Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én látom kicsit röhejesne...

Csak én látom kicsit röhejesnek ezt a Budapest-Vidék témát?

Figyelt kérdés
Anyit még hozzáfűznék, hgy nem igazán ismeritek Pestet.

2012. dec. 22. 18:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem erőltetted meg magad a véleményed kifejtésében. Erre pedig, hogy "nem igazán ismeritek Pestet" egyszerűen lehet azt válaszolni, hogy a pestiek pedig nem ismerik a vidéki embereket, az életmódjukat és a szokásaikat.

Trianon óta Budapest központú lett az ország, lehet, hogy ez is okozza a megosztottságot.

2012. dec. 22. 18:18
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Na, fuss neki mégegyszer.
2012. dec. 22. 18:22
 3/17 A kérdező kommentje:

1: Mondok ebben a témában valamit Budapestről: Dehát ilyen van Szegeden, Miskolcon stb.

Mondok ebben a témában valamit Budapestről: De nem minden "nem Budapest" vidék

A "vidék" a kisvárosok, falvak és tanyák. Lehet, hogy részben nektek is igazatok van. De az is az, hogy sokan nem ismeritek Bp. legalább felét

2012. dec. 22. 18:32
 4/17 anonim ***** válasza:
De konkrétan miben nincs igazuk? Mi az állítás?
2012. dec. 22. 18:41
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem értelek. Én miért ne ismerném Pestet? Itt élek. Vagy ez a vidékiknek szól? Vagy mit akarsz mondani tulajdonképpen?
2012. dec. 22. 19:27
 6/17 anonim ***** válasza:

1-2 városi gyerek meg azt sem tudja, hogy hogyan kell kapálni a földeken.

Budapesti és vidéki is tud olyat mondani a másikra, amit nem tudnak. Kár is ezt a témát feszegetni..

2012. dec. 22. 20:07
 7/17 A kérdező kommentje:

4: Például az álítólagos "tömegnyomorról", Arról, hogy elárasztják Bp.-t a csövik. Én például Újpesti (4.ker.-i) vagyok és a matróállomásom kívül itt nem is láttam csövest. Vidéken az emberek negy tömségének a "Budapest" szóról a szmog, dugók jutnak az eszébe. (Amúgy meg rendszere járok vidéken.)

5: Persze, hogy ők nem ismerik Pestet.

6: Hidd el, van olyan ember aki vidéken se tudja, de amúgy igaz.

2012. dec. 22. 20:37
 8/17 anonim ***** válasza:

Vannak mindkét oldalon tudatlan és nagyotmondó emberek. Persze mindenki a saját oldalára háklisabb, én is azt viselem kevésbé, amikor Pestet fikázzák. Akkor robbantam fel majdnem, amikor utaztunk metrón, és pár balhés egyén elkezdett vegzálni egy átlagos kínai pasast... persze mindannyian remegve figyeltük az egészet... mellettem kisgyerek (kb. 4éves) teljesen megijedt, kérdezett vmit az anyjától azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, jönnek-e rendőrök, erre a nő nagy komolyan, szinte felháborodva, de azért halkan mondta a gyereknek, hogy "Hát ez itt Pest, itt senki nem fogja a rendőrséget hívni meg a másiknak segíteni". majdnem visszakérdeztem, hogyha ő olyan baromi lelkiismeretes vidéki, akkor miért nem hívta a rendőrséget ő. Ez nem lakhelytől függ, hanem attól, hogy én sem fogok védtelen huszonéves lányként pl. rendőrséget hívni, amikor mellettem nem messze éppen lökdösnek vkit meg kés kerül elő, főleg hogy a blhézók kisebbségiek voltak, azok a tipikus hordákban élő bűnöző cigányok (a rendes romákkal nincs bajom de ezekkel...)... ha esetleg fel mertem volna venni a telefont, azok 4en (asszem annyian voltak) ott teremnek egy pillanat alatt, és ott van végem...

De azt is átérzem, hogy pl. a nem Budapesten élők joggal vannak felháborodva egyes konzumidióták kijelentésein, hogy ami nem Budapest (vagy akár a belváros), az egy koszfészek, és sehol semmi értelmes szórakozási lehetőség sincs...

Sztem mindkét helyzetben az a legidegesítőbb, amikor vki csak azért, mert a várost vagy a vidéket szereti, azt hiszi, hogy ő a tökéletes igazság birtokában vannak, és ők viselkednek tökéletesen.

2012. dec. 22. 20:47
 9/17 A kérdező kommentje:
8: Teljesen igazad van. Ez a f@sz ne jöjjön Bp.-re. Amúgy lehet, hogy ez olaj a tűzre, de sokszor mondják az irigykedést. Utánanéztem. A EU GDP átlag%ának 100% Pest megye, 50% GyMS, Vas, Zala, BAZ, Nógrád, Fejér, KoE, Veszprém, HaBi, Szolnok, Heves, SzSZB, a többi 40%
2012. dec. 22. 21:13
 10/17 anonim ***** válasza:

Én egy vidéki kisvárosban lakom Borsodban, de ott annyira nincs munkalehetőség, hogy Pesten dolgozom már négy éve. Szeretem Pestet, mert itt nemcsak állás van több, hanem szórakozási, művelődési lehetőség is. Viszont a szmog meg a tömeg eléggé kiborít, nagyon jólesik hazamenni...

Ami a z embereket illeti, szerintem nincs olyan nagy különbség az itteniek meg az otthoniak között. Eleinte csodálkoztam, hogy itt mindenki rohan, udvariatlanok, majd' fellökik egymást; ha valakit megszólítottam, hogy információt kérjek, sokszor csak elviharzott mellettem... de már megszoktam. Most már én is félek, ha valaki megszólít, mert azt hiszem, hogy hittérítő vagy koldus vagy rám akar tukmálni valamit, és én is rohanok, és tolakszom is néha. :9

2012. dec. 22. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!