Mit gondoltok a mérnökökről?
Harmadéves mérnökhallgató vagyok, és engem tényleg büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nemes szakmát tanulhatok, de valahogy szinte már lenézik ma a mérnököket, pedig szerintem kevés szebb és hasznosabb munka van ennél.
Ti mit gondoltok, ha megtudjátok valakiről hogy mérnök?
Én tisztelem a mérnököket, nekem a mérnök jelenti a "műszaki embert". Volt pár ilyen tanárom, és emberileg, szakmailag is messze a humán tanárok fölött álltak, legalábbis abban a suliban mindenképpen. És nem voltak szakbarbárok sem.
Viszont tény, hogy leértékelődött a mérnöki munka, ahogy általában a diploma.
Ha ért ahhoz, amiről papírja van, és hajlandó állandóan továbbképezni magát, az jó.
Aki ember, az nem néz le, nem ítél szak alapján. El sem tudom képzelni, mi visz ilyen fajta lenézésre egyeseket.
Sokan egyébként az első két szemeszterben igencsak nagyképűek, aztán jönnek a kellemetlen leckék bukások formájában, meg amikor szívatnak a profok, meg a doktoranduszok.
Tanulni kell - bejutni könnyű, de bent maradni már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!