A rasszizmus volna a helyes út?
Tegnap családi ebéd volt és szóba kerültek a feketék. Én és a testvérem (mindketten 18/L) azon a véleményen voltunk,hogy nem kellene más szemmel tekinteni a feketékre,mert ők is emberek és ráadásul vannak fehérek között is elegen, akik megérik a pénzüket.Tehát nem a bőrszín számít,hanem az ember,ami alatta van.
Erre fel szinte mindenki lehurrogott minket az asztalnál,hogy mi hogy képzeljük ezt,a feketék nem rendes emberek, bátyám meg azt mondta,hogy "Hagyjátok,ők még nem tudhatnak semmit erről, majd ha felnőnek megváltozik a gondolkozásuk"
Szerintetek mi vagyunk a hülyék,hogy nem vagyunk rasszisták ?
Én inkább azt gondolnám, kellően tudatlan és befolyásolható emberek a rokonaid (családod). Már megfertőzték őket a szélsőséges ostoba nézetek.
Az út helyessége mindig a céltól függ. A rasszizmus feltétlenül helyes út annak a számára, aki erőszakot és pusztulást akar. Aki azonban értelmes és boldog, ha lehet jó életet szeretne élni, annak a számára a rasszizmus maga a pusztulás.
Annyit azért tisztázzunk, hogy ha a környezetemben egy csoport csupa rossz tapasztalattal szolgál, és én utálom őket ezért, az nem rasszizmus. Akkor válik azzá, ha az a meggyőződésem alakul ki, hogy az "ilyenek" alacsonyabb rendűek mint én, és "megváltozásukra" nincs más mód, mint az én kényszerítésem. Ebben már nem csak azt a csoportot tartom alávalónak, hanem tapasztalat nélkül mindenkit, aki abba sorolható. És elég kevés a tudásom ahhoz, hogy képes legyek más módszert kitalálni a változtatásra. De azt képzelem, én vagyok a főzseni, aki ismerem a megoldást. Ha így gondolkodom, már rasszistává váltam.
Az egyenlőség eszméje nagyon jó dolog, de a számok mást mondanak. Amerikában a börtönök tele vannak feketékkel, itthon pedig romákkal (persze hivatalos statisztika nem készíthető az szdsz "jóvoltából"), pedig a lakossághoz viszonyított részarányuk 10% alatt van.
Rasszizmus az lenne, ha a bőrük színe miatt érné őket hátrányos megkülönböztetés. Ha a viselkedésük, bűnöző életmódjuk miatt nem szívlelik őket az emberek, az nem rasszizmus.
Az az egyenlőség, amire te gondolsz, nem jó dolog, hanem rossz dolog.
Amerikában a rabszolgaság mentalitása még Obama korában sem veszett ki, miért ne feketékkel lenne tele a börtön.
Magyarországon a cigányokat eddig még soha nem vették államalkotó emberszámba, mitől akarnának ők államot (a miénket) alkotni.
Igen, vannak anomáliák, nem is kevés. Rendkívüli hiba és kilátástalan eredménytelenség azonban azokat önmagukban vizsgálni, és eltekinteni kialakulásuk - sokszor évszázados - körülményeiről. Persze ezek a "vizsgálódások" általában a magukat "jónak" tartó rétegek elfeledett piszkait tárják fel, megértem, ha ez nem esik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!