Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az " egyszerü"?

Mit jelent az " egyszerü"?

Figyelt kérdés

A 20 as éveim közepén jàrok és sokszor megkapok az emberektöl,hogy egyszerü vagyok. Nem a külsö jegyeim miatt.A szó jó értelmében értik,sok pozitív külsö vagy belsö jelemzésemkór hallom ,de ez az "egyszerü"is közte van mindig.Azt mondjàk ez nem baj.

Mi az hogy egyszerü?? Milyan aki nem egyszerü??

L/Lina

2012. dec. 6. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Pozitív értelemben még nem hallottam, bár végül is jelenthet olyat, hogy egyszerű lelkű, vidám, nyitott, mindenre mosolygó, mindenben a jót látó. Olyan, akinek nincsenek előítéletei, nem bírál és nem ítél el senkit, mindenkit egyenlően, barátságosan keze, és örülni tud az élet apró örömeinek.

Én eddig csak olyan értelemben hallottam, hogy egyszerű, mint a bot. Vagyis buta, mint a föld. De valószínűleg nálad nem így értették. :D

2012. dec. 6. 11:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Hàt remélem.....:-))!Ugy gondolom amiket felsoroltàl azok inkàbb jellemzik a pozitív beàllítottsàgu emberi jellemzêst mint az egyszerü ember jellemzêsét,de a "aprósàgnak örülös" az elég egyszerü ês ràm illö.
2012. dec. 6. 11:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt próbáltam megfogalmazni, amikor valaki nem keres csomót minden kákán, hanem a dolgokat, helyzeteket próbálja a legegyszerűbben kezelni.

(Ne sértődj meg, de nem tudok nem beleérteni egy kis együgyüséget is. De valószínűleg az én hibám. :D)

2012. dec. 6. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyébként lehet, hogy azért mondják rád, hogy egyszerű, mert szűkszavú vagy, keveset beszélsz, nem szereted a nagy bulikat, nehéz kihozni téged a sodrodból, lepereg rólad a sértés, stb.

De ez jelentheti azt is, hogy felületesen ismernek.

(Első voltam.)

2012. dec. 6. 11:41
 5/7 Mazsola88 válasza:

Szerintem egyszerű ember aki nem tököl nem komplikálja túl a dolgokat, nem csicsás, nem feltűnő. Véleményem szerint ezek jó tulajdonságok

Tisztelettel : Mazsola88

2012. dec. 6. 11:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, köszi Mazsola! :-)
2012. dec. 6. 12:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne sértődj meg, én azokra mondok, hogy egyszerű, akinek nincsen igazán önálló vélemény a világ dolgairól sem széleskörűbb ismeretei (nem atomfizikára gondolok, hanem olyna szintá dolgokra, hogy rácsodálkozik... mittuomén, hogy a filmeket le is lehet tölteni ingyen az internetről és hasnló dolgok), nem gondolkodik "mélyebb" dolgokon, csak olyna kis kedves, mosolygós, mindenkivel barátságos, kicsit naív is talán, nem az az agyafúrt ember (se jó, se rossz értelemben).
2012. dec. 6. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!