Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért gyülölik ennyien a...

Miért gyülölik ennyien a zsidókat?

Figyelt kérdés

2012. dec. 19. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Ki gyűlöli őket? Nekem addig semmibajom velük míg nem gyakorolják a vallásukat előttem, és nem próbálnak rám beszélni butaságokat.

Mai világban már átértékelődött a zsidóság fogalma, egyre többen felejtik el a vallást és nem is követik

A másik hogy nem is lehet megmondani szinte senkiről sem hogy milyen vallású

Aki meg utálja őket az nyílván nem sejti hány zsidóval is beszélgetett már, és szolgálta ki készséggel hivatalban, bonyolult ügyekben...

20/F

2012. dec. 19. 17:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak azért érdekel mert annyi ismerősömtől hallottam már,hogy mennyire gyülöli őket de miértet nem tudtak adni.
2012. dec. 19. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

A zsidóság nem egy vallás, hanem egy nemzet. Ezt Kossuth Lajos mondta még az 1800-as években.

És mellesleg ezért:

http://www.youtube.com/watch?v=e1X7QNEF-6s

Meg ezért:

[link]

Gondold át, hogy szerinted van e mindebben ráció, vagy Tiberius Caesar, Goethe, Napoleon és Kossuth mind nácik voltak e...melyik a valószínűbb...

2012. dec. 19. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Azt amit a jelenlegi kormány soha nem fog tudi megmagyarázni: http://www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc&feature=related
2012. dec. 19. 19:55
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy nőttem fel, hogy nálunk ez nem volt kérdés a családban. Azt tudtam, hogy a nagymamám barátnője zsidó volt, akinek az anyja azt hangoztatta, hogy "amíg keresztény nő él, addig ő bizony nem takarít!" Ennek ellenére barátnők voltak, míg el nem hurcolták a hathónapos gyerekével. Tehát nem kaptam zsidó ellenes nevelést. A szomszédomék zsidók, gyerekként még együtt játszottunk. Mára megváltozott. Csak köszönés maradt, kimértek, hidegek. Felnőtként kezdtem megtapasztalni, illetve meghallani dolgokat. De még így se általánosítanék. Gondolom az évezredeken át tartó ellenségeskedés beleivódott a zsigerekbe. A pénz és hatalom birtoklása ami mindenkit irritál, bár az sem véletlenül alakult ki, és az összetartozásuk óvása sem. Az is ellenszenves, hogy ennyi évvel az un. üldöztetésük után, a rokonok, félrokonok, még tartják a markukat, és ezt természetesnek veszik. Más faj is kapott már kiírtandó bélyeget, haltak is meg sokan.

Egyébként szerintem ez kölcsönös. Én személy szerint a mindennapjaimban sokkal jobban utálom, hogy nem merek felszállni a villamosra, ha a kocsiban négynél több cigány utazik.

2012. dec. 20. 10:03
 6/7 anonim válasza:
72%
Ha külföldön dolgoznál, pl. Franci országban, ahol nagyon sok zsidó származású ember (él mert ugye a II. világháború nem érintette annyira azt az országot)és a munkahelyeden zsidó főköd lenne, hamar rájönnél a gyűlölet okára. Ha még többet szeretnél tudni,, kérdezz privibe válaszolok.
2012. dec. 20. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
65%
Egész korrektek az eddig válaszok....ha nem is mindegyik ilyen és nem is mindegyiket utáljuk...azért 3 lépés távolság....és szerintem a későbbiekben se hozakodjon senki se fel a "nekem nem ártottak érvvel", mert nem érv. Ha valakinek jó szándékból mondjuk hogy ne menj XY közelébe,mert sz.r ember, betörő, akkor utána ne sírjon, hogy jajj kirabolták...csak mert ez így szokott lenni....
2012. dec. 20. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!