Problémás vagyok? Albérletben lakom. Egy ideje "kötekednek" a lakók. Azt mondják hangos vagyok. Szinte soha nem vagyok otthon. A vádak nem jogosak. Mit tehetek? Milyen szervhez fordulhatok ha ok nélkül vádaskodnak?
De akkor midben nyilvánul meg szerintük a hangosságod? Szerintem először tőlük kéne megkérdezni, hogy pontosan mi is a problémájuk.
Velem múltkor az alattunk lakó kötekedett, hogy szerinte hangosan telefonálok délután ötkor, ő meg pihenni akar. Közöltem vele, hogy pihenjen este 11 után, amikor üvöltözni szokott. Mert ő történetesen tényleg hangos, sokszor reggeltől hajnali egyig ordítozik a férjével, máskor éjjel max hangerőn hallgat "zenét", de a kedvencem az, hogy az előszobába ülnek ki cigarettázni, úgy, hogy kinyitják a bejárati ajtót (mármint sarkig tárják), így az egész lépcsőházban terjeng a füst, és mindenki hallja, hogy dumálnak, ráadásul nem is halkan. Mindezekre felhívtam a figyelmét, azóta nem szólt be, hogy én vagyok a hangos, mivel náluk kétség kívül halkabb vagyok.
Amúgy ha tényleg nem hangoskodsz, akkor nem sokat tudnak tenni, hiszen nem követsz el csendháborítást. Más kérdés, hogy a főbérlőd lehet, hogy megelégeli, ha őt is zaklatják a panaszaikkal. De talán elébe is mehetnél a dolognak, és te magad mondhatnád a főbérlőnek téged szekálnak, ha ügyesen tálalod neki a dolgot, akkor neked fog hinni és nem nekik.
Ettől félek, hogy a főbérlőt is zaklatni fogja. A dolog odáig fajult, hogy már levelet írt ki az ajtóra.
Milyen jogaim vannak? Hogy tudom megvédeni magam?
Fogsz egy tonfát, és ha jön kötekedni valamelyik lakó, jó alaposan elrépázod vele, hogy befogja a pofáját.
Sajnos vannak ilyen elviselhetetlen, szar jellemű, szerencsétlen, lelkibeteg idióták, akiknek az minden szórakozásuk, hogy szart kavarhatnak, másokba beleköthetnek, különösen a panellakók között vannak ilyenek. Ezek szocializálatlan sudribunkó barmok, akiket kiskorúsítani kéne, annyira förtelmesen ostobák, képtelenek a más emberekkel való együttélésre.
Nem azért de egy xar 80 forintos munkavédelmi füldugó megold minden problémát, nálad is, meg náluk is.
Én már rég megbolondultam volna, ha nem használom
Az ablakom előtt buszmegálló, a sarkon nagytemplom, a ház falán meg megállás nélkül nyekereg az egyik antenna ha egy kicsit is fúj a szél.
Nem is bírja sokáig senki sem itt, de legalább olcsó a lakbér ;)
Semmiféle jogod nincs, mert ha lenne sem tudnád érvényesíteni.
Annyit tehetsz, hogy bedugod a füled amikor zajonganak, továbbá te terjeszted el róluk, hogy ők zajosak nem te.
Ha megy egyik sem oldja meg a dolgokat akkor költözni kell..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!