Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szoktassam le a szomszédo...

Hogy szoktassam le a szomszédot, hogy állandó kölcsönkérésről pl. hajszárító, porszívó?

Figyelt kérdés
Az a sejtésem, hogy a gyerekét csak azért engedi játszani az enyémmel, hogy annyira jóba legyen velünk, ha kell a porszívó akkor ne mondjak nemet. Ha eddig odaadtam, de már idegesít ez a mentalitása, mit mondjak neki hogy aztán ne sértődjön meg. Attól tartok ha felbosszant elküldöm a susnyásba, és a fejére olvasom eddigi sérelmeimet.
2010. ápr. 28. 01:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
86%
EGyszerű. NE add kölcsön. A gyereknek is jobb, ha nem használják ki. Ez egy szupi kis érdekkapcsolat, pedig a gyerekek semmiről se tehetnek.
2010. ápr. 28. 09:48
 22/29 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem irni, hogy neki is van, csak tönkrevágta. Mindennap porszívózik, de érdekes hogy kb-2-5 perc alatt végez a 70 nm házzal. Ennyi idő alatt szerintem nem lehet normálisan kiporszívózni. A felmosás nála épp annyi vizben történik, hogy bele tudja tunkolni a gyorsfelmosót, ami meg tök rojtos, és semmi tisztitószer bele, ráadásul hideg vizzel. A férje a fűnyírónkat kérte, de párom mondta hogy inkább ő lenyírja, de nem adja oda, nehogy tönkremenjen mikor ő használja, mert a végén nekünk se lesz. Mit ne mondjak, a füve bokáig ért, és lapult benne egy tuskó amire szépen ráment, a fünyiró kése pedig "S" alakot öltött. Férjem járt utánna a késnek, mely 6000 Ft volt, de persze azóta is adja a kés árát. Ez tavaly történt. A nő a hajszárítónkat akarta két hete megvenni, akkor mondtam neki hogy a boltban annyi van hogy még el is adnak. Most rendelt tőlem kozmetikumot, de mondtam neki csak akkor kapja meg, ha azonnal fizet. Már az se érdekel ha a két gyerek sose játszhat egymással. Azt nem tudom minek a kertes ház, ha bölcsiből hazajöhet mégcsak egy fél órára se engedi ki a gyereket.
2010. ápr. 28. 11:20
 23/29 A kérdező kommentje:

bölcsiből hazajövet mégcsak egy fél órára se engedi ki a gyereket.

Múltkor a sütihez kért tojás, lisztet, cukrot. Akkor azt mondtam neki hogy épp most fogyott ki minden és megyünk vásárolni. Erre ő, az Auchanba mentek, vegyetek már nekem is, mert ebéd után jönnek barátok és kellene sütnöm sütit. 10h körül volt, mondom addig tuti nem érünk vissza, jobb ha kimegy ő, v. a férje mert azért nem rohanunk haza. Előbb temetőbe megyünk, beugrunk a családhoz. DE ez pofátlanság már.

2010. ápr. 28. 11:31
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Jajjj, ez már tényleg durva! Én már válaszoltam korábban, de most azzal kiegészíteném, hogy ha ennyire pofátlan a szomszédod, akkor talán próbáld meg neki elmondani, hogy te tényleg szívesen segítesz rajta, ha arról van szó, de lássa be, hogy ez már kicsit sok, neked ez nem fér bele.
2010. ápr. 28. 15:55
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 8:33-as!

100%-ig egyetértek veled! Nálunk is így működik a dolog!

DE!!!!-nem egyoldalúan és nem is aci-nesze alapon! Vagyis ha nekem szükségem van valamire egyszeri alkalomra, akkor természetes, hogy nem vásárolok, ha van a szomszédomnak, vagy a barátomnak! De amire rendszeresen szükségem van, azt megveszem!

Van egy nagyon jó barátom, akinek nem rendszeresen, de elég gyakran szüksége volt(van) sarokcsiszolóra. Vettem egyet neki ajándékba! De amikor tönkrement a számítógépem alaplapja,és megtudta, keres nélkül elhozta a használaton kívüli alaplapját procival,RAM-mal tokkal-vonóval! AJÁNDÉKBA! P-4-es!

Es ha neki szüksége lenne egy-egy alkalommal valamire, akkor barmikor, barmit és ha kell, én is elmegyek hozza segíteni neki!

A 06:56-os vagyok.

2010. ápr. 28. 18:13
 26/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a sok ötletet. Leirom a mai történteket. Férjem locsol, szomszédasszony kijön azt mondja köszi hogy lenyirtátok a füvet, pedig nem nyirtuk, és bokáig ér, nem hiszem hogy nem látja. Gondoljátok, ez finom célzás hogy férjem nyirja már le a füvüket?
2010. ápr. 28. 21:04
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg arra célzott!

Legközelebb válaszolj neki:

Tartsatok kecskét, füvet is nyír, tejet is ad!

2010. ápr. 28. 22:32
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
A probléma az, hogy kitől fog fejőgépet kölcsönkérni?
2010. ápr. 28. 22:35
 29/29 anonim ***** válasza:

Nyuszika elmegy a Rókához, elkérni a fűnyíróját. A Róka éppen füvet nyír.

- Hé, Róka! Elkérhetném a fűnyíródat?

- Nézd, Nyuszika. Mondhatnám, hogy nincs fűnyíróm, de látod, hogy van. Mondhatnám azt is, hogy rossz, de látod, hogy működik. Így hát egy megoldás maradt: elmész te a jó büdös francba!

2010. máj. 1. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!