Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki albérletben lakik,...

Ha valaki albérletben lakik, a személyijébe állandó lakcímként mit ad meg?

Figyelt kérdés
Csak mert az elég bonyolult, tulajdoni lapot kell vinni meg ilyesmi, nem várhatom el hogy akitől béreljük a lakást az okmányirodában ücsörögjön velem...
2009. aug. 23. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:

A személyin nem lesz megadva lakcím, az a lakcímigazoló kártyán lesz rajta.

Kapsz egy lapot, amit ki kell töltened, megadod az állandót és a tartózkodásit, ami az albérlet, majd el kell vinned azt a lapot annak, akitől bérled a házat, hogy írja alá és írja oda még, hogy tulaj. Majd vissza viszed, és még aznap kész is lesz a kártya.

(Nekem így ment, Budapest XX. kerületben lakom. Azért írtam, mert nem tudom, hogy máshol is így megy-e)

2009. aug. 23. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Tudtommal ha meg akarod adni az albérleti címedet bármilyen címként, ahhoz a főbérlő beleegyezése is kell. Na most ennek a formai dolgait nem tudom. Én csak ideiglenesen vagyok albérletben, míg saját lakáshoz meglesz a konkrét lépés és az anyagi minimum, a bejelentett és a levelezési cím addig is maradt a szüleim címén, nem tervezem sokáig az albérletet, és pár hónapra nincs értelme variálni.
2009. aug. 23. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk (Bp., XII.ker.) a lakástulajdonosnak személyesen kell megjelennie és OTT kell aláírnia az ügyintéző előtt, előre aláírt nyomtatványt nem fogadnak el!

Továbbá : kell vinni a lakás Tulajdoni lapját vagy az Adás-Vételi szerződés eredeti példányát és igazolnia a lakástulajdonosnak, hogy ő hivatalosan a jogos tulajdonos (személyi igazolvány)...

Vagyis, amikor a saját gyerekeimet bejelentettem állandóra a saját tulajdonú lakásomba, akkor ehhez személyesen be kellett mennem és Tulajdonosként ott aláírnom, Adásvételi Szerződéssel igazolnom, hogy én vettem a lakást és a személyimet is be kellett mutatnom.

Az Adásvételi Szerződést lefénymásolták és irattárba került, ezzel később gondolom igazolni tudják, hogy nem valaki hamisan jelentkezett be a lakásomba.

==================

Különben úgy tudom, hogy a legtöbb Főbérlő nem engedi meg, hogy az Albérlője állandóra bejelentkezzen a lakásába, mert az állandóra bejelentkezett személyt nagyon nehéz kitenni, még rendőrséggel sem lehet!

Az Ideiglenes bejelentkezés viszont úgy működik, hogy 2 évenként meg kell újítani, vagy automatikusan törlődik a rendszerből.

2009. aug. 23. 14:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó, én is úgy gondoltam, a lakcímkártya a személyi része... Na pont ezért gáz, elég macerás.. Szerintem nem fog belemenni a főbérlő. Nem is ragaszkodnék hozzá, de hát valamilyen címnek lennie kell azon a lakcímkártyán.
2009. aug. 23. 18:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,várok ötleteket!
2009. aug. 23. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:

senki nem ellenőrzi, s tulajdoni lap sem kell.

teljesen bemondásra megy (ráírod a 'címed' az ígénylőlapra, s 10-15perc alatt elkészítik neked) ezért is röhely, hogy nemrégóta még a saját számládra sem fizethetsz be nélküle

2009. aug. 25. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!