A lányok/nők miért elégedetlenek magukkal mindig?
A férfiak miatt. Hogy megszerezzem/megtartsam.
Persze szeret, és ilyennek szeret, de ha... akkor még jobban szeretne.
Mert puszta illendőségből is megdicsérheti a barátnőmet, hogy de jól rajtad ez a ruha, én nem tudnám felvenni, a mellem nem férne bele, vagy lötyögne rajtam...
Megjegyezheti a tv előtt, hogy de jól néz ki ez a színésznő, én szoliba járok, neki hófehér bőre van/én fehérbőrű vagyok, ő szép barna.
Mert én akarok lenni minden ami tetszik neki, amit szeret.
Keressük magunkon a "hibákat", mert valahol abban reménykedünk, hogy ha ezen és ezen változtatunk az életünk is változik, és tudod, olykor valóban így van.
Szia, az előző válaszolónak igaza van.
A nők természetüknél fogva ilyenek. Szeretünk szépek lenni, és tetszeni. Egyébiránt nincs tökéletes ember, tehát még a legszebb nőkben is találni hibát. Úgy gondolom, hogy meg kell próbálni kihozni önmagunkból a legjobbat.
Szerintem visszavezethető a fogantatás, szaporodás, utódnemzés felé.
Minél szebb, tökéletesebb, annál kívánatosabb, tehát teherbe ejthető. Minél nagyobb-kisebb-feszesebb-fiatalosabb, annál jobban képes az utód kihordására és felnevelésére.
Talán ezért.
Előzőnek igaza van. Az egész média mást sem sugall, csak hogy akkor vagy elfogadható nő, ha tökéletes a tested. Ettől majdnem minden nő szenved, beleértve magamat is, noha én látom, hogy ez a gyökere a dolognak, mégis szenvedek tőle. 57 kg-val is túlsúlyosnak éreztem magam, most meg bánom, hogy nem élveztem azt az időszakot, mert most meg 65 vagyok. Tudatosan ellene kellene mennünk ennek, bennem az is megfogalmazódott, hogy valami társadalmi szintű tiltakozást kellene szervezni a média önbizalomromboló hadjárata ellen.
El tudnánk képzelni, hogy férfiakat használnának dekorációnak a reklámokban, gatyában libbenő pasasok futnának a tengerparton finom illattal körbevéve, mert megérdemlik, stb? Amit csinálnak velünk, az megalázó és röhejes egyszerre. Ennek eredménye ez a sok magával elégedetlen nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!