Mik a véleményetek illetve a tapasztalaitok a Sváb emberekről?
Én az vagyok.
Nincsenek ilyen közös jellemzőik, mindenki más.
Jó fejek , mint általában a németek.
Én személy szerint sokkal felszabadultabb vagyok németek között és jobban érzem magam közöttük mint magyarok között.
Én részben az vagyok.Apai ágról a felmenőim és a rokonaim nagy része egy sváb faluban lakik/lakott.
Amellett persze hogy mindenki más azért vannak a közösségben sokakra jellemző tulajdonságok.Sok spórolós és zsugori van közöttük.Szorgalmasak,de sok a munkamániás is.Szeretnek nagyzolni a másik előtt(Pl: dicsekszenek hogy a gyerekük milyen iskolákat végzett és mire vitte,vagy hogy ők mennyit keresnek...stb).De ez mellett jóindulatúak és segítőkészek(egymással).Idegenekkel tartózkodóak,ritkán fogadják be őket.
Konkrétan nem mondanám hogy rasszisták,de mindegyikük utálja a cigányokat(én például tiszta szívből gyűlölöm őket).A sváb és a cigány olyan ellentétes mint a tűz és víz.Mert ez a két kultúra,viselkedésforma és életfelfogás olyan szöges ellentétben áll egymással hogy képtelen egymás mellett konfliktus nélkül megmaradni.
Baden Würtembergben vagyok, ami még Svábföld.
Sajnos igazi sváb már egyre kevesebb.
Sok a külföldi errefelé, főleg a volt ruszki.
Kazahsztánból, ahová Sztálin a volt volgai németeket telepítette. A fiatalok itt születtek, igazi németek.
Sajnos a szavait nem mindenkinek értem, pedig tudok németül.
Szorgalmas, barátságos, jó emberek.
Itt befogadóak, engem legalább is kedvelnek.
Vannak erre volt NDK sok is, mert meló van bőven.
Van bennük tartás.
A bayorok kissé másabbak
Persze azt bele kell kalkulálni, hogy ahány ember annyiféle.
Miért mi magyarok, milyenek vagyunk?
Katolikusok meg bigottak.
Nekem volt egy olyan tanárnő, úgy volt ez hogy református vallasora lett volna de a katolikus tanárnő jött be és nekünk tartott órát. A református tanárnak többször dolga volt és abszolut nem érdekelte hogy a katolikus vallást tanuljuk csak ne maradjunk magunkra. Másodikos koromtól hatodikos koromig minden tanévben volt 4 alkalom mikor katolikus vallasora voltunk református helyett mert a tanár mindig a katolikus tanárnőt kuldte be maga helyett. Én se értettem hogy miért nem a tanító nénit vagy az osztályfőnökök küldi be mert a katolikusoknál más napon volt órájuk és akkor nekik hetente kétszer is volt órájuk. Mert a mi órákon is katolikus vallást kellett tanuljunk meg még nekünk is kellett tanuljuk de jegyet nem adott rá mert reformátusok voltunk.
Ahhoz ugye nem voltunk reformátusok hogy ne kelljen Dicsertessék- el köszönjük, keresztet vessünk óra elején és utána mert azt is nézte hogy vessünk mi is meg leírjuk a leckét, de mikor feleltem meg jelentkeztem és elmondtam az Ave Máriát vagy a 7 szentségét akkor már ahhoz református voltam hogy jegyet adjon? Pedig az én órákon volt és az ők leckéjét tudtam. Az osztálytársam nemigen törődtek az egésszel,mindig rosszalkodtak óra közben és a tanárno nem győzte szolongatni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!