Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A lakótársaim egyáltalán...

A lakótársaim egyáltalán nincsenek tekintettel rám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hárman lakunk egy kis belvárosi albérletben, mindannyian egykorú lányok vagyunk és külön szobáink vannak.

Én már egy több mint egy éve lakom itt, a két lány szeptember környékén érkezett. Az egyik egy egyetemista, ő mindig haza jár hétvégére, a másik egy régi kolleganőm.

Huhh... a legfőbb gond azzal van, hogy jóformán csak én takarítok. Az egyetemista lány nem mosogatja el, csak a maga edényeit, amire azt mondom, hogy teljesen oké, de konkrétan semmi mást nem csinál. Sokat van itthon, és annyira nem képes, hogy egy seprűt vagy felmosót a kezébe vegyen, csak panaszkodik a rumlira. A másik lány ugyanúgy nem csinál semmit... ha elmegyek 1-2 napra valahova, tuti, hogy minden ugyanúgy lesz, ahogy ott hagytam.

Az javukra szóljon, időnként erőt vesznek magukon és kitakarítják a konyhát vagy a fürdőszobát, de basszus... ezt nem havonta egyszer kellene. Ha én nem takarítanék, állandó disznóól lenne.

A másik nagy problémám a volt kolleganőmmel van. Szeretem, imádom, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz kijönni vele együtt élve. Mindannyiunknak van barátja, akik itt alszanak egy héten 2-3 napot, ezzel nincs gond, engem sem zavar, őket sem. DE! Az én szobám épp a konyha mellé esik, és képesek kiülni egész estére meg éjszakára oda cigizni é beszélgetni - és tesznek rá, ha én másnap hajnal 4-kor kelek a meló miatt. Zavar, hogy ég a lámpa, zenét hallgatnak és elég hangosan beszélnek. Amikor legutóbb etse 11-kor szóltam emiatt(nyilván nem veszekedni kezdtem, csak normálisan megkértem őket, hogy legyenek csendben, hadd tudjak aludni), annyit csináltak,hogy a kisvillanyt kapcsolták fel és halkabbra vették a zenét. Nem értem.. már többször megkértem őket,hogy a szobában legyenek - nehéz megérteni, hogy hajnal 4-kor kelek???? Mellette még iskolába járok, jóformán a háztartást is én vezetem...

Nem tudom, mit kezdjek ezekkel a dolgokkal. Elköltözni nem akarok, mert elég régóta élek itt, megszoktam és szeretem, ráadásul kifejezetten olcsó (nem agyon pattoghatok anyagilag) és közel van a sulihoz, munkahelyhez egyaránt.

Mit gondoltok? Tapasztalatok?

2012. dec. 3. 23:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek biza a fejedre nőttek.

1. Dobd ki őket

2. Készíts beosztást arról, hogy ki mikor takarítson

3. Szódásszifonból locsolni a dohányzókat igen muris dolog ;)

2012. dec. 3. 23:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Vagy bele*zarsz és kupi lesz vagy belegebedsz a takarításba mert amíg látják,hogy megcsinálja egy barom addig minek strapálnék magukat.A megoldás összeülni és egy házirendet kialakítani kinek mi a dolga. pl első szabály tilos BENT cigizni ki lehet menni az erkélyre vagy a folyosóra.
2012. dec. 3. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Az utóbbi problémát konfliktusok nélkül, könnyen meg lehet oldani: füldugó, és valami szemtakaró. Így se a zaj, se a fény nem zavar. Esetleg ha neked jutna eszedben hajnali bulit tartani a konyhában, ők sem szólhatnak egy szót sem.

Viszont ezt a hamupipőke állapotot tényleg csak akkor tudod megváltoztatni, ha egy jó darabig nem csinálsz rendet helyettük.

Csak merjenek szólni érte :D

2012. dec. 3. 23:26
 4/10 anonim ***** válasza:
A beosztás jó ötlet. Csak rajtad kívül senki nem fogja betartani.
2012. dec. 3. 23:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Próbáltam már ezt a "nem takarítok, majd ráfanyalodnak" dolgot, de nem vált be. Napokig állt ott a szemét, a mosogatnivaló, a földön krumplihéj - nem dúlta fel őket.

A házirenddel dettó ez a helyzet: nem olyanok, akik ezzel foglalkoznak, azt meg nyilván nem értékelnék, ha én dönteném el, ki mit csináljon. Be sem tartanák, ahogy ismerem őket.

Az erkélyre nem tudnak kimenni cigizni, mert ott meg az egyetemista lány lakik.

Most mondhatnám, hogy szólok a főbérlőnek, de több okbólé nem teszem: egyrészt, ezek ellenére szeretem őket és nem akarok alájuk tenni. Másrészt, ha nem így lenne, a tulaj akkor is lesz*rná a dolgot, amíg neki pénze van belőlünk, senkit nem fog elküldeni vagy helyre tenni, harmadrészt, nem szeretnék úgy élni, hogy ki vagyik utálva itthon.

2012. dec. 3. 23:29
 6/10 A kérdező kommentje:
ÉS a füldugó meg a szemtakaró miben segít, amikor a párommal szexelnék,de 2 méterre tőlünk beszélgetnek....?
2012. dec. 3. 23:31
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
Hát ha szex közben arra figyelsz hogy beszélgetnek "mellettetek", ott már gondok vannak :P
2012. dec. 3. 23:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Olcsó húsnak híg a leve. Miért nem költözöl össze a pasiddal? Vagy költözöl hozzájuk? Ez így nagyon tré. Bár a te dolgod.
2012. dec. 3. 23:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Jelenleg nincs munkahelye, azt pedig nem hiszem, hogy a szülei értékelnék, ha hozzájuk költöznék. Jófejek, de nem azok, skit ezt jó néven vennék.
2012. dec. 3. 23:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Ők nem dolgoznak? NA, akkor vegyetek ki szabit a pároddal, és üljetek ki ti is beszélgetni, zenélni! Most meg szexeljetek hangosan, hátha észbe kapnak. :)
2012. dec. 3. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!