Hogy szoktassam le a szomszédot, hogy állandó kölcsönkérésről pl. hajszárító, porszívó?
Ha ö találékony,legyél te is az.
Ha a porszívót kéri,mond,hogy nincs porzsák benne,elfogyott.Ha mondja,hogy ö vesz,mond :inkább porszívót vegyél!
Vagy mond:bocsi de a férjem nem engedi.
Jó kifogás sose rossz!
A mi szomszédunk a fűnyírónkat kéri el már két éve foyamatosan. Még szerencse, hogy a mérsékelt égővben 4 évszak van, így legalább télen nem kell füvet nyírni.
Tavaly megmondtam a férjemnek, hogy fogja rám, hogy én nem engedem, és kész. Nem merte :=). Erre odaálltam a szomszéd elé és megmondtam, hogy az ő "füves" (dudvás) területe min. négyszerese a miénknek (nekünk két épület, járda, teraszok, virágágyások, ápolt gyep stb, neki csak egy kb 40 nm-es ház és semmi más nincs a kertjében, csak tarack, dudva), a fűnyírónak van egy bizonyos üzemóra élettartama, két év alatt ő éppen négyszer annyit használta, mint mi, remélem, majd az új vásárlásába is hasonló arányban fog beszállni. Idén még nem merte elkérni :=).
Légy te is talpraesett! Természetes, hogy egyszer-egyszer az ember szívesen kisegíti a szomszédját, de ez már élősködés, ne hagyd magad!
Egyik kollégámtól is folyamatosan kölcsönkérték a szerszámait.
Ő azt mondta, hogy kölcsön nem adja, mert drága gépek, de átmegy és szivesen megcsinálja.
Ha megcsináltatták vele, akkor kifizette a munkadiját is, ha nem, akkor a szerszámokat se adta oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!