Hogyan tegyünk igazságot az ajándékot illetően? Kevesebb pénzt ad bele
De miért a ti párotok fizeti apukátok ajándékát?? Ez nekem olyan furcsa,hogy a bátyád bnője meg a te párod fizeti közösen a ti szüleitek ajándékát??
Szerintem inkább vegyél neki egy kis személyreszóló apróságot,nem akarok ajánlgatni nem az a téma,de pl rossmannba 1500 ft az asztali naptár képekkel. Ez is egy kis apróság,de legalább nincs vita a drágább ajándékon,és te veszed nem a párod..
Vállald fel a veszekedést. Illetve a legokosabb ebben a helyzetben, ha páronként álljátok a felét.
Tehát ha 12 ezer az ajándék, abból 6 ezret álltok ti, ha úgy érzed igazságosnak, akkor 3-3 ezret adtok a barátoddal, ha el tudod fogadni, akkor fizesse akár az egészet ő, ehhez a bátyádéknak semmi köze.
Ahogy ők is állják az ő 6 ezrüket, és úgy oldják meg maguk között az osztozkodást, ahogy akarják, ahhoz meg nektek nincs közötök.
Szerintem így igazságos.
Úgy kéne megoldani, ahogy 5. írta.
Mi is még a mai napig közösen veszünk ajándékot a testvéreimmel pedig mi már 22,26,28 évesek vagyunk.
Ezt úgy oldjuk meg, hogy az árat harmadoljuk és hogy azon belül ki hogy intézi a párjával, az már mindenkinek a maga dolga.
Vagy pl. ketten veszünk a harmadiknak ajándékot és tegyük fel 10.000 forint értékben, és nekem ez most kicsit sok, de tudom, hogy erre van szükségük, ezért megbeszéltem a testvéremmel, hogy mi lenne ha 4.000-6.000 felállásban fizetnénk. Ő dolgozik, én egyetemre járok, természetesen belement.
Azt ajánlom mondd meg neki, hogy fele-fele és hogy ők miként oldják meg az az ő dolguk.
Egyébként mi mindig olyan ajándékot veszünk, amit magunk is ki tudunk fizetni, így nem jelent gondot, ha a párom éppen nem tud beleadni. Természetesen ettől még közös ajándék és a szülők tőle is kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!