Mit ünnepelnek karácsonykor húsvétkor azok az emberek akik nem hisznek Jézusban?
se a karácsony, se a húsvét már nem jézusról szól.
munkaszünet-pénz-ajándék-család-zaba
Hát pl., ha vannak gyerekek a családban akkor nekik jön a húsvéti nyuszi :D
Egyébként az érdekes, ha valaki nem hisz Jézusban, mivel az tény, hogy élt egy ilyen ember, csak a részletek nem biztosak...
Képzeld el, hogy már a buddhista-sintoista Japánban is egy ideje "ünneplik" a karácsonyt. Jobban mondva az áruházak nyomják a karácsonyt, hogy növekedjen a forgalmuk.
Amúgy Magyarországra ugyanezért gyűrűzött be az utóbbi 20 évben a Valentin nap és a Halloween... Hogy el tudják adni a műanyag tököket nekünk...
Hiába, a kereskedők diktálják az életünket.
De ez csak az egyik része.
A másik: én is gondolkoztam már ezen, hogy a társadalmunk többsége nem hívő már, mégis megmaradtak a keresztény ünnepek, csak elveszítették a tartalmukat. (Zsidókon kívül senki mástól nem hallottam még, hogy ne karácsonyozna, mert nem hisz Jézusban).
Azon gondolkoztam ezzel kapcsolatban, hogy vajon miért így alakult. Miért nem úgy, hogy volnának vallástól független ünnepek. Jó vannak a forradalmak és az államalapítás, de ezeket nem családilag ünnepeljük.
Lehetnének sima "pogány" ünnepek mindenki számára, mondjuk a tavasz köszöntése, az őszi terményünnep, téli napforduló, nyári napforduló, nap-éj-egyenlőségek... Lehetne találni apropót az ünneplésre, nem lenne muszáj a keresztény ünnepeket kiüresíteni és mindenki pogány ünnepévé tenni...
38 n, hívő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!