Mi a véleményetek a heteroflexibilis fiúkról? Ismertek sok ilyet?
Hangsúlyoznom, hogy nem bisexekről és nem melegekről beszélek, hanem heterókról!
És szándékosan nem a szexualitás kategória, mert azért ez a jelenség nem nem csak az, na meg főleg a közösségbeli viszonyulásokra vagyok kíváncsi ...
hámá hogy ne lenne !! idéztem is, és azt is h nem mostani dolog, az 50-es években már Kinsey leírta ezeket a lazább kategóriákat, de még ez se túl reális persze.
most akkor szted az rögtön bi lesz aki teljesen hetero ugyan, de életében egyszer akad egy tusolós kalandja? és soha többet nem is lát fiút közelről? most tényleg binek mondanád az ilyen fiút? sztem túlzás lenne ...
figy, az a gond ezzel h mivel hatalmas tabu, rájöttem h nyilván az se fog erre igent mondani, aki bizony benne volt ilyen kalandokban. viszont csak abból kiindulva, amikről én magam tudok edzőtáborokból, edzés utáni öltözős, tusolós dolgokból, koleszokból, na hát akkor azt kéne mondanom, h talán nem is létezik 100% hetero fiú akkor, a te elgondolásod alapján.
hát belenyúltam a kényesbe keményen, szal már nem is várok választ :D írtam h aztán nálunk is az fújbuz..izik a legjobban, akiről pontosan tudja mindenki h voltak már fiús ügyei ... na ilyen ez a dolog tudod.
Nekem 8, hogy ki kivel mit csinál.
Én azt mondom, hogy felesleges és értelmetlen dolog barokkos címkéket aggatni a dolgokra. A bi az bi, a hetero az hetero, a homo az homo.
Az, hogy ő felvállalja-e maga előtt, vagy sem a milyenségét, rajta múlik; de nem tartozik új címke alá. És nem is kell reklámozni.
jaj nekem :D
de épp ezen próbálok erőlködni, h ez nem ennyire fekete-fehér ... és az a bizonyos 3 felosztás abszolút nem tükrözi a valóságot
15-ös vagyok.
Figyelj, ez egyáltalán nem tabu, csak nem tudunk mit kezdeni a fogalommal. Kinsey amúgy épp hogy biszexnek nyilvánított mindenkit a skálán, elég széles spektrumot húzott, és azt akarta bebizonyítani, hogy nagyon kevesen homo- illetve heteroszexuálisak, illetve volt még a skálán az X (aki mondjuk aszexuális, vagy nem is tudom), de ő nem vezetett be ennyi fogalmat.
Egyébként tudtam, hogy valaki előhozza a Kinsey-skálát (egyébként kötőjellel, mert valakiről elnevezett dolog, mint az Oscar-díj például), de a '70-es évek végéig nem születtek igazán megbízható pszichológiai tesztek a szexuális beállítottságot illetően, mert nem volt olyan fejlett még a pszichológiai etika (ami azóta külön tantárgy), és ezeket a teszteket úgy csinálták, hogy bevallásos alapon, miközben sokan jelen voltak, a megkérdezettek saját családtagjai. Természetesen ez azt eredményezi, hogy több, és nem kevesebb biszex van (vagy meleg) valószínűleg, de szerintem úgy tisztességes, hogy ha egyik tekintetben nem alapozunk A. Kinsey-re, akkor a másikban sem. Mondjuk az övé e tekintetben még az egyik legmegbízhatóbb teszt, de ezeket a régi teszteket nagy szkepticizmussal fogadják a ma pszichológusai. Olvas utána, ha érdekel: Atkins és Hilgard: Pszichológia.
Egyáltalán nem kioktatás, csak mindenki jön ezzel a skálával mindig.
Amúgy én válaszoltam a kérdésedre, de akkor megint megteszem: nekem ezzel semmi bajom, ha az illető nem tart fenn állandó párkapcsolatot, akiből ugyebár félrelép, vagy, ha amikor éppen van ilyen párkapcsolata, nem lép félre. Mint jelenség érdekes, most hallok róla először, de nem gondolom, hogy másként kéne hozzáállni, mintha valaki meleg, vagy biszex lenne. (Mért írod mindig angolosan?) Én ezt elfogadom, mindet, de fenntartom, hogy a megcsalás egy szemét dolog.
jaj te ... köszönöm a tanácsokat, jó embernek mondod, pszichológia szakos vagyok ... na mindegy
És most mondjam azt, h nagyon sok mostani pszichológiai elmélettel se értek egyet? na meg hogy nem csak akkoriban, hanem bizony ma sincs "rendes" sexualitast, sexualis orientaciot felmerő teszt, bár pont a kérdésemet igazából ezzel se nagyon lehet felmérni, hiszen evidens, és pont az a lényege is a jelenségnek, hogy az illető természetesen hetero!!! ahogy írtam, nálunk a leghalálibb eset, amin szétnevettem magam, pont az volt, hogy a barátnők kint várnak a folyosón, miközben a 3-4 srác meg bent az öltözőben "munkálkodnak", de aztán mindegyik megy természetesen csajozni. Ennyi. Szóval róluk mondod azt, h nem gondolnád h mások lennének mint a melegek vagy a bisexek? na neeee
ja hát pár hibáért bocs, de egyrészt így neten nem szoktam adni rá, hiába tudom, másrészt tőlem ez is nagy teljesítmény, mert csak félig vagyok magyar (hála az égnek pszichológia szakot se magyarországon tanulom, mert szakadéknyi különbségeket látok egy civilizált országbeli pszichológia-oktatás és az itteni felfogás között, na és igen ledöbbentő ...)
Még annyi, h azért Kinsey óta már elég sokszor végeztek ilyen-olyan felméréseket, és sztem írtam is, h akár csak ha ezt vesszük alapul, akkor is azt kellene állítanunk a te szemléletmódod alapján, h hetero fiú talán nincs is akkor, mert hát serdülőkorban legnagyobb % átesik 1-2 kalandon a saját nemével (persze épp ez a lényeg h az egész helyzetfüggő!! ha nem a helyzet hozza, hanem ő keresi fiúk társaságát ilyen célból, na akkor már jogos lenne a bisex vagy meleg kategorizálás, bár ezeket a "jól bevált" cimkéket nagyon utálom, mert ebben igaza volt Kinseynek, nem létezik tisztán ilyen vagy olyan ember, képtelenség a nemi viselkedést -szándékosan nem orientaciónt írok- e 3 címkébe betuszkolni ...)
Na okés, hát őszintén szólva meglepett azért, h itt sokan azt írják, h még csak nem is találkoztak a kifejezéssel vagy nem tudnak mit kezdeni vele, mert én pl ezt kérdeztem 2 másik ország igen nagy fórumán is, és meglepő, hogy ott egyetlen olyan választ se kaptam, h valaki nem ismerte a kifejezést. rögtön tudta mindenki,miről van szó, és a legtöbb nem is látott ebben semmi gondot, egyszerűen kíváncsiságként jellemezték sokan, és ebben is sok az igazság amúgy.
Itt meg jöttök azzal, h "nem tudunk mit kezdeni a fogalommal" ... :( Pedig elég lenne mondjuk csak magát a szót értelmezni kicsit, mert igen találó ez a megnevezés.
Én nem mondtam, hogy tuti k*csög! Azt mondtam, hogy bi. Ha egy alkalamas volt, akkor is. És de, szexuális kategória, mert nem sakkozni járnak össze, ugyebár...
Az már rajta áll, hogy vált-e erre teljesen, vagy nem.
Amúgy igaza van annak, aki azt írta, hogy ez a félreszórakozás nem fair, ha amúgy kapcsolata van.
jaj de nem értjük egymást :)
fair vagy sem fair, de akkor marad a kérdés: létezik tisztán hetero fiú? mert akkor ilyen nincs, vagy csak elvétve 1-2%
én írtam a Kinsey-skáláról, meg a pszichológia dolgokról. Nem akartalak kioktatni, csak láttam ilyen kérdéseket, amelyek a szexualitás témakörben íródtak, és mindenki jött ezzel a Kinsey-skálával, de látszott, hogy nagy részük csak valahonnan hallotta, és ilyen "na majd ő megmondja azt, amit a pszichológusok se tudnak" hozzáállással hivatkozott Kinseyre.
Kár, hogy nem Magyarországon vagy pszichológia szakos, pont meg akartam volna kérdezni, hogy Te tanulod-e ezeket a fogalmakat pszichológia szakon. És külföldön?
Amúgy érdekes a téma, érdekes a kérdés felvetés, én örülök, hogy megtetted, mert megismertem egy új fogalmat.
Azért szerintem létezik teljesen hetero is, még ha nagyon kevés is.
Amúgy már teljesen elment az egész téma, és mindig hangsúlyozod, hogy Te nem ezt kérdezted. Azt kérdezted, mi a véleményünk. Mivel most halljuk először a fogalmat, ezért kialakult, tapasztalatból meglévő véleményt senki nem fog itt Neked adni. Így, a link alapján én azt mondom: nekem az a véleménnem, hogy a melegeket is teljesen elfogadom, akkor a homoflexibilis embereket mért ne tenném - de ezt már leírtam fönt.
Ráadásul ebben az esetben alkalmi együttlétekről van szó, nem tartós kapcsolatokról? Mert ha így van, még csak nem is tudom meg, hogy X kivel feküdt le, szóval nem nagyon lenne mit elítélnem.
Mondod, hogy nem az volt a kérdés, fair dolog-e. Persze, de hát akkor miről alkossunk véleményt? semmi különös véleményem nincs rólunk, szerintem a világ egy változatos hely, és kész, érdekes dolgok vannak benne, de ha azt mondja nekem valaki, hogy ő ebbe a kategóriába tartozik, azt kb. lesz.rom. Mint ahogy azt is, ha pl. meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!