Megvetendő és megtiltandó, hogy egy 17 éves lány bármennyi alkoholt is igyon. Egyetértesz vagy nem?
Ó a sok álszent hozzászóló! És még egy szülő is! Magam is az vagyok, már nagylányom van, és bizony előfordult, hogy buli után ittasan jött haza. Ettől baja nem lesz, főleg ha egy józan gondolkodású, és tanul az esetből.
Itt a lány szó zavarta meg a hozzászólókat?
Ha egy fiú megdug 10 nőt, az menő, de ha egy lányt dugnak 10-en, akkor az egy ribi. Ezek csak elcseszett társadalmi beidegződések, de azért a szülőt is kérdezem, ő soha nem volt spicces fiatalon?
Az állítással egyben semmiképpen. Ha különvesszük, akkor:
1. megvetendő - nem tudom. Én nem vetem meg, ha nyáron lecsúszik egy-egy sör, vagy télen egy forralt bor, vagy ha felköszöntik egymást a barátaival szülinap alkalmával, és pálinkával koccintanak az ünnepelt egészségére, sőt, ha a sárga földig issza magát, az is az ő dolga. De meghagyom másnak a lehetőséget, hogy megvesse (akkor is, ha álszentség, mert ő maga minden hétvégén csontrészegre issza magát), nem akarom én megmondani, hogy mit kell és mit nem kell megvetni.
2. megtiltandó - nem. Mégpedig azért nem, mert semmi nem lesz a tiltásból. Legfeljebb annyit érsz el vele, hogy úgy csinálja, hogy ne tudj róla. Nem fog hétvégén elkéredzkedni buliba, mert tudja, hogy úgysem fogod elengedni. Ehelyett mondjuk péntek délután beül a haverokkal egy kocsmába, az ellen úgysem tudsz mit tenni. Vagy megpróbálhatod az összes kocsma tulajával megbeszélni, hogy ne engedjék be a lányt, de akkor meg a haverok lakásán lesz az italozás. Szóval akármilyen szigorúan tiltod, meg fogja találni a kiskaput, plusz még végtelenül meg is fog gyűlölni, mert el akarsz tőle venni valamit, amitől jól érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!