Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tudok kezdeni magammal?

Mit tudok kezdeni magammal?

Figyelt kérdés

Egy igazi barátnőm van nagyon régről ismerem, most is egy osztályba járok vele, egész nap vele lógok, de így másokkal nem beszélgetek, igazából nem érzem azt, hogy lenne közös témám egyáltalán valaki mással. Pasimmal 3 éve együtt vagyunk, de ő be tud illeszkedni, ismerkedik, haverokkal elvan, jól szórakozik (nem bulizni jár, csak osztályon belül), de én nem tudok egyszerűen beszélgetni velük, úgy érzem nem vagyok oda való. Nem tudok megszólalni. Az a csoport, akikkel a barátom van az osztály úgymond menőbb részét képezik, sokat buliznak, középpontban vannak.

Nem bulizni szeretnék, mert ahhoz nincs kedvem, csak szimplán beszélgetni velük, és beilleszkedni közéjük, hogy élvezzem és is a beszélgetéseket, oszt.-kirándulásokat.

Akinek van tanácsa mit tehetnék, miben kéne változtatnom, hogy jobbak legyenek a kapcsolataim, kérem írja meg.

Köszönöm szépen előre is. 18/L

2012. dec. 17. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam, de sajnos nem tudom, hogy minek a hatására változtam meg e téren. 20-21 éves koromra elmúlt magától, nyitottabb lettem, azóta egyáltalán nem okoz gondot az ismerkedés, imádok idegen emberekkel is cseverészni:D Valamiért nem tudod elengedni magad közöttük? Vagy őket tartod kevesebbnek magadnál, vagy magadat kevesebbnek náluk. Nem akarok h.lyeségeket összehordani, az a baj, hogy egyáltalán nem ismerlek, csak magamból tudok kiindulni.
2012. dec. 17. 20:40
 2/4 A kérdező kommentje:
nem tudok olyat mondani, ami őket érdekli, jobbak nálam
2012. dec. 17. 20:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Biztosan nem jobbak, legfeljebb lazábbak és helyén van az önbizalmuk. Úgy látom rólad ez nem mondható el, és azt hiszem itt lehet a probléma gyökere:) Ha azt gondolod hogy úgysem tartanának érdekes embernek és ezért meg sem szólalsz inkább, akkor nem is csoda, hogy nincs közös témátok. Sőt inkább azt fogják gondolni, hogy lenézed őket és többre tartod magad náluk. Holott pont az ellenkezője. Az önértékelésed helyreállításában nem tudok segíteni, de lehet hogy nem is kell, hiszen nálam is megváltozott. Talán csak egy olyan kapcsolat kellett hozzá, aminek köszönhetően a helyükre kerültek bennem a dolgok. Meg az önállósodás is sok önbizalmat adott, meg hogy sikereket értem el. Sok hasonló pozitív élményt kívánok neked is:) Aki azt mondja értékes vagy és úgy is áll hozzád, annak tessék elhinni.
2012. dec. 17. 20:52
 4/4 A kérdező kommentje:

úgy tűnik valóban önbizalomhiányban szenvedek, és nem vagyok laza

köszi szépen :)

2012. dec. 17. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!