Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy Budapest és...

Miért ilyen nagy Budapest és vidék között az ellentét?

Figyelt kérdés
Először is nem mondom, hogy mindenki aki nem Budapesti az vidéki. És nem hisszük azt, hogy mi vagyunk "a világ közepe" mi azt tudjuk, hogy mi vagyunk az ország közepe. Az, hogy az ország többi területén azt mondják, hogy mi azt gondoljuk, hogy ezzel jobbak vagyunk AZ HÜLYESÉG. Az, hogy mi vagyunk a főváros és a kultúra, kereskedelem, ipar központja azon kár vitatkozni. Hallottam olyanról, hogy állítólag lenézünk benneteket. Azzal tudom összehasonlítani, hogy sokan azt hiszik, hogy a pl: franciák lenéznek minket. Nem. Hanem, hogy sokan olyanok, (NE VEGYÉTEK MAGATOKRA) hogy utálják a gazdagabbakat és sikeresebbeket. Ezt annyival egészíteném ki, hogy ebben az estben nem jobb az életszínvonal. De például a GDP vagy az egyetemek, több munkalehetőség... Ezért költöznek fel sokan Budapestre. De hallottam """"tömegnyomorról"""" """"sok cigányról"""" és """"rossz közbiztonságról"""" is. Tömegnyomor? Egyszerűen nem tudom, hogy honnan született ez a tömegnyomor gondolat. Mindegy. Ez nem igaz... Sok cigány? Hát... Talán a IX. kerület felveszi a versenyt BAZ vagy SZSZB megyével, de nincs sok cigány. A rossz közbiztonság sem igaz, elég csak újra megemlítenem BAZ vagy SZSZN megyét. A nyugdíjasok nem mernek kimenni az utcára fényes nappal, mert félnek a sok cigánytól. És a cigányokat leszámítva meg persze, hogy egy nagyvárosban több ember él és több bűnöző, kisebb városban kevesebb.

2012. dec. 8. 19:23
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
7: Budapest is.
2012. dec. 8. 20:41
 12/27 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Mert nem vagy igazán tájékozott egy két dologgal kapcsolatban. Miért lenne magasabb a GDP Budapesten? Tudod mi az a GDP? :D Ja, és nem vagytok a világ közepe, csak az ország közepe! Ez aztán a szerénység! :D Jelentem, az ország közepe Pusztavacson található, de régebben még Szarvason volt! Csak akkor még tengerek mosták a partjainkat! Össze is mentünk a mosásban... Valahogy süt a kérdésedből a sznobság, és a lenéző magatartás, bármennyire is tagadod, mélyen, legbelül, sose cserélnél velem. De nyugi, én sem költöznék Budapestre :D. És a sznobság ott is kiütközik nálad, hogy azt hiszed, azért utálja sok vidéki a pestieket, mert hogy ők gazdagok... Fenéket! Pont azért utál sok vidéki titeket, mert ilyen a hozzá állásotok ;). Többnek gondoljátok magatokat, többnek érzitek magatokat, azért, mert Budapesten, a fővárosban éltek. Csak tudod, pont az ilyen hozzáállás miatt Budapest a legnagyobb falu :P.
2012. dec. 8. 22:37
 13/27 anonim ***** válasza:

Budapesten dolgozok, Vidéken élek.

Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok "pesti" tájékozatlan a "vidékiekkel" kapcsolatban. Napi szinten elcsodálkoztam egy-egy beszóláson, hogy mennyire nincsenek képben néhányan. (tisztelet a kivételnek).

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy a stand-up comedy-be beírok vmelyik előadónak ötletként erről a témáról, mert engem sokszor megmosolyogtatott egy-egy kérdés. Pl.:

Én megyeszékhelyen lakom, mégis, mikor jött a kolleganőm, elcsodálkozott, hogy ITT IS VAN Helyijárat??? Egy másik kollegám azon volt kiakadva, hogy Panelban lakunk, mert hát azt hitte, hogy vidék=kertesház. A harmadik meg eljött értem és közölte, hogy nem tetszik ez a város, pedig csak egyetlen egy utat látott. Azt hitte ennyiből az egész...

Sokan odavannak meg vissza, hogy ott van az ország közepe, meg minden kéznél van, ami igaz is, de pl. mégis én járok többet Budapestre színházba, mint ők. (itt is van színház, ide is megyek)

Van olyan ismerősöm, aki kimondottan büszke arra, hogy ő Budapesten kívül csak külföldön volt. Hát büszke lehet.... :-( Elszomorít, hogy sokan ennyire nem nyitottak az ország nevezetességeire, mert azt hiszik nekik ott van minden.

Amúgy a tömegnyomor, ahogy írtad, nekem kapásból a tömegközlekedés jutott az eszembe.

A bunkóság meg: a múlkor - igaz én bénáztam kicsit, mert nem tudtam merre menjek - de úgy beintett egy öltönyös pasi, meg lehúzott ablaknál ordibált, hogy csak néztem. Nem arról volt szó, hogy keresztbe álltam az útón, vagy nekimentem valakinek, hanem egy kicsit haboztam. Ezen nálunk, itt vidéken nins ebből ekkora tragédia. Budapesten ebből a szempontból a tolerancia nulla. Dudálás, előzés, piroson áthajtás, kész...

De, ha pörgésre vágyom, akkor én is petre megyek. Nekem nincs egy óra innen BP, akár autóval, akár tömegközlekedési eszközzel megyek. Szórakozási szempontból valóban összehasonlíthatatlanul jobb BP, mint vidék.

Vidéken viszont tisztább levegőn vagyok, nagyobb a nyugi és azért már itt is többnyire be lehet szerezni mindent, úgyhogy nem kell mindenért felrohanni a fővárosba.

2012. dec. 8. 22:38
 14/27 A kérdező kommentje:
13: Olvasd már el amit írtam.
2012. dec. 9. 10:03
 15/27 A kérdező kommentje:
"""Én megyeszékhelyen lakom, mégis, mikor jött a kolleganőm, elcsodálkozott, hogy ITT IS VAN Helyijárat??? Egy másik kollegám azon volt kiakadva, hogy Panelban lakunk, mert hát azt hitte, hogy vidék=kertesház. A harmadik meg eljött értem és közölte, hogy nem tetszik ez a város, pedig csak egyetlen egy utat látott. Azt hitte ennyiből az egész... """ Hát, hogy ilyen sötétek is vannak erről nem tehetek.
2012. dec. 9. 10:06
 16/27 A kérdező kommentje:
"Miért lenne magasabb a GDP Budapesten? Tudod mi az a GDP? :D Ja, és nem vagytok a világ közepe, csak az ország közepe! Ez aztán a szerénység!" A GDP egy rövidítés, (nem tom' pontosan minek) és attól függ egy ország, város vagy más GDP-je, hogy menyit termel. És, hogy Budapest 18%os lakosságával 39% a GDP az azért van mert főváros. Miért kell mindig rácsodálkozni erre?
2012. dec. 9. 10:34
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos, először is Budapest lakossága a 80-as évek közepe óta folyamatosan csökken. Ami nő, az a Bp környéki városok, falvak lakossága.

Én fél éve élek Pesten, egy megyeszékhelyről jöttem, ehhez képest nekem itt igenis tömegnyomor van. A csövesekből meg az orgazda cigányokból meg már kifejezetten elegem van.

2012. dec. 9. 10:56
 18/27 A kérdező kommentje:
Egyszerűen hülye vagy. Hol a f@szomba van odaírva, hogy Budapest környéki települések. A csöveseket illetően meg a belvárosban. De nem élsz Bp.-n az szent.
2012. dec. 9. 11:26
 19/27 anonim ***** válasza:
Én inkább azt veszem észre, hogy Budapest belső és külső területei között is legalább ekkora a különbség. Én például utálom a klasszikus értelemben vett Budapestet, nem érzem magaménak, mert ahhoz túl nagy és sokszínű. Nem érdekelnek különösebben a lehetőségei, egyáltalán nem vonz a városközpont, pedig a városhatárhoz közel élek még Pesten belül.
2012. dec. 9. 17:35
 20/27 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen hülye vagy. Hol a f@szomba van odaírva, hogy Budapest környéki települések. A csöveseket illetően meg a belvárosban. De nem élsz Bp.-n az szent."

Anyádnak egyszerűen nem egy pézsmapocokkal kellett volna nemi életet élnie és akkor lenne valamilyen szinten olvasott szöveg értésed. De nincs. És Bp-en élek fél éve, úgyhogy a neved kuss.

2012. dec. 9. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!