2013. jan. 6. 10:49
 38/41 krisztina24 válasza:

Szia!

Mi 10 emeletes panelban lakunk, 4.emelet. A 2-on lakó fiatal srác dübörögteti a zenét, állandó jelleggel. Többször szóltam neki, de akkora egy bunkó... új szokása,hogy péntek óta -egy két óra kihagyással- dübörög a zene. Szombaton szólni akartam, csöngettem, lejjebb vette,de nem jött ki. Most is hallom, nemsokára megyek újra próbálkozom.

A 3-on lakó meg hangosan szexel, bár már szóltam nekik is, azóta halkabbak, de szokásuk éjjel szexelni, a legnagyobb csöndben... no komment.

A felettünk lakó meg reggel 5-6 körül már pakol :)

elegem van ebből a házból,de egyenlőre nem tudunk lépni innen...

2013. jan. 7. 10:58
 39/41 Virág Jenő válasza:
73%
33-nak nagyon igaza van!!! Valóban a körülmények változtak az utóbbi években sokat. Panelben lakom, ráadásul Szerbiában(anyit kell tudni a szerb népről, hogy se embert se Istent nem ismer a többségük). Felettem is gyerekes család él. A gyerek nem gyerek ha nem játszik, de ha valaki a mai felfogásban akarja felnevelni a gyerekét az ne költözzön panelbe! A mai nevelés a követező: nem baj fiam csináld csak, bontakozz ki akkor leszel valaki. Mindent ráhagyni , elkényeztetni. Sajnos mindenhol orba szájba ezt kapjuk, hogy igy kell gyereket nevelni( az más dolog, ha igy tesz valaki, akkor 18 után rá se néz a fia/lánya, vagy eppen leszurja egy kis pénzért). Ráadásul az emberekben magukban is hatalmas változás zajlott le és higgyétek el zajlik is. Önteltekké ,gőgösekké, mocskosszájuakká vált az ember. Nem törődök mással mert velem se törődik senki. Egyébként már most is de a jövőben még inkább munkateleppé válnak a tömbházak. Aki teheti költözzön, aki jól érzi magát maradjon amig nem költözik mellé egy hüje, vagy epp a jószomszéd hüjül meg vagy epp te magad. Szóval az ilyem szomszédokkal ritka esetben lehet kompromisszumot kötni. Én tegnap vesztem össze a felettem levővel, mert délután 4-23 ig SZÜNTELEN domirozás zajlott, megkopogtattam a csövet. Erre 2 perc mulva hozta a felette levő szomszédját hogy eltörik a kezem orditva persze. Mit tehetek: vagy elköltözöm vagy megölöm amit nem fogok , hogy 20 évet uljek, vagy megutálom a gyerekeket ami szintén nem jo mert nem a pöttön hibája, hanem akinek nevelni kellene. Egyébként rengeteg olyan embert ismerek aki privát házban lakik és sok baja ban a szomszédokkal, persze más téren. Mondom a baj mindannyiunkban van. Materialista, önző csak az élvezeteket előtérbe helyezett világban élünk ahol idegbetegekké válunk lassan ha akarjuk ha nem. ÉS ilyenkor néha az is zavaró ha leesik egy gombostű, nem pedig az ha a párizsi cirkusz előadása zajlik naponta le majmokkal , elefántokkal ,meg marhákkal ami ugye nincs egy cirkuszban.
2013. jan. 24. 18:08
 40/41 anonim ***** válasza:
a klopfolós rossz példa volt, hogy "azért ne használjam, mert mást zavar". használd, a francba is, de ne éjjel, mert azzal vágom fejbe, hogy észhez térjen.
2013. jan. 25. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!