Néha az az érzésem, hogy a gazdagabb emberek fukarabbak és kicsinyesebbek, mint a szegényebb társaik. Más is tapasztalt hasonlót?
Ez sok esetben így van.Úgy gondolom,hogy egész más emberi tulajdonságokkal rendelkezik egy gazdag és egy szegény ember.
Máshogy súlyoz.Ahhoz,hogy valaki vagyont halmozzon fel egyfajta gátlástalanság is kell szerintem. Kevésbé gond számára az érdek érvényesítés.
Egy kevésbé tehetős személy inkább ember központú.Jó érzéssl tölti el az adás rítusa.
Persze most csak találgatok.Megsérteni senki érzéseit nem szeretném.
Szerintem ennek semmi köze a pénzhez. Ez vendégszeretet.
Lehetne nekem bármennyim, utálom, ha meglepik a házat a rokonok :D
Inkább olyasmi van a háttérben, hogy kevésbé tudatos egy szerényebb körülmények között élő ember, mondván úgysincs miből félretenni - kevésbé gondolkozik a költségeken. Másfelől jobban át is tudja érezni a "nincs" érzését, ezt pedig ellensúlyozza a bőséges vendéglátás.
Tehetősebbeknél nem feltétlenül rossz modor, sokszor ők tudatosabbak a költségek tekintetében, esetleg jobban végiggondolják, hogy mennyi fogy el, mennyit készítsenek.
Semmi köze a gazdagsághoz vagy szegénységhez hogy ki milyen vendéglátó. Voltam olyan helyen ahol szegényebben élek és elég kínos ebéd volt, mert mást se hallottál csak azt hogy milyen sok pénzbe került neki ez az egész, és jaj istenem hónap végén kenyér se lesz.. Voltam olyan helyen ahol szintén szegényebb körülmények között élek, de egy panaszom nem lehet mert a legodaadóbb, legkedvesebb vendéglátó volt.. Voltam gazdag helyen is, ahol véletlenül sem érezte kínosnak az ember magát, mert nem a gazdagság volt a lényeg hanem az hogy jól érezzük magunkat.
Mások szemében én is gazdag vagyok. Karácsonykor én is fogadtam a rokonokat. Magam sütöttem, főztem, ahogy éveken át mindig. Mindenki kívánságát lestem, és örültem hogy mindenki jól érzi magát.. Nem voltam hivalkodó, nem a pénz dominált nálunk.. Nem flancoltam kaviárral vagy homárral.Egy jó kis töltött káposzta, rántott hús és bejglik a legjobb választás volt. A gyerekek ajándékozásánál sem játszottam meg magam. Én előre megbeszéltem a szülőkkel hogy mit adjak karácsonyra a kicsiknek,mert nem akartam hogy esetleg valamelyik szülőt rosszul érintené a dolog..
Szóval az egész ember függő..Lehet bárki szegény vagy gazdag a viselkedése nem ettől függ.
)csak megjegyzem karácsonykor évek óta jelentős összeget adományozunk névtelenül (mert nem várunk dicséretet érte, csak nekünk jó érzés) egy bizonyos állatmenhelynek, és egy gyermek kórháznak.
egyénfüggő
érdekes de főleg azoknál a gazdagoknál figyeltem meg amit írsz, akiknek sosem kellett még dolgozniuk, mindent a s.ggük alá raktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!