Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megvetendő és megtiltandó,...

Megvetendő és megtiltandó, hogy egy 17 éves lány bármennyi alkoholt is igyon. Egyetértesz vagy nem?

Figyelt kérdés
2012. dec. 16. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen minek.
2012. dec. 16. 17:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem megvetendő, mert ha mondjuk egy sör legurul nem gáz.. a gond az, hogy seggrészegre isszák magukat, ami viszont már komoly problémát is okozhat. És egyetértek, hogy 18 év alatt tiltsák is. bár úgyis lesz olyan, aki szerint miért is ne.
2012. dec. 16. 17:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Bármennyit? Azért mindennek van határa... Inni lehet, de mértékkel, ésszel, ez pedig már nem a bármennyi kategória!!
2012. dec. 16. 17:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Mivel szulo vagyok, igy gyerekeket nem itelek, kritizalok, de a szuloket hibaztatnam pl. Nem adok lehetoseget arra, hogy a gyermekem alkoholt fogyasszon, tehat ittasan jonne haza, legkozelebb nem mehetne el, ha sajat penzbol alkoholt vasarolt, legkozelebb kevesebb lenne a zsebpenz stb.
2012. dec. 16. 17:49
 5/13 anonim ***** válasza:
2012. dec. 16. 17:51
 6/13 anonim ***** válasza:
Tiltandó. Jó volna először azt megtanulnia, hogyan érezze jól magát egy társaságban.
2012. dec. 16. 17:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet. Miért lenne tiltandó és megvetendő? Ez hülyeség. Az európai kultúrában az alkoholfogyasztás nem megvetett, sőt, teljesen hétköznapi. Ha seggrészegre issza magát, az megvetendő.
2012. dec. 16. 18:12
 8/13 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
52%

Ó a sok álszent hozzászóló! És még egy szülő is! Magam is az vagyok, már nagylányom van, és bizony előfordult, hogy buli után ittasan jött haza. Ettől baja nem lesz, főleg ha egy józan gondolkodású, és tanul az esetből.

Itt a lány szó zavarta meg a hozzászólókat?

Ha egy fiú megdug 10 nőt, az menő, de ha egy lányt dugnak 10-en, akkor az egy ribi. Ezek csak elcseszett társadalmi beidegződések, de azért a szülőt is kérdezem, ő soha nem volt spicces fiatalon?

2012. dec. 16. 18:14
 9/13 rémuralom ***** válasza:

Az állítással egyben semmiképpen. Ha különvesszük, akkor:

1. megvetendő - nem tudom. Én nem vetem meg, ha nyáron lecsúszik egy-egy sör, vagy télen egy forralt bor, vagy ha felköszöntik egymást a barátaival szülinap alkalmával, és pálinkával koccintanak az ünnepelt egészségére, sőt, ha a sárga földig issza magát, az is az ő dolga. De meghagyom másnak a lehetőséget, hogy megvesse (akkor is, ha álszentség, mert ő maga minden hétvégén csontrészegre issza magát), nem akarom én megmondani, hogy mit kell és mit nem kell megvetni.

2. megtiltandó - nem. Mégpedig azért nem, mert semmi nem lesz a tiltásból. Legfeljebb annyit érsz el vele, hogy úgy csinálja, hogy ne tudj róla. Nem fog hétvégén elkéredzkedni buliba, mert tudja, hogy úgysem fogod elengedni. Ehelyett mondjuk péntek délután beül a haverokkal egy kocsmába, az ellen úgysem tudsz mit tenni. Vagy megpróbálhatod az összes kocsma tulajával megbeszélni, hogy ne engedjék be a lányt, de akkor meg a haverok lakásán lesz az italozás. Szóval akármilyen szigorúan tiltod, meg fogja találni a kiskaput, plusz még végtelenül meg is fog gyűlölni, mert el akarsz tőle venni valamit, amitől jól érzi magát.

2012. dec. 16. 18:34
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha mértékkel csinálja, belefér 18 éves kor UTÁN! Előtte semmiképpen sem. Ezeket a szabályokat nem viccből alkották. Embere válogatja, ki milyen hozzáállású. Van, aki párszor berúg és alkoholista lesz, majd bele is hal. Van, aki tanul a hibájából és onnantól tartja a mértéket. A szülő dolga, hogy jóra nevelje a gyerekét és ismerje. De én szerintem az igazán jó szülő tud olyan példával elöljárni a gyermeke előtt, amely láttán a gyereknek nem is lesz szükséges ezeket elmagyarázni, és magától fog nemet mondani. Én is ilyen szerencsés helyzetben vagyok, sosem voltam részeg, és erre büszke vagyok. 22/F
2012. dec. 16. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!