Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gazdag szülők gazdag gyereke...

A gazdag szülők gazdag gyerekei miért vágnak fel mindig? Nem az ő érdemük.

Figyelt kérdés
Megállnak a BMW-jükkel és kiszállnak a bömbölő kocsiból, de úgy vágja be az ajtót, mintha lenne valaki. Beül órára leb.ssza a táskáját a földre, előveszi a macbookját, elkezd facebookozni, ráteszi az iphone-ját képeket importálni... Szerintem nagyon gáz. Ha lenne pénzem nem vágnék így fel....
2013. jan. 4. 23:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

ne pörögj ezen.

anno, mikor az ilyenek láttán az irigység apró szikrája megjelent bennem, mindig arra gondoltam, h na, neki is van valami agybaja, ha mindenáron fel akar vágni. voltak nagyon gazdag osztálytársaim, reggel kocsival hozták őket, tizenévesen mehettek a pasijukkal külföldre nyaralni, milliós fényképezőgép, 100ezres telefon, smink, ruha, miegyéb. nem mondom, kicsit sajnáltam, h nekem ez nem adatott meg, de mikor a felszín alá néztem, láttam, h náluk sem minden stimmel otthon, hiába tűnik tökéletesnek az életük.

világ életemben csórónak éreztem magam, úgy is voltam otthon nevelve, h ne villogjak semmivel, még ha később lesz is rávaló. tudom, ez most úgy hat ezek után mintha azt tenném, de 18 évesen kaptam egy hitelmentes öröklakást. igaz nem volt ájfónom (akkor még nem is létezett :), nem volt 10 ezres ruhám, semmi felvágós cuccom.

na de a lakásra visszatérve: a kis burzsuj is kapott kecót, nehogymár neki ne legyen, csak épp a fele hitelből. nem kárörvendek, de sztem te is hallottál már az árfolyamproblémákról....

sose sajnáld, h nem birtokolsz státusszimbólumokat. nem attól leszel valaki. az számít, h az eszeddel mit kezdesz, és hova jutsz.

a párom csóró 8ker panelgyerek volt. most többet keres mint annak a kis csíra osztálytársad szarjainak az ára összesen. najó, a kocsit leszámítva :) mert ő nem azzal volt elfoglalva, h kinek mije van, hanem abból hozta ki a maximumot, ami neki van. és ez az esze. jó egyetemet végzett, jó eredménnyel. saját keresetből vett magának autót. ettől sokkal jobban hasraesek mint bármelyik kis elkényeztetett villogó köcsög BMW-jétől.

2013. jan. 5. 00:19
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Így igaz. A kérdező tüntetőleg mindennap többször eszik, meleg kabátban jár, csak hogy a nála szegényebbeket provokálja, otthon van számítógépe, internete, több cipője... szégyelld magad, álszent vagy. Nyilván van felesleges cuccod, mondjuk egy laptop, bicikli, bármi.. Miért nem adod el, hogy az árát a rászorulóknak add? Mit kérkedsz vele?!
2013. jan. 5. 00:21
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
A 12.el egyettértek:D
2013. jan. 5. 00:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól, hogy valaki BMW-vel jár, még ugyanannyira lehet rendes ember, mint akinek autója sincs.
2013. jan. 5. 01:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hogy lehet ezzel felvágni? Egyszerűen nem tudom elképzelni a helyzetet. Úgy veszi elő a telefonját, hogy először körbenéz, megköszörüli a torkát, és hangosan mondogatja, hogy "jaj, de sz@r ez az iPhone"?
2013. jan. 5. 01:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy ilyen felvágós rokonom. Vettek egy nyaralót hitelből,de a villanyszámlára már nem jutott. Amíg el nem szólták magukat mindig nagyon irigyeltem a gyerekeiket, mert jártak táncolni, úszni, lovagolni, külön angoltanárhoz, én meg annyira csóró voltam hogy a sulis cuccokat is a nyári melós pénzemből vettem, mert nem volt anyuéknak rávaló. De legalább megtanultam dolgozni. Ezt ők nem tudnak, hátrányban lesznek emiatt. Sokszor én nézem le ezért a gazdagot,de ez van. Nem minden fehér meg fekete.

Egyébként, nem ő tehet róla hogy vannak ilyen kütyüi. Ne foglalkozz vele.

2013. jan. 5. 02:07
 17/18 anonim ***** válasza:
41%
Nagyapám multimilliomos, anyukám háztartást vezet, apukám meg egy cégnél dolgozik, mint jogász! Tudják néhányan, hogy jól élünk, de nem vágunk fel, nem tartozik senkire se, hogy mink van. A baráti köröm vegyes, az értelmes emberek társaságát keresem. Nincs semmilyen Apple termékem, nincs kocsim, BKV-val és bringával közlekedem. Nekem ez így jó. Megveszem magamnak a legjobb (nem feltétlenül a legmárkásabb) ruhákat, cipőket és utazgatok, ilyenekre költök inkább, mint holmiféle felesleges technikai kütyükre.
2013. jan. 5. 10:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor derül ki, jó "tenyészetből" származik-e az illető, ha megérti, hogy ezért a színvonalért a szülőknek dolgozni kell, és elég egy rossz lépés is ahhoz, hogy véget érjen a luxus.

Mióta ember létezik a Földön, tudjuk, hogy gazdag gyakran nem a gerinces és szorgalmas emberből lesz, illetve azt is tudjuk, hogy a pénz durván képes kifordítani magából a gyenge jelleműeket.

2013. jan. 5. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!