Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tegyünk igazságot az...

Hogyan tegyünk igazságot az ajándékot illetően? Kevesebb pénzt ad bele

Figyelt kérdés
amikor még megbeszéltük a bátyámmal, hogy veszünk közös ajándékot apunak minden megfelelt, ő találta ki, hogy mit vegyünk, csak most nem mikor fizetni kellene. Az én barátom jobban keres, mint az ő barátnője, ezért most kitalálta, hogy a barátom adjon bele 6000-et a bátyám barátnője meg csak 1500-3000 körül. Akkor hol az igazság? Hogyan oldjam ezt meg, mert a bátyám elég önfejű és ha szólnék neki tuti veszekedés lenne. Én nem tudok sokat belerakni, mert még egyetemista vagyok és nem keresek, csak egy kis spórolt pénzem van
2012. dec. 14. 11:44
 1/7 A kérdező kommentje:
* lehet kicsit félre érthetően írtam, a bátyámnak felelt meg minden, és apu ajándékáról van szó
2012. dec. 14. 11:45
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

De miért a ti párotok fizeti apukátok ajándékát?? Ez nekem olyan furcsa,hogy a bátyád bnője meg a te párod fizeti közösen a ti szüleitek ajándékát??

Szerintem inkább vegyél neki egy kis személyreszóló apróságot,nem akarok ajánlgatni nem az a téma,de pl rossmannba 1500 ft az asztali naptár képekkel. Ez is egy kis apróság,de legalább nincs vita a drágább ajándékon,és te veszed nem a párod..

2012. dec. 14. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
barátnőnek mi köze a családi ajándékhoz? Vegyetek valamit olcsóbban.
2012. dec. 14. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vállald fel a veszekedést. Illetve a legokosabb ebben a helyzetben, ha páronként álljátok a felét.

Tehát ha 12 ezer az ajándék, abból 6 ezret álltok ti, ha úgy érzed igazságosnak, akkor 3-3 ezret adtok a barátoddal, ha el tudod fogadni, akkor fizesse akár az egészet ő, ehhez a bátyádéknak semmi köze.

Ahogy ők is állják az ő 6 ezrüket, és úgy oldják meg maguk között az osztozkodást, ahogy akarják, ahhoz meg nektek nincs közötök.

Szerintem így igazságos.

2012. dec. 14. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy kéne megoldani, ahogy 5. írta.

Mi is még a mai napig közösen veszünk ajándékot a testvéreimmel pedig mi már 22,26,28 évesek vagyunk.

Ezt úgy oldjuk meg, hogy az árat harmadoljuk és hogy azon belül ki hogy intézi a párjával, az már mindenkinek a maga dolga.

Vagy pl. ketten veszünk a harmadiknak ajándékot és tegyük fel 10.000 forint értékben, és nekem ez most kicsit sok, de tudom, hogy erre van szükségük, ezért megbeszéltem a testvéremmel, hogy mi lenne ha 4.000-6.000 felállásban fizetnénk. Ő dolgozik, én egyetemre járok, természetesen belement.

Azt ajánlom mondd meg neki, hogy fele-fele és hogy ők miként oldják meg az az ő dolguk.

Egyébként mi mindig olyan ajándékot veszünk, amit magunk is ki tudunk fizetni, így nem jelent gondot, ha a párom éppen nem tud beleadni. Természetesen ettől még közös ajándék és a szülők tőle is kapják.

2012. dec. 14. 12:05
 6/7 A kérdező kommentje:
természetesen a bátyám és én is belefizetünk! Ő találta ki ezt az egész ajándékot, persze akkor még nem említette, hogy nem igazságosan lesz a belefizetés. Köszönöm az értelmes válaszokat, jó ötletnek tűnik, a fele-fele arány. Igaz is, döntsék el ők maguk között az összeget
2012. dec. 14. 12:20
 7/7 A kérdező kommentje:
tényleg kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdést, elnézést kérek, csak nem olvastam át, úgy küldtem el.
2012. dec. 14. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!