Miért ilyen nagy Budapest és vidék között az ellentét?
Budapesten dolgozok, Vidéken élek.
Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok "pesti" tájékozatlan a "vidékiekkel" kapcsolatban. Napi szinten elcsodálkoztam egy-egy beszóláson, hogy mennyire nincsenek képben néhányan. (tisztelet a kivételnek).
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy a stand-up comedy-be beírok vmelyik előadónak ötletként erről a témáról, mert engem sokszor megmosolyogtatott egy-egy kérdés. Pl.:
Én megyeszékhelyen lakom, mégis, mikor jött a kolleganőm, elcsodálkozott, hogy ITT IS VAN Helyijárat??? Egy másik kollegám azon volt kiakadva, hogy Panelban lakunk, mert hát azt hitte, hogy vidék=kertesház. A harmadik meg eljött értem és közölte, hogy nem tetszik ez a város, pedig csak egyetlen egy utat látott. Azt hitte ennyiből az egész...
Sokan odavannak meg vissza, hogy ott van az ország közepe, meg minden kéznél van, ami igaz is, de pl. mégis én járok többet Budapestre színházba, mint ők. (itt is van színház, ide is megyek)
Van olyan ismerősöm, aki kimondottan büszke arra, hogy ő Budapesten kívül csak külföldön volt. Hát büszke lehet.... :-( Elszomorít, hogy sokan ennyire nem nyitottak az ország nevezetességeire, mert azt hiszik nekik ott van minden.
Amúgy a tömegnyomor, ahogy írtad, nekem kapásból a tömegközlekedés jutott az eszembe.
A bunkóság meg: a múlkor - igaz én bénáztam kicsit, mert nem tudtam merre menjek - de úgy beintett egy öltönyös pasi, meg lehúzott ablaknál ordibált, hogy csak néztem. Nem arról volt szó, hogy keresztbe álltam az útón, vagy nekimentem valakinek, hanem egy kicsit haboztam. Ezen nálunk, itt vidéken nins ebből ekkora tragédia. Budapesten ebből a szempontból a tolerancia nulla. Dudálás, előzés, piroson áthajtás, kész...
De, ha pörgésre vágyom, akkor én is petre megyek. Nekem nincs egy óra innen BP, akár autóval, akár tömegközlekedési eszközzel megyek. Szórakozási szempontból valóban összehasonlíthatatlanul jobb BP, mint vidék.
Vidéken viszont tisztább levegőn vagyok, nagyobb a nyugi és azért már itt is többnyire be lehet szerezni mindent, úgyhogy nem kell mindenért felrohanni a fővárosba.
Nos, először is Budapest lakossága a 80-as évek közepe óta folyamatosan csökken. Ami nő, az a Bp környéki városok, falvak lakossága.
Én fél éve élek Pesten, egy megyeszékhelyről jöttem, ehhez képest nekem itt igenis tömegnyomor van. A csövesekből meg az orgazda cigányokból meg már kifejezetten elegem van.
"Egyszerűen hülye vagy. Hol a f@szomba van odaírva, hogy Budapest környéki települések. A csöveseket illetően meg a belvárosban. De nem élsz Bp.-n az szent."
Anyádnak egyszerűen nem egy pézsmapocokkal kellett volna nemi életet élnie és akkor lenne valamilyen szinten olvasott szöveg értésed. De nincs. És Bp-en élek fél éve, úgyhogy a neved kuss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!