Miért van az, hogy vidéken azt mondják, hogy Budapest csak a dugókról meg a szmogról szól? És nem ismeri azt a kertvárosi részt?
"Kedves" utolsó válaszoló: eddig valahogy egyetlen "vidéki" sem jött, hogy "csókolom, vidéki vagyok, és szerintem is Budapest csak a dugókról meg a szmogról szól. Azért gondolom így, mert...".
A kérdezőnek azokat kellene megkérdeznie, akiktől ezt hallotta, hogy pontos választ kapjon.
Ja, egyébként én azóta kezdtem el haragudni a pestiekre, mióta ezen az oldalon fenn vagyok. Rengeteg pesti ember azt hiszi, hogy az egész ország mindössze Budapestből áll. Nagyon sok kérdésnél lehet olvasni, hogy érdeklődik, hol lehet kapni, melyik üzletet ajánljátok...anélkül, hogy várost írnának. Persze mindig kiderül, hogy az ilyen kérdező pesti. Rendszerint a vidékiek ki tudják írni, hogy melyik városból írnak, hol keresik pl. az üzletet, de a pestiek legtöbben, egyértelműnek tartják, hogy Budapestről van szó. Teljesen, mintha más településből nem is állna az ország, mintha máshonnan nem is lennének az oldalon felhasználók.
Előtte csakis pozitív tapasztalatom volt mikor fenn voltam pesten az emberekről, de ezen az oldalon nagyot csalódtam bennük.
Ja, a kérdésre még nem is válaszoltam:) Számomra Budapest nem a dugókról és a szmogról szól, hanem az állandó építkezésről, a mocsokról, a szemétről, a falfirkákról...Sajnos a külvárosibb részeken is ezeket tapasztaltam. Volt, hogy budán leszálltam a villamosról, már épp kezdtem ámulni, hogy milyen szép, tiszta, nyugis része is van Bp-nek, mikor megláttam egy hatalmas szemétkupacot a járda és az úttest között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!