Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy kétségbeesett ember kér...

Egy kétségbeesett ember kér segítséget! Valaki tud ötletet adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megdöbbenve olvastam egy cikknél az alábbi hozzászólást. Mélységesen felháborítónak tartom, hogy ebben az országban milyen törvények vannak.

"Egy nő 3 kiskorú gyermekével elfoglalta a lakásomat, fél éve nem fizetnek, nem tudom kitenni őket. Tegnap kiderült, hogy még hat db !!! felnőtt férfi is odaköltözött. A rendőrségre mentem ma délelőtt, de ők nem tudnak segíteni a hivatalos bírósági kilakoltatási végzés nélkül. A bírósági peres eljárás hosszadalmas folyamat. Közben tovább halmozódik a tartozásom a rezsi ksg-ek nem fizetése miatt.

Rátették a végrehajtást a lakásomra, az autómra, a fizetésem 51%-át is vonják a MIHŐ, közös ksg, víz, gáz stb. nem fizetése miatt. Az ügyvédem szerint át kell adnom a hivatalos felszólítást írásban, hogy hagyják el a lakást. Ki jön el velem 10 bennszülötthöz? A rendőrök nem, őket már kértem. Az Avasi rendőr őrsön dolgozó férfi kollégák a cigányok pártján állnak. Ma délelőtti kérésemre, hogy segítsenek az egyik nyomozó úr felháborodva azt közölte velem, hogy hivatalosan nincs jogom se bemenni a saját lakásomba, se lecserélni a zárat! Pedig nem ön bíráskodni akarok, az erőszak távol áll tőlem, minden tekintetben jámbor birka vagyok. Csak nem akarok földönfutó lenni!!!

Van ötletetek, hogy hogyan tudnám megoldani ezt a kínos, lehetetlen helyzetet, amibe kerültem?"

2012. dec. 22. 10:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Szerintem nem félrevezető a cím, mert nem azt írtam, hogy én kétségbe vagyok esve.

Kíváncsi lettem volna, hogy esetleg más volt-e hasonló helyzetben, vagy tud-e az ismeretségi körében ilyen esetről, hogy mit tudtak tenni.

2012. dec. 22. 11:33
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom jól értelmeztem-e, de ezek illegális lakásfoglalók?

"elfoglalta a lakásomat"

Ebből következtetve.

2012. dec. 22. 11:37
 13/21 A kérdező kommentje:

Én úgy értelmeztem, hogy kiadta albérletbe a lakását, csak a "kedves" albérlők nem fizetnek semmit, sőt még odavitt a nő 6 embert pluszba.

Ilyen esetről olvastam már máskor is, s ott is az volt, hogy a főbérlő még a zárakat sem cseréltethette le, s ki sem tehette az albérlőket.

Én ezt tartom irtó felháborítónak, hogy a tulajdonos szívja meg, mert így az albérlők ingyen élnek ott, s a főbérlőtől vonják azt az elmaradást.

S még ezek után sem tehet semmit?

2012. dec. 22. 11:41
 14/21 anonim ***** válasza:

"hogy kiadta albérletbe a lakását, csak a "kedves" albérlők nem fizetnek semmit, sőt még odavitt a nő 6 embert pluszba."

Ami biztos, hogy én bérlőt egy ingatlanomba sem engedek! Inkább legyen üres!

Ennek ugye lehetnek okai.

2012. dec. 22. 11:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, hogy az elején nem lehet egy olyan szerződést írni, hogy ha nem fizet pl. 2 hónapig semmilyen rezsit az albérlő, akkor el kell hagynia a lakást? S akkor tudna a főbérlő hivatkozni a szerződésre.

Mert hiába van egy sima szerződése, abban ilyenekről nem szokott szó esni.

2012. dec. 22. 11:47
 16/21 anonim válasza:
67%
Magyar gárda megoldaná!Ha még létezne akkor már ki lett volna téve az utcára a mocskos tetves pereputty abban biztos vagyok!
2012. dec. 22. 11:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Külföldön holt tudnának ilyet csinálni! Ott úgy tud menni valaki albérletbe, ha bemutatja a munkáltatói igazolását.
2012. dec. 22. 11:52
 18/21 anonim ***** válasza:
Lehet,már eleve be se kellett volna engedni őket.Ez nem rasszizmus,hanem önvédelem.Én ilyen pereputtyot sosem engednék be a lakásomba.Én is sajnálom azt,akivel ez történt,de sajnos nem csak ő az egyetlen,sok mindenkit terrorizálnak ezek a mocskos szemétládák szerte az országban és nem csinál velük senki semmit.Undorító sz@r ez az egész ország,legszívesebben kimennék külföldre.
2012. dec. 22. 12:43
 19/21 kiad-lak válasza:

A jelenséget ismerjük. A jogalkotó kb. szarik rá, hogy ez a népnek így nem jó. A szakmai szervezetek is hiába fordulnak a képviselőkhöz. Nem történik semmi.

Amíg ez így van, azzal kell főznünk, amink van, azaz:

Egy hagyományos albérleti szerződés, akármilyen jól van megírva, nem véd meg téged kellően az albérlővel szemben.

A jog a birtokon belül lévőt védi, még a nem fizetett villanyszámla sem jogosít fel arra, hogy kikapcsoltasd az áramot. Vicces, nem? Ha te laknál bent, akkor lazán lekapcsolná a szolgáltató.

Jó hír, hogy van megoldás. El lehet kerülni a bíróságot.

Én el is mondom mindenkinek, de 99 %-ban nem érdekel senkit. Szeretünk felháborodni, de mi van amikor tenni kéne valamit? Akkor kényelmesebb legyinteni egyet.

2012. dec. 28. 15:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha a bérleti szerződésbe belefoglalom név szerint, hogy kinek adtam ki a lakást, akkor viszont gondolom a pluszban hozott embereket simán kirakhatom néhány markos haverral, vagy nem? Vagy még akkor is engem hurcolnak meg? Pedig akkor ott van leírva, hogy csak x és y lakhat a lakásban, w és z pedig úgy van ott, mintha lényegében betörtek volna. Mert gondolom ha valaki feltöri az üres lakásomat, és beköltözik, azt már csak kirakhatom!?
2012. dec. 28. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!