Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy Budapest és...

Miért ilyen nagy Budapest és vidék között az ellentét?

Figyelt kérdés
Először is nem mondom, hogy mindenki aki nem Budapesti az vidéki. És nem hisszük azt, hogy mi vagyunk "a világ közepe" mi azt tudjuk, hogy mi vagyunk az ország közepe. Az, hogy az ország többi területén azt mondják, hogy mi azt gondoljuk, hogy ezzel jobbak vagyunk AZ HÜLYESÉG. Az, hogy mi vagyunk a főváros és a kultúra, kereskedelem, ipar központja azon kár vitatkozni. Hallottam olyanról, hogy állítólag lenézünk benneteket. Azzal tudom összehasonlítani, hogy sokan azt hiszik, hogy a pl: franciák lenéznek minket. Nem. Hanem, hogy sokan olyanok, (NE VEGYÉTEK MAGATOKRA) hogy utálják a gazdagabbakat és sikeresebbeket. Ezt annyival egészíteném ki, hogy ebben az estben nem jobb az életszínvonal. De például a GDP vagy az egyetemek, több munkalehetőség... Ezért költöznek fel sokan Budapestre. De hallottam """"tömegnyomorról"""" """"sok cigányról"""" és """"rossz közbiztonságról"""" is. Tömegnyomor? Egyszerűen nem tudom, hogy honnan született ez a tömegnyomor gondolat. Mindegy. Ez nem igaz... Sok cigány? Hát... Talán a IX. kerület felveszi a versenyt BAZ vagy SZSZB megyével, de nincs sok cigány. A rossz közbiztonság sem igaz, elég csak újra megemlítenem BAZ vagy SZSZN megyét. A nyugdíjasok nem mernek kimenni az utcára fényes nappal, mert félnek a sok cigánytól. És a cigányokat leszámítva meg persze, hogy egy nagyvárosban több ember él és több bűnöző, kisebb városban kevesebb.

2012. dec. 8. 19:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Működőképesebb volna az ország, ha nem lenne vízfej.

Egyébként a főváros tönkreverése szinkronban van az ország tönkreverésével.

Egy dolog, hogy mit mond Pintér a közbiztonságról, és egy dolog a valóság.

2012. dec. 9. 22:16
 22/27 A kérdező kommentje:
22: Te tipikusan az az ember vagy aki birkák között nőtt fel ott nehéz elérni bármit is. Fslusi tshó vagy az is maradsz
2012. dec. 18. 22:02
 23/27 anonim ***** válasza:

...akkor meg is kaptad a választ a kérdésedre. Pont a hozzád hasonlók miatt van a nagy ellentét!

Úgy látom, akárki válaszolt -mégha normálisan is- te támadásnak vetted. Minek kérdezel, ha képtelen vagy elfogadni más véleményét....

2012. dec. 18. 23:47
 24/27 A kérdező kommentje:
23: SEnki nem gazdagodott meg még disznó etetésből. ITt azt mondjuk,hogy Bp.-t a lehetőségek miatt irigylik (utáják). MErt yilván nem egy 100-as faluban. Fognak nyitni az (országban egyedülálló) egyetemeket. Amúgy meg ne magyarázzatok nekem, hogy milyen Bp. itt nőttem fel. Jobban tudom, mint ti
2012. dec. 19. 15:41
 25/27 anonim ***** válasza:

Teljes mértékig egyetértek a 23-as válaszával: te magad válaszoltad meg a saját kérdésedet. Pont az olyan emberek miatt van az ellentét, mint te.

Miből gondolod, hogy Budapesten kívül mindenki disznóetetésből él? Továbbá csak halkan megjegyezném, hogy azért vannak, akiknek abból is sikerült meggazdagodnia. Azért kíváncsi lennék, hogy te hol és és mivel foglalkozol. Nem lepődnék meg ha a Havanna lakótelepen tengetnéd az életedet segédmunkásként.

Nehogy azt gondold, hogy mindenki a fővárosba vágyik. Én például egy nyugat-magyarországi autóipari cégnél dolgozok gyártásmérnökként. Eszem ágában sincs elköltözni Budapestre. Jól keresek, pedig a diplomámat se a fővárosban szereztem meg.

Jó lenne, ha végre kimozdulnál a városból és elfelejtenéd, hogy Budapest körül forog a világ. Szerencsére a fővárosban élők többsége nem úgy gondolkodik, mint te, ezért szerintem csak a hozzád hasonlók látnak konfliktust ebben.

Végül megjegyezném, hogy a barátnőm született budapesti, aki már "vidéken" él, gyakran járunk haza a szüleihez, szóval tudom miről beszélek.

2012. dec. 19. 20:25
 26/27 A kérdező kommentje:
25: Oké, akkor is sok egyetem van. Bp.-en bármit meg lehet telálni amit vidéken. Csak többet (nem sokkal)
2012. dec. 19. 20:42
 27/27 anonim ***** válasza:
Jó lenne már robbantani ezt a vízfejet egy élhetőbb Magyarországért.
2012. dec. 20. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!