Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Verseket írok hogyan tovább?

Verseket írok hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Érdekelnek a versek és írtam is eddig jó párat. Arra gondoltam, hogy ha munkám lesz, és lesz fix fizetésem is, még másodállásba író lehetnék.

A családon belül mindenki dicséri a verseimet, és egyszer az egyikre azt hitték hogy József Attila írta:#. Kissé meglepődtem ezen amikor mondták, de örültem neki!

Volt a családunkban már költő emberke is, és még most is él egy, neki is megmutattam és szépnek találta.

Szóval kihez-mihez forduljak?

2009. aug. 20. 18:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem akarom letörni a kedvedet, de a versírással nem igazán lehet érvényesülni... 14 éves koromtól egészen eddig már majdnem 100 verset írtam, van, amelyik már rég el is kallódott...nekem is voltak olyan álmaim, hogy majd költő leszek és kiadják a verseimet, de ez nem egészen úgy megy, ahogy elképzeli az ember... ahhoz, hogy kiadják a verseidet, neked kell fizetni nagyon nagyon sok pénzt....és mivel a mai társadalom nem kíváncsi a verseskötetekre, maximum az ismerőseid vásárolnák meg a boltokban, de idegenek nem...én is nagy sztár vagyok a rokonok/barátok körében, a szülővárosomban minden irodalmi rendezvényre díszvendégként hívnak(mintha már tényleg nagy költő lennék :) ), és zsűrizni a versenyekre(versmondó,mesemondó,írodalmi pályázatok).... de ez nagyon kevés...ebből nekem nincs pénzem, és a versek kiadásából sem lenne

talán ha érzel hozzá elég tehetséget, egy izgalmas regény írásával megpróbálkozhatsz...ha azt egy kiadó ígéretesnek tartja, talán átvállalja a kiadás költségeit....de ez is 100-ból egyszer történik meg

persze ez ne vegye el a kedved a versírástól, mert a verseket nem azért írja az ember, hogy ezzel legyen ismert vagy gazdag, hanem azért, mert kényszert érez rá, hogy megfogalmazza az érzelmeit, nem? :)

2009. aug. 21. 11:30
 12/13 anonim ***** válasza:
ja, 20 éves lány vagyok, azt elfelejtettem mondani
2009. aug. 21. 11:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Az előzőnek: nem, nem kell protekció és pénz. Nem kötet kiadásával kell kezdeni. Vannak ismerőseim, akiknek nincs ismeretségük, nincs sok pénzük, de nem egy versük megjelent már nagyon jó országos irodalmi lapokban. Ilyen irodalmi lapokba kell küldeni a verseket először! Nem igaz, hogy csak protekcióval jelennek meg a versek, meg pénzzel!
2009. aug. 21. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!