A spanyolok mien személyisegu emberek? Milyenek? Kedvesek, butak? Irjatok roluk legyszi. Tapasztalatokat is, hogy milyenek a valo eletben, hogy allnak hozza a dolgokhoz
Butak... Bar ez valoszinüleg arra vezethetö vissza, hogy 16 evesen nekik mar vege a sulinak es nem kötelesek erettsegizni. Csak nagyon kirivo esetekben kötelezhetnek evfolyam ismetlesre, tehat effektive buktatas nincs naluk. 2 evet alatt leerettsegiznek es utana egyetem, tehat inkabb csak ilyen gyorstalpalo...
De ezek ellenere nagyon kedvesek es aranyosak :) Pozitivak, nyugodtak, vidamak nagyon es sokat füveznek :D
Az alap müveltsegükre gondoltam, hogy butak. Az iskola rendszert nagyabol leirtam, 16 eves korukig tanulnak csak kötelezöen es nem kötelwzö az erettsegi sem illetve buktatni is csak nagyon ritkan szoktak, ev isetles szinten csak ritkan van.
De ezek mellett tenyleg nagyon sok pozitivum is mellettük all!
Tehat összessegeben nagyon kellemes velük elni, csak ne akarj nagyon alapmüveltsegi dolgokrol beszelgetni velük (legalabb is ne egy atlagos spanyollal, mert persze itt is vannak kimagaslo tudasu emberek, de ritka mint a feher hollo)
Persze ezek csak a en tapasztalataim!!!
Egy spanyol internetes ismerősöm szerint (az ő végzettsége spanyol–katalán filológus – nyelvtörténész magyarul – de ha jól tudom, egy önkormányzatnál dolgozik ügyintézőként) Európa legműveletlenebb népe. Ezzel szemben egy magát tudományosnak mondó magyar portálon azt olvastam egy hírben, hogy Spanyolországban van a legtöbb diplomás fiatal.
Szerintem ez a kérdés leginkább attól függ, ki milyen körökben mozog. Pl. aki segédmunkásként dolgozik kint egy építővállalatnak, nyilván a legalja réteggel kerül kapcsolatba, és abból vonja le a következtetést; aki pedig ösztöndíjas tanulóként él kint és egyetemre jár, az meg leginkább művelt (de legalábbis az utca népénél tanultabb) emberekkel találkozik csak. De ezt el lehet mondani minden országról.
Először bal oldalra adnak puszit... :D
De igazából nincs egy olyan tulajdonság sem, amit több millió emberre egyöntetűen rá lehet húzni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!